سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کل بازدیدها:----1339066---
بازدید امروز: ----31-----
بازدید دیروز: ----8-----
ایدز - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    ایدز - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    ایدز - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • ایران مدعی پیشگامی در مقابله با ایدز
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:56 عصر

    ایران مدعی پیشگامی در مقابله با ایدز
    با کاهش ?? درصدی آمار مبتلایان به ایدز در کشور و اجرای دقیق سیاست‌های کنترلی و مراقبتی سرعت اپیدمی ایدز در ایران مهار شده است.
    با کاهش ?? درصدی آمار مبتلایان به ایدز در کشور و اجرای دقیق سیاست‌های کنترلی و مراقبتی سرعت اپیدمی ایدز در ایران مهار شده است.
    این ادعای مسئولان نظام سلامت با استناد به آمارهاست. البته مبارزه با ایدز همچنان ادامه دارد.
    دکتر عباس صداقت مدیرکل اداره ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای طرحی در کشور خبر می‌دهد که براساس آن، خانواده‌ها برای پیشگیری از بروز رفتارهای پرخطر در فرزندان خود آموزش می‌بینند. دکتر صداقت می‌گوید: در حال حاضر کارگروهی در وزارت بهداشت در حال تدوین ضوابط این کار هستند که امیدواریم تا پایان سال، آیین نامه اجرایی آن تدوین و طرح اجرایی شود.
    به گفته او، برنامه دوم استراتژیک کنترل ایدز نیز تدوین شده و پس از بازگشت از کمیسیون اجتماعی دولت و اصلاح مجدد آن در وزارت بهداشت، هفته گذشته مجدداً به کمیسیون اجتماعی دولت ارجاع شد تا با تصویب آن و تخصیص بودجه‌های لازم، سهم هر دستگاه برای کنترل این بیماری در کشور مشخص شود.
    این برنامه ? ساله است و تا پایان برنامه توسعه چهارم به پایان می‌رسد. البته آن‌طور که مدیرکل اداره ایدز وزارت بهداشت می‌گوید، با وجودی که بودجه این برنامه امسال تصویب نشد، اما برنامه های مندرج آن که شامل مشاوره، درمان و داروی رایگان از بیماران و مراقبت از افراد در معرض خطر این بیماری و نیز آموزش به مردم است، در حال انجام است.
    دکتر صداقت می‌گوید: یکی از محورهای استراتژی کنترل HIV/ایدز در ایران، آموزش به مردم است، که بر اساس آن برنامه نظام جامع آموزش به خانواده‌ها در حال تدوین است و مراحل نهایی خود را می‌گذراند و انتظار داریم از اواخر امسال یا حداکثر اوایل سال آینده به صورت گسترده در کشور اجرایی شود.
    توانمند کردن خانواده‌ها و آموزش به کودکان، نوجوانان، جوانان و والدین برای پیشگیری از ابتلا به ویروس ایدز، آموزش مهارت‌های زندگی برای حفظ انسجام خانواده و چگونگی برقرار کردن رابطه با دوستان حتی از دوره دبستان و پایین تر از آن محور این برنامه است تا از رفتارهای پر خطری که خطر انتقال این بیماری در آن وجود دارد، پرهیز شود.
    رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه می‌دهد: علاوه بر آن پیش بینی شده‌ تا با تشکیل گروه‌هایی در محلات مختلف آموزش‌های پیشگیرانه به صورت محله‌ای با گویش، زبان و فضای فرهنگی هر منطقه ارائه شود و برای این کار از همکاری داوطلبان جمعیت هلال احمر بهره‌مند می‌شویم، ضمن این‌که تدوین و تعیین محتوای آموزش‌ها به عهده وزارت بهداشت و کمیته‌ای است که با حضور روانشناسان و متخصصان مختلف تشکیل شده است و تا یکی دو هفته آینده فعالیت‌های این کمیته برای تدوین محتوای آموزش ایدز به خانواده ها نهایی می‌شود.
    ? سال آینده، سال خانواده‌ها
    دکتر صداقت با بیان این که در سال آینده وزارت بهداشت، بحث آموزش خانواده‌ها را در دستور کار خود قرار می‌دهد، می‌گوید: بر این اساس، والدین با استفاده از روش‌های مختلف آموزشی اهمیت فراگیری مهارت‌هایی‌ از قبیل نحوه انتخاب الگوهای رفتاری، پرهیز از دروغ و کتمان، تضاد در خانواده، پایبندی به اصول خانوادگی و بسیاری از مسائل دیگر را در می‌یابند.
    مدیر کل اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه می‌دهد: در مرحله اول این طرح با درج پیام‌های مربوط روی برخی ازقبوض خانواده‌ها را با مسائل مذکور آشنا کرده و پس از به وجود آمدن احساس نیاز در افراد برای دریافت آموزش‌های اساسی‌تر، داستان‌هایی حاوی پیام‌های اخلاقی و آموزشی مورد نظر که به صورت مجله تدوین می‌شود را به نشانی شهروندان ارسال می‌کنیم.
    به گفته‌صداقت البته هنوز دستورالعمل اجرای این طرح به طور قطعی تدوین نشده است و روش‌های آموزشی هنوز کامل نیست.
    ? آموزش چهره‌به چهره در محیط‌های دانشجویی
    در سال ?? که وزارت بهداشت متوجه شد اپیدمی وسیعی بین تزریقی‌ها به‌وجود آمده است، برنامه های جامع وزارتخانه آغاز شد.
    اکنون و بعد از گذشت حدود ?? سال، کلیه استان‌ها یک مرکز مشاوره دارند که در آن هر فردی که به نوعی شک دارد که به این بیماری مبتلا شده است، آزمایش می شود و کلیه بیماری های فرصت طلب دیگر هم بررسی و ارزیابی می شوند.
    به گفته مدیرکل اداره ایدز وزارت بهداشت، آنچه که در وزارتخانه در مبارزه با ایدز انجام می شود دارای ? محور: پیشگیری، کاهش آسیب و مراقبت و درمان است.
    در بحث پیشگیری اقداماتی در ارتباط با آموزش گروه های هدف جوانان و نوجوانان دارای رفتار پرخطر انجام شده و از ? سال پیش در دانشگاه ها از دانشجویانی که علاقه و نفوذ بیشتری دارند به عنوان گروه همسان در امر آموزش بهره گرفته‌شده تا در جمع هایی نظیر خوابگاه ها و ساعات خارج از کلاس با همان گویش و ادبیات مربوط به گروه سنی خود به دیگران آموزش بدهند.
    همچنین با راه اندازی کاهش آسیب و با مشارکت هلال احمر، بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت در محیط‌هایی که دور از چشم جمعیت عمومی هستند و پرخطر محسوب می‌شوند مراکز گذری (DIC) تشکیل شده ‌که در آن، بیشتر گروه‌های هدف و مصرف کنندگان تزریقی آموزش داده می شوند.
    ? توصیه‌ها برای خانواده
    در آسیب شناسی نوجوانانی که گرفتار دوستی‌های ناسالم، مواد مخدر و مهمانی‌های غیراخلاقی شده‌اند، مشاهده می‌شود که در خانواده‌های آنها هرم واقعی خانواده رعایت نمی‌شود؛ به عبارت دیگر، کودک رعایت چارچوب‌های صحیح رفتاری را در خانواده نیاموخته و با ورود به مدرسه و جامعه دچار اشتباهات خطرساز می‌شود.
    این جملات را دکتر صداقت می‌گوید و ادامه می‌دهد: نباید اجازه داد که ایدز یک موضوع مجزا یا به یک موضوع خاص درس تربیتی مبدل شود، بلکه هر جا که با کودکان و نوجوانان در باره جنسیت و مسائل مربوط به آن، عشق، مواد مخدر، دوستی، سلامتی، بهداشت و امثال اینها صحبت می کنید، موضوع ایدز را هم در آنها بگنجانید.
    او تاکید می‌کند که مبارزه با ایدز باید با برنامه ریزی، بدون تعصب و بر اساس واقعیت‌ها پیش برود و به هر گروه و قشری از جامعه بر اساس نیازمندی‌های خاص خودش برنامه ریزی و برخورد شود.
    به گفته دکتر صداقت، تربیت و آموزش صحیح جنسی بهتر است از همان دوران کودکی شروع و بر اساس روش های تربیتی و آموزشی علمی به پیش رود.
    ? ضرورت تابوزدایی
    بدون تابو زدایی از جنسیت، برنامه‌ها و هزینه های مالی و انسانی که صرف پیشگیری از ایدز در جامعه می‌شوند، در بهترین حالت نتیجه ناقصی خواهند داد و مهمتر از آن به اعتمادها و
    مسئولیت شناسی در افراد آسیب می‌رساند.
    این را هم مدیرکل اداره ایدز وزارت بهداشت می‌گوید و اضافه می‌کند: در حال حاضر باشگاه یاران مثبت که در بیمارستان امام مستقر است، افراد مبتلا جمع می شوند و فعالیت های فرهنگی را انجام می دهند که اجرای این برنامه‌های آموزشی حرکت اپیدمی را کند می کند.
    صداقت همچنین با بیان این که هنوز تفاهمی در ساخت برنامه‌های تلویزیونی در این زمینه بین مسئولان وزارت بهداشت و سازمان صدا و سیما صورت نگرفته است، به متولیان رسانه ملی کشور توصیه می‌کند تا در کنار برنامه‌های مختلف آموزشی در خصوص ایدز هم به ساخت برنامه‌های آموزش مهارت‌های زندگی به خانواده‌ها اقدام کنند.

    منبع :سایت آفتاب
    گرداورنده :موسوی

        نظرات دیگران ( )

  • ایدز ، دختران و زنان جوان
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:20 عصر

    آیا دختران نوجوان و جوان در معرض خطر آلوده شدن قرار دارند؟

    جوانان یکی از گروه هایی بودند که به مراتب در مقابل HIV و ایدز ایمن بودند. اما امروزه بیش از نیمی از افرادی که آلوده می شوند را جوانان زیر 25 سال تشکیل می دهند. در این میان دختران نسبت به پسران به میزان بیشتری و در سنین پایین تری در معرض خطر آلودگی به HIV قرار گرفته اند. دختران جوان در هنگام داشتن رابطه جنسی دارای قدرت تصمیم گیری کمی هستند. به دلیل کمتر بودن سن بلوغ جنسی و شروع فعالیت های جنسی در سنین پایین تر با مسایلی مانند رابطه امن تر معمولاً آگاهی کم تری دارند. و یا در استفاده از وسایل محافظتی مانند کاندوم یا شرایط انتخاب کردن را ندارند و یا آگاهی و دانش لازم در این باره را ندارند. آنان همچنین برای محافظت از خود در برابر مشکلاتی مانند سوءاستفاده جنسی، بهره برداری جنسی و اعتیاد بسیار آسیب پذیر می باشند.

    چرا دختران در سنین جوان تری درمعرض خطر قرار دارند؟

    چرا دختران جوان نسبت به همسالان پسر خود زودتر و بیشتر آلوده می شوند؟

    بسیاری از دختران جوان به دلیل داشتن شریک جنسی مرد بزرگتر از خود و گاه داشتن همسر مسن تر آلوده می شوند. همچنین ناحیه تناسلی یک دختر نوجوان به راحتی دچار زخم می شود و به نسبت یک زن مسن تر برای دریافت آلودگی بسیار مستعد تر می باشد.

    دختران جوان بسیاری دچار آلودگی شده اند به دلیل اینکه در موقعیتی آسیب پذیری قرار داشته اند، برای نمونه کار کردن به عنوان کارمند و یا خدمتکار دختر در بین آشنایان و یا کارفرمایان ثروتمند که آنان را مورد تجاوز قرار داده اند. علاوه بر این خیلی از دخترهای جوان وقتی به یک رابطه طولانی و یا ازدواج تن می دهند به دلیل داشتن نیاز و فقدان امنیت لازم به ارتباط با مردهای مسن تر و با اختلاف سنی قابل توجه تن می دهند.

    بسیاری از دختران جوان نیز ممکن است به علت نیاز مالی به رابطه با یک مرد مسن تر تن بدهند که ممکن است از آن ها انتظار عدم استفاده از کاندوم را داشته باشد.

    دیگر دلایل آسیب پذیر تر بودن دختران جوان

    •  معمولاً دختران جوان به نسبت پسرها و مردان دستیابی کمتری به مراقبت های پزشکی دارند. همچنین آنان معمولاً بایستی برای پرداخت هزینه های پزشکی و مراقبت های بهداشتی از مردان (همسر، پدر و یا برادر) خواهش کنند و از آنان بخواهند که این هزینه ها را پرداخت کنند.

    •  هنوز دختران جوان بسیاری هستند که به ازدواج ناخواسته و زود هنگام تن می دهند که این موضوع آنان را از دستیابی به آموزش کافی و مورد نیاز باز می دارد. در موارد بسیاری برای دختران از سوی اقوام تصمیم گرفته می شود که چه زمانی خانه والدین را ترک کنند و به ازدواج تن بدهند.

    •  مردان بسیاری هستند که با داشتن سن بالا به جستجوی دختران باکره و به اصطلاح پاک و دست نخورده می پردازند.

    •  بسیاری از افراد جوان اچ.آی. وی. و ایدز را موضوع خود نمی دانند، بسیاری از افراد بین 15 تا 19 سال گمان می کنند که در معرض خطر آلودگی قرار ندارند.  (ضرب المثلی قدیمی در این باره می گوید که همه گمان می کنند که مرگ فقط مال همسایه است.)  بنابراین آسیب پذیری در دختران ترکیبی از مسایل طبیعی? زیستی? اجتماعی و فرهنگی می باشد.

    منبع: www.iranhiv.com


        نظرات دیگران ( )

  • همه چیز درباره ایدز (قسمت دوم)
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:19 عصر

    بیماری ایدز چه علائمی دارد؟

    ورود ویروس HIV به بدن می تواند بدون علامت باشد یا ممکن است با علائمی مانند تب، درد عضلانی و گلودرد همراه باشد (شبیه علائم سرماخوردگی). پس از آن، بیمار دوره ای بدون علامت را پشت سر می گذراند. پس از این مدت - که در افراد مختلف و بسته به درمان شدن یا نشدن بیمار زمان مختلفی از چند ماه تا چند سال خواهد داشت - بیماری ایدز ظاهر می شود که علامت آن ابتلا به برخی عفونتهای قارچی، ویروسی و یا باکتریایی فرصت طلب است که در افراد سالم به ندرت دیده می شود.

    فراموش نکنیم که از زمان ورود ویروس به بدن، بیماری قابل سرایت به دیگران است حتی اگر بیمار علامتی نداشته باشد و یا خود از وجود بیماری مطلع نباشد. 

    آیا ایدز درمان دارد؟

     متأسفانه ایدز هیچ درمان قطعی ندارد و داروهای گوناگون کنونی تنها قادر به کنترل برخی از عوارض بیماری و تا حدودی افزایش طول عمر بیماران هستند. داروهای موجود جلو تکثیر سریع ویروس را می گیرند و تعداد ویروسهای موجود در بدن را کم می کنند. هیچکدام  از این داروها قادر به نابودی دائم این ویروس در بدن نیستند. با کاهش تعداد ویروس در بدن،  عملکرد دستگاه دفاعی بدن بهبود می یابد و خطر ابتلا به عفونت های فرصت طلب در بدن کم می شود و بدینوسیله طول عمر بیمار زیاد تر می شود و عوارض بیماری کم می شود. بیماران ایدزی مجبورند برخی از داروهایشان را برای تمام طول عمرشان مصرف کنند. آنها حتی در زمانیکه دستگاه دفاعی بدنشان بسیار ضعیف است، برای جلوگیری از مبتلا شدن به عفونتهای کشنده باید روزانه آنتی بیوتیک های مختلفی مصرف کنند.

    چگونه می‌توانم از ابتلاء به ایدز پیشگیری کنیم؟

    متأسفانه تاکنون هیچ واکسن مؤثری برای پیشگیری از ابتلا به ایدز ساخته نشده است. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری موارد زیر را به دقت مطالعه کنید و همواره و بدون کوتاهی بکار بگیرید:

    1) از استفاده از سرنگ و سرسوزن استفاده شده توسط فرد دیگر اجتناب کنید. سوزنهایی که قبلاً برای خالکوبی و یا سوراخ کردن بدن دیگران استفاده شده است هرگز نبایستی استفاده نمایید.

    2) مطمئن‌ترین روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی از جمله ایدز پرهیز از رابطة جنسی و یا محدود کردن رابطة جنسی به رابطه جنسی طولانی مدت (ازدواج) در میان شرکای جنسی است که ثابت شده است به این بیماریها مبتلا نیستند و هیچ شریک جنسی دیگری غیر از همدیگر ندارند، همچنین از سایر عوامل خطر ابتلا مانند اعتیاد تزریقی مصون باشند. وفاداری به همسر و پرهیز از بی بند و باری  و انحرافات جنسی شما را در مقابل ایدز و سایر بیماریهای مقاربتی و حتی برخی از سرطانهای دستگاه تناسلی مصون می سازد.

    3) برای کسانی که رفتار جنسی آنها، خطر ابتلا به ایدز را در آنها بوجود می‌آورد، استفادة صحیح و دائمی از کاندوم از نوع کاندوم لاتکس مردانه خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی را به نحو مناسبی کاهش می‌دهد، هر چند که استفاده از کاندوم 100% موفق نیست و با افزایش تعداد شرکای جنسی، خطر ابتلا به بیماری هم اضافه می‌شود.

    4) کاندومهایی که به مواد اسپرم‌کش آغشته می‌شوند نسبت به کاندومهای که با سایر مواد لزج شده‌اند خطر انتقال عفونت‌های مقاربتی و ایدز را کمتر نمی‌کنند. استفاده از مواد لزج‌کننده با پایة روغنی مانند وازلین خطر تخریب کاندوم و در نتیجه از بین بردن اثر‌بخشی آنرا دارد. محافظت مناسب زمانی است که کاندوم درکل زمان رابطة جنسی از ابتدا تا انتها و به درستی استفاده شود. فراموش نکنیم که ویروس ایدز حتی با ورود ترشحات آلت مردانه که قبل از انزال و خارج شدن منی است، همچنین از طریق ترشحات واژن و مقعد قابل انتقال است. بنابراین استفاده از کاندوم، چه با هدف پیشگیری از حاملگی ناخواسته و چه با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماریهای  مقاربتی از جمله ایدز، می بایستی از ابتدا تا انتهای رابطه جنسی بصورت مداوم باشد.

    5) هیچگاه از ریش‌تراش، تیغ ریش‌تراشی و مسواک دیگران به دلیل احتمال آلوده شدن به خون آنان استفاده نکنید.

    6) در هنگام مراجعه به سلمانی حتما تیغ و وسایل  شخصی خود را به همراه برید. به یاد داشته باشید که برای کشته شدن ویروس ایدز با الکل، درجه خاصی از الکل و مدت زمان قابل توجهی مورد نیاز است و صرف وارد کردن وسایل سلمانی به الکل و خارج کردن آن با وجودیکه ممکن است از سایر آلودگیها پیشگیری کند، اما ویروس HIV را نابود نمی کند. پس همیشه از سلمانی بخواهید از لوازم خودتان استفاده نماید.

    7) برای اقدامات پزشکی و دندانپزشکی حتما به مطب ها و مراکز معتبر مراجعه نمایید. هرگز اجازه ندهید که از سوزن استفاده شده برای دیگری برای شما استفاده گردد.

    8) اگر به HIV آلوده هستید و حامله هستید یا قصد حاملگی دارید حتماً موضوع را با پزشک مطرح کنید چرا که احتمال انتقال ویروس به جنین وجود دارد و از طرف دیگر داروهایی وجود دارند که با مصرف آنها این احتمال کم می‌شود.

    رابطة جنسی مطمئن چیست؟

    مطمئن‌ترین رابطة جنسی نداشتن رابطة جنسی است؛ اما رابطة جنسی مطمئن‌تر برای کسانی که این رابطه را دارند، زمانیست که

    • هیچ کدام از طرفین رابطه، آلوده به ویروس HIV نباشند،

    • فقط و فقط با همدیگر رابطة جنسی داشته باشند

    • از مواد مخدر تزریقی استفاده ‌نکنند.

    رابطة جنسی مطمئن‌تر همچنین زمانی است که وقتی نمی‌دانید که آیا شریک جنسی شما به این ویروس آلوده است یا خیر و زمانی که نمی‌دانید که آیا شریک جنسی شما با شخص دیگری نیز چنین رابطه‌ای دارد یا خیر، از کاندوم استفاده کنید (شما یا شریک جنسی شما).

    در هر زمانیکه رابطة جنسی دارید از کاندوم مردانه استفاده کنید. اگر طرف مرد حاضر به استفاده از کاندوم مردانه نیست، می‌شود از کاندوم زنانه استفاده نمود. هر چند که کاندوم زنانه به اندازه نوع مردانه محافظت ایجاد نمی‌کند ولی به هر حال از استفاده نکردن از آن بهتر است. هیچگاه اجازه ندهید که خون، منی،‌ ادرار، ترشحات واژن یا مدفوع شخص دیگری به دهان،‌ واژن یا مقعد شما وارد شود.

    اگر جواب آزمایش HIV مثبت بود چه باید کرد؟

    در صورتیکه تنها جواب یک آزمایش شما مثبت شده است به پزشک مراجعه کنید، احتمال خطای آزمایش وجود دارد. پزشک آزمایشات تکمیلی را درخواست می‌کند که در صورت مثبت شدن آنان است که آلوده به بیماری تلقی می‌شوید. توجه داشته باشید که ویروس می‌تواند سالها بدون علامت خاصی در بدن باشد و با داروهای کنونی مبتلایان به این ویروس می‌توانند سالها به سلامت زندگی کنند. برای اینکه به این هدف برسید می‌بایستی به پزشک خود اعتماد کنید و دستورات دارویی را به دقت اجرا نمایید. شما همچنین باید در مقابل بعضی بیماریها مانند ذات‌الریه و آنفولانزا واکسینه شوید که توصیه‌های لازم در این خصوص از طرف پزشک معالج به شما می‌شود. از غذاهای تازه و مقوی استفاده نمایید، بدن خود را قوی نگه دارید، به طور منظم ورزش کنید و به اندازة کافی استراحت کنید تا توان دفاعی بدن شما افزایش یابد.
    فراموش نکنید که به محض آگاهی از ابتلا به ایدز می‌بایستی شریک جنسی خود را آگاه کنید تا او نیز در اسرع وقت آزمایش شود چرا که احتمال ابتلای او نیز وجود دارد.

    منبع: www.javanesalem.ir


        نظرات دیگران ( )

  • همه چیز درباره ایدز (قسمت اول)
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:19 عصر

    ایدز چیست؟

    ایدز اختلال اکتسابی در دستگاه دفاعی بدن است که توسط ویروس HIV انتقال می‌یابد. این ویروس که اولین بار در سال 1981 میلادی در میان همجنس بازان آمریکایی مشاهده شد، به دستگاه دفاعی بدن حمله می‌کند. دستگاه دفاعی وظیفة جلوگیری از بیمار شدن بدن را به عهده دارد. وقتیکه فردی ایدز دارد، دستگاه دفاعی نمی‌تواند کارکرد صحیح خود را داشته باشد و نمی‌تواند در مقابل ابتلا به بیماریها مقابله کند. میکروبهایی که در بدن سالم به راحتی و حتی بدون اینکه فرد متوجه شود نابود می شوند، در بدن افراد ایدزی تبدیل به عفونتهای شدید و حتی کشنده می گردند. معمولاً بیماران ایدزی در اثر یک عفونت و یا یک سرطان – که بدن توان دفاع از خود در مقابل آن را ندارد- جان خود را از دست می‌دهند.

    در حال حاضر حدود 40 میلیون نفر در جهان HIV مثبت هستند. از این تعداد حدود 3 میلیون نفر در مرحله بیماری ایدز هستند.

    HIV مثبت با  ایدز چه تفاوتی دارد؟

    زمانیکه ویروس HIV در بدن یافت  گردد، بیمار HIV مثبت  است. ایدز زمانی است که بیمار HIV مثبت  دارای علائم شدید بیماری شده باشد به نحویکه با اختلال شدید در کارکرد دستگاه دفاعی بدن، عفونتهای فرصت طلب بیمار را آلوده  نمایند و بدن بیمار خود نتواند از رشد این میکروبها در بدن جلوگیری کند.  بدن فرد سالم با دستگاه دفاعی خود می تواند به راحتی از ابتلا به عفونتهای فرصت طلب جلوگیری کند.

    از زمانی که فرد HIV مثبت می گردد تا زمانیکه به مرحله کشنده ایدز می رسد ممکن است چندین ماه و یا چندین سال طول بکشد که این زمان بستگی به شرایط سنی و بدنی بیمار و دریافت یا عدم دریافت داروهای موجود دارد.

    ویروس HIV چگونه منتقل می‌شوند؟

    ویروس HIV از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است که این انتقال از طریق مایعات بدن مانند خون، منی یا ترشحات واژن انحام می‌شود. شایعترین راههای انتقال عبارتند از:

    • برقراری رابطة جنسی بدون محافظت با فرد آلوده

      • تماس جنسی شایعترین راه سرایت آلودگی است. انتقال در اثر رابطه محافظت نشده با جنس مخالف و یا در اثر همجنس بازی امکان پذیر است. هر گونه تماس جنسی محافطت نشده از راه واژن، مقعد و دهان امکان سرایت دارد. 

    • با استفاده از سرنگ آلوده به خون افراد آلوده (در معتادان تزریقی مواد مخدر)

      • در صورتیکه معتادان تزریقی از سرنگ مشترک دیگران استفاده کنند بسیار در معرض ابتلا به ویروس HIV و سایر عفونتها مانند هپاتیت هستند.

      • خالکوبی و سوراخ کردن گوش بوسیله سوزن و وسایل آلوده بیماری را منتقل می کند.

      • استفاده از تیغ و وسایل  مشترک در سلمانی  خطر ابتلا دارد.

      • استفاده از وسایل دندانپزشکی که بخوبی سترون نشده است، بخصوص در مطبهای غیرمجاز و توسط کسانی که بصورت تجربی کار دندانپزشکی می کنند خطر انتقال ایدز دارد.

    شما ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری باشید اگر:

    • با شرکای جنسی متعددی رابطة جنسی محافظت نشده‌ دارید.

    • به یکی از بیماریهای مقاربتی مانند: سوزاک یا سیفلیس مبتلا شده‌اید.

    • از سرنگ قبلاً مصرف شده دیگران جهت تزریق مواد مخدر استفاده کرده‌اید.

    • دارای شریک جنسی با هر یک از سه خصوصیت بالا هستید.

    در این شرایط شما حتماً باید از نظر ایدز آزمایش بدهید.

    • کودکانی که از مادران آلوده به این بیماری متولد می‌شوند نیز در معرض ابتلا به ایدز هستند.

      • در حال حاضر به کلیه مادرانی که در معرض خطر هستند توصیه می شود از نظر ایدز در ابتدای بارداری آزمایش شوند. در صورتیکه مادر HIV مثبت باشد، با استفاده از برخی داروها و نیز با انتخاب روش زایمان و شیردهی مناسب خطر انتقال بیماری به نوزاد از طریق مادر به میزان قابل توجهی کم می شود.

    چه نوع تماسهایی با افراد آلوده موجب انتقال بیماری نمی‌شود؟

    ویروس HIV در خارج بدن مدت زیادی نمی‌تواند زنده بماند بنابراین از طریق تماسهای معمولی منتقل نمی‌شود. این ویروس از طریق لمس کردن،‌ دست دادن، ‌در آغوش گرفتن، شناکردن در استخر عمومی، اهدای خون، استفاده از توالت عمومی، تلفن، دستگیره‌ در یا فواره آب انتقال نمی‌یابد. شما همچنین از طریق غذا و نیش حشرات به این بیماری مبتلا نمی‌شوید. بوسیدن فرد مبتلا با لبهای بسته احتمال انتقال کمی دارد ولی بوسیدن با لبهای باز یا بوسیدنهای عاشقانه احتمال انتقال دارد.  تماس با اشک و عرق بیماران، عطسه و سرفه عامل انتقال بیماری نیست.  تماس روزانه، استفاده از تلفن مشترک و حتی استفاده از فنجان مشترک در محیط کار عامل انتقال HIV نمی باشد. 

    آیا آزمایش بلافاصله بعد از انتقال بیماری، ابتلا به بیماری را نشان می‌دهد؟

    خیر، ‌بعد از 6-3 ماه از زمان احتمالی انتقال این ویروس، جواب آزمایش با دقت خوبی به شما می‌گوید که آیا آلوده شده‌اید یا خیر.  منفی شدن آزمایش قبل از این زمان نمی تواند شما را از نبودن ویروس در بدنتان مطمئن کند. 

     منبع: www.javanesalem.ir 


        نظرات دیگران ( )

  • سایه ایدز بر سر زنان و دختران ایرانی
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:18 عصر

    امروزه در جهان تعداد زیادی از زنان و مردان با بیماری ایدز دست و پنجه نرم می کنند به طوری که برای ساماندهی این افراد سازمانهای غیر دولتی مدافع حقوق زنان و مردان مبتلا به ایذر تشکیل شده که با جدیت شعار حفاظت از انسانها در برابر ایدز را مطرح می کنند.

    در ایران نیز افزایش میزان آسیب پذیری زنان و دختران در برابر ایدز موضوع نگران کننده ای است که همواره توجه متخصصان و محققان را به خود جلب می کند.

    در این خصوص محققان و متخصصان بر این باورند که به دلایل مختلف، زنان و دختران بیشتر در معرض ابتلا به ویروس HIV قرار دارند که در این بین کودکان نیز قربانی بزرگ این هیولای وحشت انگیز قرن به شمار می روند.

    بر اساس آخرین آمار و اطلاعات سالانه سازمان بهداشت جهانی، زنان 8 برابر مردان در سال در معرض ابتلا ناگهانی به ویروس HIV قرار دارند که به نظر می رسد ، می توان با آموزش های عمومی و آگاهی بخشی ، از ابتلای افراد زیادی به بیماری ایدز جلوگیری کرد.

    "دکتر فیروز ارجمندی " متخصص بهداشت عمومی در این باره می گوید:" زنان و دختران در صورت کمترین بی توجهی، مستعد ابتلا به بیماری های مقاربتی و ویروس HIV هستند."

    این پزشک با اشاره به اینکه ناقل اصلی این بیماری مردان هستند، می افزاید:"به علت ضعفی که در سیستم بدنی زنان وجود دارد، هر گونه تمایلی به ارضاء نامشروع غرایز از سوی زنان و مردان می تواند آنها را دچار مشکلات عدیده و آسیب های روحی و جنسی کند."

    ارجمندی خاطر نشان می کند:"اگر شما به بیمارستان امام خمینی  مراجعه کنید، بیمارانی را می بینید که به علت بیماری ایدز از اجتماع و خانواده رانده شده اند."

    به گفته وی بیماری ایدز تنها از طریق خون و مقاربت به فرد دیگر سرایت می کند.

    وی می گوید:" این ویروس از طریق مقاربت جنسی،عدم رعایت بهداشت در آرایشگاه یعنی استفاده از تیغ های غیر بهداشتی و عدم استفاده از وسایل بهداشتی و استریزه شده در دندان پزشکی و استفاده از سرنگ آلوده توسط معتادان و هر گونه رعایت نکردن بهداشت که منجر به انتقال خون ناقل ویروس HIV شود، انتقال می یابد."

    این کارشناس با اشاره به چگونگی شیوع ایدز در ایران می افزاید:"البته در ایران این ویروس از طریق سرنگ آلوده شیوع پیدا کرده است."

    " ارجمندی" تداوم روند فعلی در خصوص شیوع این بیماری را در ایران نگران کننده ارزیابی کرده و تصریح می کند:"در صورت فقدان آموزش مناسب به دختران در حال بلوغ و عدم کنترل و ساماندهی موثر زنان خیابانی بیم آن می رود که در آینده ای نزدیک ایران در زمره کشورهای نوار سیاه HIV قرار بگیرد.

    "حوریه شمشیری" جراح متخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و نایب رئیس انجمن تنظیم خانواده در تهران ضمن یاد آور شدن رشد نگران کننده آسیب پذیری زنان و دختران ایرانی در برابر ایدز، می گوید: دختران و زنان به دلیل ساختمانی بدنی و خصوصیات خلقت، به میزان بیشتری در معرض ابتلا به بیماری های عفونی و مقاربتی هستند.

    نایب رئیس انجمن تنظیم خانواده در تهران می افزاید: خانم ها به دلیل مسایل جنسیتی و شرایط فرهنگی ، اجتماعی، قومی از ایمنی کمتری در برابر ویروس HIV برخوردارند.

    عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به روابط پرخطر جنسی در زنان و دختران می گوید: برخی از دخترانی که دوست پسر دارند در اثر غلبه هیجانهای عاطفی خیلی سریعتر به جنس مخالف خود علاقه مند شده و به میزان کمتری در برابر درخواستهای نسنجیده مردان قادر به گفتن "نه" هستند.

    این پزشک متخصص زنان با اشاره به ارتباط شیوع ایدز و میزان دختران فراری تصریح می کند:آسیب پذیری دختران فراری و زنان خیابانی در برابر ایدز بیشتر است و این افراد در موضعی قرار دارند که درصد ابتلائشان سریعا رو به رشد می رود.

    شمشیری با اشاره به مشکلاتی اقتصادی و فرهنگی زنان جامعه تاکید می کند: متاسفانه زنان و دختران جامعه ما از نظر روان شناسی ،مشکلات فرهنگی و جایگا اقتصادی ـ اجتماعی در شرایطی نیستند که در برابر وسوسه های جنسی بتوانند به محاسبه سود وز یان و تجزیه و تحلیل درست دست بزنند و به همین لحاظ دادن پاسخ منفی برایشان دشوار است.

    وی دلیل عمده این امر را فقر اقتصادی و فرهنگی می داند.

    در میزگرد زنان و ایدز که در کالیفرنیای آمریکا برگزار شده بود یک خواننده لوس آنجلسی ایرانی تبار درباره راههای جلوگیری از بیماری ایدز گفت: وفاداری دو جانبه از بهترین راههای کنترل این بیماری در میان افراد است.

    " ف ا." افزود: اگر افراد سعی کنند یک شریک جنسی برای خود انتخاب کنند در معرض سلامتی بیشتری قرار دارند.

    "سیما.ب" زن 34 ساله اهل تهران که از همسر سابق خود به علت اعتیاد تزریقی جدا شده ، می گوید: از طریق همسرم به ویروس HIV مبتلا شدم ولی بلافاصله از او جدا شدم.

    این زن می افزاید: شوهرم تا قبل از اینکه وارد زندان شود تزریقی نبود اما به محض اطلاع از ابتلاء خودم به بیماری و اعتیاد همسرم از او جدا شدم.

    وی که اکنون به شغل آرایشگری اشتغال دارد ،تاکید می کند: با وجود بیماری سعی می کنم اصول بهداشتی را رعایت کنم و انتظار دارم که جامعه با ترویج شعار پیشگیری ، جوانان را در مسیر آگاهی از خطرات HIV قرار دهد.

    یک متخصص زنان با اشاره به افزایش میزان مراجعه زنان و دختران به پزشکان متخصص در خصوص ابتلا به این بیماری اظهار می دارد: امروزه شاهد میزان بیشتری از ابتلاء زنان به امراض عفونی و مقاربتی هستیم که دلیل آن در پیش گرفتن رفتار های پرخطر است.

    "برزو کامکی" می افزاید : بیماری های عفونی ، مقاربتی ، و آسیب های جنسی و تبعات آن آینده تاریک و نا امید کننده ای فرا روی زنان و دختران جوان قرار داده است.

    www.irwomen.org


        نظرات دیگران ( )

       1   2   3   4   5   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]