سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کل بازدیدها:----1339054---
بازدید امروز: ----19-----
بازدید دیروز: ----8-----
دختران فراری و فحشا - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    دختران فراری و فحشا - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    دختران فراری و فحشا - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • زمینههای بروز انحرافات اجتماعی زنان در جامعه
    نویسنده: عظیم جان ابادی پنج شنبه 87/4/27 ساعت 3:45 عصر

    مقدمه

    مطالعات نشان داده است که جرایم زنان اکثرا غیرخشونت‌آمیز است از جمله این جرایم می‌توان به فحشا اشاره نمود. فحشا به عنوان رایج‌ترین جرم غیرخشونت‌آمیز در طول تاریخ مطرح بوده است. جامعه‌شناسی انحرافات اجتماعی ، به پدیده فحشا به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی ، می‌نگرد و علل مختلفی را برای بروز آن مطرح می‌کند. روابط جنسی در میان ملل ابتدایی تا حدود زیادی آزاد بوده است و آثار عمیق فحاشی در این اجتماعات دیده نمی‌شود. در زیر به برخی از عوامل انحرافات اجتماعی اشاره می شود.

    عوامل بروز این انحرافات در جامعه

    عقب‌ماندگی ذهنی

    این افراد از نظر میزان بهره هوشی به گروه‌هایی چون ، شدید یا ایزوله ، خفیف یا تربیت‌پذیر ، ملایم یا آموزش‌پذیر تقسیم می‌شوند. گروه اول و دوم با توجه به بهره هوشی پایین نیاز به مراقبت ویژه توسط سرپرستاران خود دارند. افراد عقب مانده ذهنی آموزش‌پذیر که از هوش بالاتری برخوردارند، معمولا روابط صحیح بین زن و مرد را تشخیص نمی‌دهند و غالبا نمی‌توانند تمایلات خود را کنترل کنند. برخی حتی توانایی پیش‌بینی رفتارهای خود را ندارند.

    شخصیت مرزی

    بی‌ثباتی در قسمتهای مختلف شخصیت از مشخصه‌های این افراد است. در این افراد ، روابط انسانی معمولا با تنش همراه است و اکثرا رفتارهای غیر قابل پیش‌بینی انجام می‌دهند. این نابهنجاری بیشتر در زنان دیده می‌شود و بیشتر در روابط خانوادگی و شغلی آنان ، اختلال ایجاد می‌کند. این بیماران سریع به کسی دل می‌بندند و سریع دل می‌کنند. احساس ملال دایمی و رفتارهای ماجراجویانه و ضداجتماعی ، از جمله روابط نامشروع جنسی یا مصرف مواد مخدر دارند.

    اسکیزوفرنی

    به عنوان جدی‌ترین و شدیدترین شکل اختلال روانی است که معمولا در طی نوجوانی یا جوانی روی می‌دهد. این افراد باورهای تحریف شده (هذیان‌ها) را تجربه می‌کنند. تغییرات در عاطفه و هیجان‌ها در آنان متداول است. اختلال‌های رفتاری آنان ممکن است به شکل اعمال غیر عادی که معنای ویژه‌ای دارند ظاهر شوند. این افراد آنجا که از سوی خانواده مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرند اغلب دچار مشکلات اقتصادی نیز می‌شود و در صورت ازدواج نیز مورد کم‌توجهی همسرانشان بوده و غالبا زندگی آنها به طلاق می‌انجامد.

    اختلال عاطفی

    واکنش‌های مانیک جزء اختلالات عاطفی بوده و به دسته هیپومانیا ،‌ مانیای حاد و مانیای هذیانی تقسیم‌بندی می‌شوند. در هر سه نوع ، در زمان بروز حمله‌های مانیک ، انجام واکنش‌های غیر عادی از جمله اعمال جنسی شدید و انحرافی و در انظار دیگران در آنان مشاهده می‌شود. این افراد دارای رفتارهایی چون خوشحالی زیاد ، سرعت در تفکر و تکلم ، حالات هیجانی توام با حرکت زیاد جسمی ، خندیدن و رقصیدن، دویدن و شوخی کردن دایم نیز می‌باشند.

    شخصیت ضد اجتماعی

    شخصیت ضد اجتماعی نتیجه پرورش و رشد معیوب شخصیت می‌باشد و فشار استرس عامل موثری در آن محسوب نمی‌شود. این اختلال در طرز رفتار و منش شخص ظاهر گشته و از نظر روانی و عاطفی ملایمی موجود نمی‌باشد این افراد فاقد حس مسئولیت و درک اخلاقی بوده و بندرت به چیزی جدا از امیال خود نمی‌اندیشند و تکانشی رفتار کرده و هیچگاه احساس گناه یا پشیمانی نمی‌کنند معمولا قبل از سن 15 سالگی شروع شده و ویژگی‌های آن در دوره کودکی و نوجوانی مثل دزدی ، دروغگویی و فرار از مدرسه بوده و رفتارهای جنسی آنان زودتر از افراد دیگر شروع می‌شود. پس از 30 سالگی احتمال دارد جنبه‌های افراطی این رفتارها تخفیف یابد.

    فقر

    فقر یکی از مهمترین مسایل جوامع بشری است فقیران در جهانی به سر می‌برند که آن را دنیای چهارم خوانده‌اند و در نقشه جغرافیا جای مشخصی برای آن نمی‌توان یافت. یکی از زمینه‌های فحشا ، فقر و گرسنگی است. آمار ارایه شده در سال 1347 با بررسی بر روی روسپیان در ایران بدست آمده نشان می‌دهد که 84 درصد روسپیان از خانواده‌های متوسط و فقیر برخاسته‌اند و 20 درصد روسپیان به خاطر تامین مخارج زندگی تن به خود فروشی داده‌اند. بسیاری بر این عقیده‌اند که فقر یکی از عواملی است که کودکان به واسطه آن برای تجارت جنسی فروخته می‌شوند.

    بیکاری

    امروزه بیکاری و عدم اشتغال نیروهای قادر به کار ، به عنوان یکی از پدیده‌های اقتصادی – اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. عواملی چون علل فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی افزایش جمعیت و مهاجرت ، علل سیاسی (جنگ ، تحریم اقتصادی ، ...) و علل فردی در بروز این پدیده نقش دارند. بیکاری اثراتی چون فقر و گرسنگی ، تحول جمعیت ، مسایل فرهنگی – اجتماعی ، ظهور و ترویج مشاغل کاذب و مخرب ، اثرات عاطفی و روانی بر افراد و... را به دنبال دارد. بیکاری و عدم اشتغال نیروی فعال بخصوص در نسل جوان ، زمینه بروز انواع انحرافات اجتماعی و اختلالات فرهنگی را فراهم می‌کند. لذا بیکاری را می‌توان بلایی تصور کرد که اگر در جامعه رو به افزایش باشد حاصل آن ، سلب امنیت و آسایش از جامعه و ترویج فحشا و فساد خواهد بود.

    قاچاق

    از ابتدای دهه 1990 میلادی ، مساله قاچاق زنان در سطح جهانی ابعاد گسترده‌ای پیدا کرد ، هر چند که از ابتدای سده بیستم چند سند بین‌المللی برای سرکوبی این جرم طراحی و تصویب شد. در دهه‌های اخیر مشاهده شده که تعداد زیادی از زنان و دختران ، بویژه از کشورهای آسیایی ، اروپایی مرکزی و روسیه ، با وعده مشاغلی چون خدمتکاری رستوران ، بچه‌داری ، پرستاری و... و درآمد خوب فریب خورده و در نهایت عده زیادی از آنان به صورت ابزاری برای خوشگذرانی مردها درآمده‌اند. در ایران نیز نمونه‌های بسیاری از قاچاق دختران و زنان به شیوه‌های مختلف مشاهده شده است.

    فرار از منزل

    ترک منزل توسط دختران به عنوان یک بحران برای خانواده و به عنوان یک معضل اجتماعی محسوب می‌گردد که معلول شبکه پیچیده‌ای از عوامل روانی – اجتماعی است. فرار به عللی چون فشارهای ناشی از خشونت ، تبعیض ، نابرابری ، تمایل به ماجراجویی ، کسب منزلت و یا کم‌عقلی و فریب‌خوردگی و گاه به علت عدم سلامت فکری و روحی بوجود می‌آید.

    طلاق

    خانواده تاثیر روانی ، عاطفی و اجتماعی افراد دارد. گاهی طلاق نه تنها در خانواده امکان بروز رفتارهای انحرافی در بین زن و شوهر افزایش می‌دهد، بلکه باعث بروز برخی از این رفتارها نیز در فرزندان می‌گردد.

    اعتیاد

    ایجاد وابستگی جسمی و فکری ، پیدایش پدیده تحمل در بدن نسبت به مواد مصرفی ، بدست ‌آوردن ماده مورد نیاز به هر شکل و از هر طریق ، و تاثیر مخرب بر مصرف کننده، خانواده و جامعه ، از جمله ویژگی‌های مصرف مواد مخدر می‌باشد. یکی از ویژگی‌های زنان روسپی ، اعتیاد است. افراد معتاد نسبت به اعضای خانواده خود احساس مسئولیت نکرده و اغلب ناگزیرند زندگی خود را از طریق داده‌هایی چون دزدی ، تجاوز ، آدم کشی ، فحشا و ... تامین می‌کنند.

    فریب

    فریب‌خوردن و اعتماد نابجا به افراد ناشناس از جمله زمینه‌ساز فحشا در جامعه می‌باشد. تحقیقی بر روی دختران فراری در سال 1380 نشان داده است که 24 درصد افراد فراری از منزل ، دخترانی هستند که اغفال شده، سپس ترک منزل نموده‌اند. فریب‌خوردن ممکن است علل مختلفی از جمله: نارضایتی از خانه پدر یا همسر ، تسلیم‌شدن در مقابل مردان به امید ازدواج آینده ، بی‌سوادی و عدم آگاهی افراد و والدین آنها و مورد سوء استفاده قرار گرفتن توسط فرصت‌طلبان ، استفاده‌های نامناسب ارتباطی از طریق اینترنت و... داشته باشد.

    منبع: www.mohsenazizi.blogfa.com


        نظرات دیگران ( )

  • گفتگو با دکتر هادی معتمدی
    نویسنده: عظیم جان ابادی پنج شنبه 87/4/27 ساعت 3:45 عصر

    علل بسیار متفاوتی برای فرار دختران به همراه آمار آنان اعلام شده اما متاسفانه شاهدیم که تعداد دختران فراری روز به روز افزایش یافته و میانگین سنی آنها نیز هر روز پایین تر می آید.

    دکتر هادی معتمدی، کارشناس امور آسیب های اجتماعی و مدیرکل اسبق امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی معتقد است: آمار دختران فراری با آمارهای رسمی اعلام شده بسیار متفاوت است، اما هنوز هم ایران در این خصوص با کشورهای اروپایی و آمریکا فاصله زیادی دارد.

    در ادامه گفت وگو با دکتر هادی معتمدی از نظرتان می گذرد.

    ? تعریف کوتاه و مختصری از دختر فراری داشته باشید.

    دختران فراری به دخترانی اطلاق می شود که به دلایل مختلفی از خانه و خانواده فرار کرده و به جامعه پناه می برند و متاسفانه بیشتر آنان در ?? ساعت اول فرار خود مورد تجاوز جنسی قرار می گیرند.

    آیا تفاوتی بین دختران فراری در ایران و دیگر کشورها وجود دارد؟

    ببینید! دختران فراری در کشورهای اروپایی و آمریکا به طور اتوماتیک تحت حمایت بنیادهای حمایتی دولتی و نیکوکاری قرار می گیرند و به مکان های امن، زیرنظر روانکاوان و متخصصان حمایت از زنان منتقل می شوند; اما در ایران به دلیل جرم بودن اصل موضوع، دختران پس از فرار جایی برای پناه بردن ندارند و به افراد غریبه متوسل شده و بیشتر مورد تجاوز قرار می گیرند.

    ? آمار دختران فراری در ایران بحرانی است یا خیر؟

    خوشبختانه هنوز آمار دختران فراری در ایران به بحران تبدیل نشده; اما عوامل ایجاد این پدیده رو به افزایش است عواملی از قبیل طلاق، مشکلات اقتصادی، دوری خانواده ها از فرزندان و غیره، که اگر اقدامی اساسی برای کاهش این عوامل نداشته باشیم، پدیده دختران فراری در کشور به بحران تبدیل خواهد شد.

    ? پدیده دختران فراری در چه گروه سنی بیشتر شایع است؟

    در تمام کشورها این پدیده رو به افزایش است و سن دختران نیز کاهش یافته است به نحوی که در کشور آمریکا سالانه یک تا دو میلیون دختر فراری گزارش می شود و از هر ?? نوجوان یک نوجوان بین ?? - ?? ساله از خانه فرار می کند، در ایران سن دختران فراری همان ?? تا ?? سال است اما آمارها بالا نیست.

    ? مهم ترین عوامل فرار دختران از خانه چیست؟

    براساس آخرین آمارهای اعلام شده ?? درصد دختران بر اثر ناسازگاری با والدین، ??درصد بر اثر اغفال، ?? درصد نداشتن امنیت در خانه، ??/? درصد بر اثر از هم پاشیدگی خانواده و ?? درصد بر اثر مناسب نبودن وضعیت اقتصادی خانواده از خانه فرار می کنند.

    بر همین اساس ?? درصد دختران فراری توسط خانواده مورد سو»استفاده جنسی و ?? درصد نیز مورد تنبیه بدنی قرار گرفته اند.

    ? آمار دختران فراری در کشور به طور رسمی و غیررسمی چقدر است؟

    متاسفانه بیشتر خبرنگاران به دنبال کسب آمار دختران فراری هستند در حالی که مهم تر از آمار، توجه به عوامل بروز فرار است. در حال حاضر ?? درصد دختران فراری در دیگر کشورها یک هفته ای به خانه های خود بازمی گردند; اما در ایران تعداد بالا یی از این دختران به خانه بازنگشته و بحران در همین جا است.

    ایران از نظر آمار دختران فراری در وضعیت بحرانی قرار ندارد; اما عوامل بروز این پدیده مانند طلا ق رو به افزایش است و متاسفانه ?? درصد دختران فراری از خانواده های طلا ق بیرون می آیند.

    بر همین اساس اگر فکری برای کاهش طلا ق نداشته باشیم ایران با بحران جدی در زمینه دختران فراری و زنان خیابانی روبه رو خواهد شد; البته عامل عاشق شدن دختران و فرار آنان از خانه نیز بسیار پررنگ است و امروزه شاهد هستیم که اگر دختری از سن نوجوانی دوست پسری نداشته باشد مورد تمسخر همسالا ن خود قرار می گیرد.

    به همین دلیل باید به فکر حل پدیده دختران فراری به صورت ریشه ای باشیم و به جای مبارزه با صورت مساله، عوامل ایجاد این پدیده را از بین ببریم.

    ? فکر می کنید شیوه های سنتی مبارزه با این پدیده می تواند پاسخگوی نیاز جامعه برای ریشه کنی آن باشد یا راه های دیگری را پیشنهاد می کنید؟

    تنها راه مورد نظر مسوولا ن ذی ربط برای کاهش پدیده دختران فراری و زنان خیابانی برخوردهای ضربتی است که متاسفانه از این روش های ضربتی، ضربه های زیادی بر پیکره جامعه وارد شده است; زیرا هیچ کمکی به رفع این مشکل نکرده و تنها به صورت سطحی چهره جامعه را از وجود چنین پدیده ای پاک کرده اند، در حالی که این پدیده به صورت زیرزمینی ادامه یافته و خطرات آن نیز دوبرابر می شود.

    این روش ها نمی تواند کمک موثری در کاهش پدیده دختران فراری باشد بلکه باید مسوولا ن اقداماتی جهت کاهش طلا ق، فاصله های طبقاتی، رفع سردرگمی جوانان در پیداکردن کار و غیره داشته باشند.

    ? در خصوص ترانزیت دختران و زنان به دیگر کشورها توضیح دهید؟

    قاچاق دختران به دیگر کشورها در تمام دنیا وجود دارد; اما بالا ترین آمارها مربوط به کشورهای آسیایی به خصوص آسیای جنوب شرقی است که دختران و زنان برای داشتن زندگی بهتر و رسیدن به پول و ثروت به کشورهای اروپایی و آمریکا قاچاق شده و در آنجا در دام قاچاقچیان انسان می افتند.

    بر اساس آمارهای جهانی چهار قرن برده داری در دنیا وجود داشته که در این مدت حدود ?? میلیون برده از نقاط مختلف دنیا به کشورهای اروپایی و آمریکایی منتقل شدند.

    در یک دهه اخیر نیز ?? میلیون زن از کشورهای آسیایی به اروپا و آمریکا قاچاق شده اند و مرکز بین المللی مبارزه با برده داری واقع در بریتانیا گزارش داده که در حال حاضر در دنیا ??? میلیون برده وجود دارد.

    بر همین اساس می توانیم بگوییم که عصر برده داری تمام نشده و تنها شکل و ظاهر آن تغییر کرده به گونه ای که ?? درصد افراد قاچاق شده در دنیا را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

    ? مهم ترین دلایل قاچاق زنان و کودکان چیست؟

    علت عمده قاچاق آنان استفاده های جنسی از این افراد است و بیشتر زنان و دختران قاچاق شده مورد سو» استفاده جنسی قرار می گیرند، اما برخی نیز برای کار و دیگر مسایل قاچاق می شوند.

    در حال حاضر سالا نه حدود ??? تا ??? هزار نفر از مرز کشورها قاچاق شده و به کشورهای اروپایی قاچاق می شوند و متاسفانه ایران نیز در مسیر قاچاق قرار دارد.

    ? وضعیت ایران از نظر قاچاق دختران و زنان چگونه است؟

    هیچ آمار رسمی از این پدیده در کشور وجود ندارد، زیرا تمام این اقدامات به صورت پنهانی انجام می شود و نمی توانیم آمار درستی در این زمینه ارایه کنیم ، اما ایران از این پدیده مستثنی نیست و بر اساس آمارهای اعلا م شده ? درصد جمعیت جهان را مهاجران تشکیل می دهند که ? تا ? میلیون نفر از این جمعیت ایرانی هستند و قطعا برخی از آنان از طریق قاچاق به دیگر کشورها وارد شده اند.

    ? میزان جذب دختران فراری در خانه های فساد و باندهای فحشا چه میزان است؟

    برخی مراکز خبری اعلا م کرده اند که دختران فراری تا مورد تعرض قرار گرفتن ?? ساعت فاصله دارند که اگر این حرف صحت داشته باشد بسیاری از آنان دیگر زمینه بازگشت به خانواده را ندارند و ناچار می شوند برای تامین خود اقدام به کارهای خلا ف عرف و شرع کنند و خیلی سریع جذب خانه های فساد تا باندهای مذکور می شوند.

    البته برخی از آنان که توسط نیروی انتظامی شناخته و دستگیر می شوند وارد خانه های سلا مت شده و به مدت شش ماه تا یک سال به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند تا از معرض آسیب های اجتماعی مصون بمانند.

    بهزیستی می تواند زنان آسیب دیده و دختران فراری را با حکم دادگاه برای زمان طولا نی تری نگهداری کند تا امکان تحصیل و اشتغال آنان فراهم شود.

    ? از نظر شما چنددرصد دختران فراری توسط نیروی انتظامی شناسایی و به مراکز سازمان بهزیستی منتقل می شوند؟

    با توجه به اینکه اقدامات این افراد به صورت پنهانی و زیرزمینی انجام می شود درصد بسیار کمی از آنان شناسایی می شوند و درصد بالا یی از آنان بدون هیچ قید و بندی در سطح خیابان ها رها شده و توسط باندهای مختلف جهت دهی می شوند.

    ? فکر می کنید این موضوع به دلیل بی توجهی مسوولا ن ذی ربط اتفاق می افتد؟

    خیر. مسوولا ن و مجریان برای جلوگیری و جمع آوری آنان از خیابان ها خوب عمل کرده اند، اما پدیده دختران فراری مانند کوه یخی است که قسمت اعظم آن زیر آب پنهان شده و از نظرها دور است، به همین دلیل نمی توانیم این موضوع را به کم کاری آنان ارتباط دهیم ، اما باید این تلا ش ها بیشتر شود

    www.webelieve.blogfa.com


        نظرات دیگران ( )

  • نگاهی به پدیده دختران فراری در جامعه (بخش دوم و پایانی)
    نویسنده: عظیم جان ابادی پنج شنبه 87/4/27 ساعت 3:44 عصر

    معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان قزوین گفت: دختران خود معرف یا کسانی که توسط مراجع قضایی به این مرکز فرستاده می‌شوند، پس از بررسی‌های اولیه در مرکز مداخله نگهداری می‌شوند.

    "فاطمه پزشکیان" افزود:درمدت نگهداری دختران فراری دراین مرکزتلاش می‌شود با والدین این دختران ارتباط برقرار شود تا معضلاتی که باعث فرار آنها شده رفع و زمینه بازگشت آنها به خانواده‌ها ایجاد گردد.

    وی اظهارکرد: متاسفانه بخاطر فقر فرهنگی و اقتصادی بسیاری از خانواده‌ها برای اصلاح رابطه اینگونه دختران با والدینشان رفتارهای متعددی ازخود بروز داده و به شدت در برابر پذیرش فرزندانشان از خود مقاومت نشان می‌دهند.

    پزشکیان با بیان این مطلب که رفتارهای نابهنجار خانواده‌ها یک بدبینی و نبود اعتماد دراین فرزندان ایجاد می‌کند، گفت: به‌همین دلیل دختران خیابانی مرکز مداخله در بحران را به کانون خانواده خود ترجیح می‌دهند.

    وی شکاف بین نسلهای قدیم و جدید، ازدواج‌های اجباری و تعصبات افراطی مذهبی وتربیتی و مهمتراز همه کمرنگ شدن روابط عاطفی بین والدین و فرزندان را از مهمترین دلایل فرار جوانان از محل زندگی‌شان ذکر کرد.

    پزشکیان پیامدهای ونتایج این پدیده شوم را ازدیاد بیماریها ومعضلاتی‌نظیر ایدز، قتل، اعتیاد به الکل، موادمخدر، خودفروشی و تکدی‌گری برشمرد.

    وی تصریح‌کرد: زمانی که دختران فراری از تامین غذا، پوشاک و سرپناه برای استراحت ناتوان شوند، دست به اعمال خلاف می‌زنند.

    پزشکیان ایجاد یک رابطه سالم بین اعضای خانواده،تبعیض قائل نشدن والدین بین فرزندان، شناخت وآگاهی والدین از روحیات جوانان و مهمتر از همه ترویج عقاید دینی و مذهبی و درونی کردن آن برای نوجوانان و جوانان را از عوامل مهم کاهش آسیبهای اجتماعی و فرار جوانان ذکر کرد.

    معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان قزوین افزود: افراد در نتیجه روابط اجتماعی و تعامل بادیگران هویت پیدا کرده و برای خود شخصیت اجتماعی قائل می‌شوند و با بودن در جامعه و ایفای نقش در پیشرفت جامعه احساس غرور می‌کنند.

    پزشکیان احساس بی‌هویتی را اولین گام ناکامی وشکست در زندگی دانست وگفت:
    جوان و یا نوجوان فراری که تبدیل به یک بزهکار می‌شود، نه تنها اثر مثبتی در اجتماع ندارد،بلکه لکه‌ننگی برپیشانی اجتماع و انگشت‌نمای سایرین می‌شود.

    وی غرق شدن در ورطه فساد را باعث ازبین رفتن اعتقادات دینی ولذت ارتباط با خداوند دانست واظهارداشت: جوان یا نوجوان فراری پناهگاه تنهایی‌های خود را که خداوند یکتا است از دست داده و برای رهایی از مشکلات پدید آمده دست به دامن اعتیاد یا مرتکب رفتار خلاف می‌شود.

    یک کارشناس جامعه‌شناسی نیز دراین‌خصوص گفت: وجود دختران فراری و سرگردان در خیابانها، پارکها، اماکن عمومی، افراد سودجو را به وسوسه می‌اندازد که با تشکیل گروه یا باندی متشکل از جوانان‌فراری،برای نیل به اهداف پلید خود اقدام کنند.

    "زهرا کریمی" افزود: با شکل‌گیری گروه‌های فساد و جذب و اغفال دختران و پسران فراری باندهای تبهکار و فساد پس از گذشت اندک زمانی تکثیر شده و هر عضو باند بدنبال تشکیل باند دیگری رفته و به تدریج جامعه با افزایش این گروهها روبرو می‌شود.

    وی درادامه گفت: علاوه‌بر آثارمخرب اجتماعی وفرهنگی پدیده "فرار ازخانه"، خطر و تهدیداتی نیز متوجه خود فرد می‌شود که بسیارخطرناکتر ازآثار اجتماعی آن است.

    کریمی اظهارکرد: بیشتر کسانی که از خانه فرار می‌کنند، به دلیل روابط ناسالم اخلاقی، غیرشرعی و رعایت نکردن نکات بهداشتی دیر یا زود به‌انواع بیماریهای مزمن و خطرناک نظیر بیماریهای مقاربتی دچار می‌شوند.

    وی گذراندن دوران جوانی با هدایت والدین، مربیان و دوستان آگاه و دلسوز را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: جوان یا نوجوانی که از خانه فرار کرده، نعمت پدر،مادر،معلم،دوست خوب و درواقع بهداشت روانی خود را از دست می‌دهد.

    مدیرکل سازمان بهزیستی استان قزوین در گفت وگو با ایرنا گفت: سال گذشته ? ???نفر از دختران فراری به مراکز مداخله در بحرانهای اجتماعی بهزیستی ارجاع شدند.

    "محمدحسن خیرخواه"، انگیزه فرار دختران را وجود اختلاف بین والدین، طلاق، اعتیاد، آزار و اذیت ناپدری و نامادری، فقر اقتصادی و فرهنگی، بیکاری والدین و رفتار ناصحیح والدین با فرزندان ذکر کرد.

    وی جاذبه‌های شهری، مشکلات تحصیلی، شکاف بین نسلی و مهمتر از همه مساله فقر را از دیگر عوامل فرار دختران برشمرد.

    خیرخواه، توجه والدین به امور تربیتی فرزندان، ایجاد ارتباط سالم بین اعضای خانواده، عدم‌تبعیض بین فرزندان، مساعدسازی شرایط تحصیلی، رفتارصحیح با نوجوانان و آموزش آنها به‌منظور مقابله با ناملایمات و تسلیم نشدن در مقابل پیشنهادات غیرمنطقی دوستان را از راههای پیشگیری آسیب خانواده‌ها ذکر کرد.

    وی عامل دین و دینداری را در مقابله با بزهکارهای اجتماعی و جلوگیری از آلودگی‌های اخلاقی بسیار حائز اهمیت دانست.

    خیرخواه در پایان خدمات تخصصی‌مشاوره‌ای، مددکاری،حقوقی،پزشکی، روانپزشکی را از مهمترین خدماتی دانست که در این سازمان ارایه می‌شود.

    منبع:خبرگزاری ایرنا


        نظرات دیگران ( )

  • ساخت خانواده دختران فراری ناکارآمد است
    نویسنده: عظیم جان ابادی پنج شنبه 87/4/27 ساعت 3:43 عصر

    «فرار از منزل» پدیده‌ای اجتماعی است که عدم مقابله مناسب با آن پیامدها و عواقب ناگواری برای فرد و به ویژه اجتماع دارد و از آنجا که نوجوانان و جوانان سرمایه‌های ملی هر جامعه‌اند، در صورت هرز رفتن این سرمایه عظیم خسارتی جبران‌ناپذیر بر پیکره جامعه وارد خواهد شد، بر این اساس فرار نوعی رفتار سازش‌نایافته است که کودکان یا نوجوانان به منظور رهایی از مشکلات موجود در خانه یا جاذبه‌های بیرون از خانه بدون اجازه والدین یا سرپرست قانونی، آگاهانه خانه را ترک می‌کنند و سریعا یا بدون واسطه به خانه باز نمی‌گردند.
    ارتباط ضعیف فرزند با والدین عامل مهمی است که در خانواده فراریان یافت می‌شود، اگر چه بعضی از این والدین بحران‌های خاصی با فرزندان خود داشته‌اند و از بچه‌های خود ناراضی‌اند، این والدین کمتر حاضر به صحبت با فرزندان و یا حمایت از آنها می‌شوند.
    این والدین یک شیوه رفتاری ثابت در برخورد با فرزندانشان ندارند و پس از آن که نوجوان شکست را متحمل می‌شود، حاضر به کمک و ارائه مشورت بسیار کمی می‌شوند.
    فریده حمیدی، دکترای روانشناسی در تحقیقی بر روی 50 نفر از دختران فراری 14 تا 22 ساله مراجعه‌کننده به مراکز مداخله در بهزیستی، کانون اصلاح و تربیت، مجتمع قضایی ارشاد، خانه ریحانه وابسته به شهرداری و مرکز مشاوره آموزش و پرورش منطقه یک تهران به این نتیجه دست می‌یابد که ساخت خانواده دختران فراری ناکارآمد و عملکرد آنها در سازه‌های «نقش‌های خانوادگی»، «ابرازعواطف» و «حل مشکل» پایین‌تر از هنجار جامعه است.
    گفتنی است که توزیع درصد کسب دلبستگی دختران فراری با جامعه بهنجار تفاوت معنی‌داری دارد. همچنین سبک دلبستگی دختران فراری با سبک دلبستگی مادرانشان همبستگی مثبت و معنی‌داری دارد و با سبک دلبستگی پدران معنی‌دار نیست.
    نتایج این تحقیق همچنین حاکی است که کاربرد «خانواده درمانی» به همراه درمانگری حمایتی، به طور معنی‌دار منجر به بهبود ساخت خانواده دختران فراری و عملکرد آنها در سازه‌های نقش‌های خانوادگی، ابرازعواطف و حل مشکل شده است.
    همچنین مسائلی مانند عدم تفاهم و ناسازگاری بین والدین، پرجمعیت بودن اعضای خانواده، پایین بودن سطح تحصیلات والدین، ارتباطات سرد و خصمانه توأم با ترس شدید بین اعضای خانواده، وجود تنبیه و فقدان تشویق در طول دوران تحول، وابستگی به مواد مخدر و سابقه حبس در بین اعضای خانواده دختران فراری از جمله مشکلات دوران تحول آنهاست.

    دختران فراری از تصویر خود در آینده می‌ترسند
    ایسنا: نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که بین ابعاد «ادراک خود» دختران فراری وعادی تفاوت معناداری وجود دارد به گونه‌ای که دختران فراری در بعد «خود عینی» در مقایسه با دختران عادی خود را بیشتر در قالب طرحواره فیزیکی توصیف می کنند؛ از سوی دیگر در بعد «خود ذهنی» دختران فراری از تصویر خود در آینده و تمایز خود مشکل دارند.
    سعیده عباسی شمیرانی درباره «ادراک خود در تعاملات خانوادگی و اجتماعی دختران عادی و فراری» تصریح می‌کند که دختران فراری همچنین احساس می‌کنند کنترل و اختیاری بر موقعیت خود ندارند و در مجموع در دستیابی به هویت شخصی دچار اختلال هستند.
    وی با استناد به تحقیقات انجام شده‌اش دریافته است بین سطح تحولی ادراک از خود این دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد به نحوی که دختران عادی در زمینه خود عینی و خود ذهنی در مقایسه با دختران فراری در سطح تحولی بالاتری قرار دارند.
    عباسی همچنین عنوان می‌کند: مقایسه تعاملات خانوادگی بین دو گروه نشان داد که «کنترل» در خانواده دختران فراری بیشتر از کنترل در خانواده‌های دختران عادی است، در حالی که پذیرش محبت در خانواده دختران فراری بسیار کمتر از خانواده‌های دختران عادی است.
    این محقق نتیجه‌گیری می‌کند که مقایسه تعاملات اجتماعی حاکی از وجود تفاوت معناداری بین دو گروه است.
    همچنین بررسی‌های کیفی وی از این موضوع نیز نشان داده است که دو گروه در محتوای ادراک خود تفاوت‌های قابل توجهی دارند که در این میان محتوای «خود عینی» دختران فراری شدیدا آسیب دیده است.

    منبع:روزنامه همبستگی


        نظرات دیگران ( )

  • نگاهی به پدیده دختران فراری در جامعه (بخش اول )
    نویسنده: عظیم جان ابادی پنج شنبه 87/4/27 ساعت 3:43 عصر

    یکی از پدیده‌های ناخوشایند امروز شهرها به خصوص کلان شهرهای کشور افزایش دختران فراری است.

    پدیده فرار دختران از خانه ازجمله مسایلی است که درطی سالهای اخیر توجه کارشناسان اجتماعی، روانشناسان و مسوولان را به خود جلب کرده و اهتمام جدی در چگونگی مواجهه با این پدیده شوم و پیشگیری از آن را می‌طلبد.

    مطابق آمارهای بدست‌آمده ازسوی سازمان بهزیستی استان قزوین، درسال گذشته ? ???دختر فراری در این مرکز نگهداری شدند.

    به‌گفته کارشناسان، این پدیده ناخوشایند معلول عوامل متعددی است که‌شناخت آنها برای خانواده‌ها امری ضروری است.

    فرار دختران از منزل و حضور در محیطهایی غیر از چارچوبهای خانوادگی، سرآغاز انحرافات اجتماعی و فرو رفتن در منجلاب فساد و تباهی می‌باشد.

    به اعتقاد اغلب کارشناسان نهاد "خانواده" نقش اول در بروز هرگونه معضل اجتماعی و بزهکاریها را دارد و "خود" و "اراده فردی" نیز نقش حائز اهمیتی به خود اختصاص می‌دهد.

    نتیجه تحقیقات و نظرسنجی‌های علمی نشانگر این واقعیت است که نقش خانواده در نابسامانی‌های خانوادگی وشیوه‌های نادرست برخورد والدین با دختران، عامل مهم و تاثیرگذار در معضل دختران فراری است.

    براساس اطلاعات بدست‌آمده، عامل ? ???درصد فرار دختران خانواده‌های نابسامان هستند که عواملی نظیر طلاق، اعتیاد، زندانی شدن، مرگ و میر و ازدواج مجدد والدین در پیدایش این معضل دخالت مستقیم دارند.

    کارشناس مسوول دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی قزوین در گفت وگو با ایرنا گفت: خانواده یک واحد بنیادی و اساسی است که در شکل‌گیری شخصیت افراد نقش عمده‌ای دارد.

    "مینا محمدی"افزود: پژوهش‌های متعدد بیانگر این واقعیت است که‌خانواده‌های نابسامان و والدین ناآگاه ازعوامل تمایل به‌انحرافات و محرومیتهای اجتماعی می‌باشند.

    وی اظهار کرد: خانواده مهمترین تکیه‌گاه فرزندان است، به‌طوری که آینده و سرنوشت فرزندان در محیط خانواده رقم می‌خورد.

    محمدی درخصوص تاثیر خانواده‌ها دربروز پدیده فرار گفت: از آنجاکه حساسیت روحی دختران نسبت به پسران بیشتر و ارتباط آنان با محیط بیرونی کمتر است، بیشتر تحت تاثیر رفتار والدین قرار دارند، به‌طوری که بی‌توجهی و بی‌تعهدی والدین می‌تواند در ترغیب دختران به فرار از خانه نقش اساسی را ایفا کند.

    وی در ادامه یادآور شد: پدیده فرار دختران نوجوان و جوان از منزل سال‌ها است که گریبانگیر جامعه است، ولی این پدیده که یک عصیان پنهان، آرام و شتابنده می‌باشد، در طی سالهای اخیر در جامعه رو به فزونی نهاده، به طوری که نگرانی والدین، مربیان، مسوولان جامعه را برانگیخته است.

    به اعتقاد این کارشناس، فرار نوعی رفتار ناسازگارانه و اعتراض ساده به وضع موجود درخانواده و تمنای محبت دریغ شده می‌باشد که در این صورت نوجوان و جوان بدون اجازه والدین و یا با توافق آنها خانه را ترک می‌کند.

    مسوول امورآسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی استان قزوین افزود:عنوان دختران فراری به دخترانی اطلاق می‌شود که به دلایل مختلف از قبیل دلایل فردی (اختلالات شخصیتی و روانی)،خانوادگی (طلاق،جدایی،اختلاف خانوادگی)، فقر و دلایل‌اجتماعی برای رهایی از وضع موجود و بدون پیش بینی وضع آینده از خانه فرار می‌کند.

    محمدی اضافه‌کرد: دختران فراری با احساس بیگانگی میان خود و خانواده در پی محرم و همدلی می‌گردند تا او را بفهمد.

    وی پدیده فرار را یک معلول چند علتی دانست و اظهار کرد: ریشه این پدیده را می‌توان درتحقیر جوانان و احترام نگذاشتن به شخصیت آنان، فقر اقتصادی یا جدایی‌های عاطفی والدین، اختلالات خانوادگی، ازدواج مجدد هر کدام از والدین، ندادن آزادیهای مشروع و کافی و کشمکشها و رقابتهای بین فرزندان و اعضای خانواده عنوان کرد.

    محمدی، اعتیاد به‌موادمخدر، انحراف اخلاقی، رفاه، آزادی بیش‌از حد، دوستان ناباب، تعرض جنسی از طرف نزدیکان و همچنین ضعف و کوچک انگاری نسبت به جنسیت دختر را از جمله مواردی دانست که باعث فرار دختران از محیط امن منزل می‌شود.

    یک کارشناس روانشناسی گفت: نبود مراقبت صحیح از فرزندان، بالا بودن سطح انتظارات، تبعیض بین فرزندان از ناحیه اولیا، روشهای تربیتی استبدادی و سختگیرانه و فقدان شیوه کنترل فرزندان در بیرون از خانه را از دیگر عوامل فرار دختران از منزل برشمرد.

    محبوبه امامی، فرار را به دو شیوه کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم کرد و گفت:
    در فرار کوتاه‌مدت،فراریان بعداز مدتی به‌لحاظ پشیمانی پس‌از رسیدن به‌آرزوها و اهداف خویش یا مهیا نشدن شرایط و امکانات مورد نیاز به دامن خانواده بازمی‌گردند، ولی در فرار درازمدت که اکثرا در اثر تنفر شدید یا بیش از اندازه از خانواده به وقوع می‌پیوندد، امکان بازگشت در آن بسیار کم است.

    وی بااشاره به اینکه سن بخصوصی برای فرار دختران وجود ندارد، یادآورشد:
    بیشترین سن دختران فراری در سنین نوجوانی بین ? ???تا ? ???سال و یک سوم آنان نیز در حدود ? ???تا ? ???ساله می‌باشد.

    امامی اغلب دختران فراری را از دو طیف مرفه و فقیر برشمرد وگفت: هرچند عادات و رفتارهای این طیف با یکدیگر متفاوتند، اما این دختران اغلب از منش‌ها، اصطلاحات کلامی و پوششهای ویژه‌ای استفاده می‌کنند.

    وی راهیابی به باندهای فساد، قاچاق و اعتیاد و روسپی‌گری را از پیامدهای فرار برشمرد.

    منبع:خبرگزاری ایرنا


        نظرات دیگران ( )

       1   2      >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]