سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کل بازدیدها:----1339852---
بازدید امروز: ----36-----
بازدید دیروز: ----96-----
بهداشت دهان و دندان، سال‌آینده تعطیل است! - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    بهداشت دهان و دندان، سال‌آینده تعطیل است! - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    بهداشت دهان و دندان، سال‌آینده تعطیل است! - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • بهداشت دهان و دندان، سال‌آینده تعطیل است!
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 3:6 عصر

    بهداشت دهان و دندان، سال‌آینده تعطیل است!

    «اعتبار بهداشت دهان و دندان در لایحه بودجه سال 87 صفر شد.»


    سه‌شنبه گذشته رئیس اداره بیماری‌های دهان و دندان وزارت بهداشت این مطلب را اعلام و اضافه کرد: در حالی که بودجه بهداشت دهان و دندان در سال‌جاری کفاف اجرای برنامه‌های سلامت کودکان را هم نمی‌دهد، کل ردیف اعتباری پیشگیری از این بیماری‌ها در لایحه بودجه سال آینده صفر شده است.

    دکتر حسین حصاری در گفت‌وگو با فارس، ضمن تأکید بر این که اگر این اتفاق رخ بدهد، باید درب اداره بیماری‌های دهان و دندان وزارت بهداشت را ببندیم، ادامه داد: برنامه‌های زیادی برای بهبود بهداشت و سلامت دهان و دندان در وزارت بهداشت آماده شده بود و در تلاش بودیم این برنامه‌ها را نه تنها برای عموم کودکان، بلکه برای گروه‌های سنی بالاتر تا افراد سالمند گسترش دهیم، اما متأسفانه با حذف بودجه، حتی‌ امکان تأمین بهداشت دهان و دندان کودکان در کشور نیز نخواهد بود.

    با این حال رئیس اداره بیماری‌های دهان و دندان وزارت بهداشت که چندی است اداره‌اش از یک دفتر مستقل در معاونت سلامت وزارت بهداشت، به یک اداره در زیر مجموعه مرکز مدیریت بیماری‌ها، تنزل جایگاه پیدا کرده است، در گفت‌وگو با همشهری، با اشاره به این که اعتباراتی که امسال برای بهداشت و درمان در اختیار این دفتر بود، اندکی بیش از 3 میلیارد تومان بوده و 8/1 میلیارد تومان آن برای پیشگیری و درمان دندان رایگان کودکان زیر 12سال در پایگاه‌های دندانپزشکی امام علی هزینه شده، می‌گوید: «درباره اجرای برنامه پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان زیر 12 سال و پُر کردن دندان این گروه سنی، در سال‌جاری متأسفانه گزارش دقیقی نداریم، اما بر اساس اطلاعات موجود، میزان پیشرفت این کار بسیار محدود بوده است.

    تصورمان این بود که می‌توانیم علاوه بر پوشش کامل حدود 5/8 میلیون کودک زیر 12سال کشور، به گروه‌های سنی بالاتر دست‌اندازی کنیم و برای نوجوانان، بزرگسالان و حتی سالمندان برنامه بدهیم.»

    دکتر حصاری این جمله را می‌گوید و بلافاصله اضافه می‌کند: متأسفانه بودجه‌های فعلی، حتی برای کودکان زیر 12 سال نیز بسیار ناچیز است و هیچ کدام از تصورات ما تبدیل به اختصاص بودجه نشد.

    علاوه بر این، با توجه به حذف ردیف اعتباری بهداشت دهان و دندان در سال آینده، به‌نظر می‌رسد باید درب اداره بیماری‌های دهان و دندان را ببندیم.

    طرح‌های عمرانی، دردی را دوا نمی‌کنند

    مجلس با بودجه 87 چه خواهد کرد؟ این سؤالی است که این روزها بیش از همیشه از نمایندگان پرسیده می‌شود.

    بیژن شهباز‌خانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر این که به‌طور کلی وضعیت بهداشت و درمان کشور ما هیچ وقت مطلوب نبوده است و اعتبارات لازم در همه بخش‌ها نادیده گرفته شده و می‌شوند، به همشهری می‌گوید: رشد 5 درصدی سرانه بهداشت و درمان کشور در بودجه 87 به این معناست که اعتبارات، حتی کفاف حقوق و دستمزد کارمندان و پرسنل بهداشتی را نمی‌دهد، چه برسد به صرف آن در امر پیشگیری از بیماری‌ها.

    وی با بیان این که تنها توجیه مجلس نسبت به حذف اعتبار پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان این است که خدمات بهداشتی و درمانی همیشه تحت‌الشعاع لایحه‌های عمرانی و طرحی قرار گرفته‌اند، می‌گوید: اعتبارات بخش بهداشت و درمان هر سال لاغرتر و نحیف‌تر می‌شوند و شاید دولت بر این گمان است که با این اقدام، مشکلات را تا حد زیادی حل خواهد کرد. مسئولان باید بدانند که با حذف اعتبار پیشگیری، نه وضعیت بهداشت و درمان و نه هیچ چیز دیگر بهبود نخواهد یافت و دود این بی‌تدبیری تنها به چشم مردم خواهد رفت.

    اساس، همان پیشگیری است

    به گفته کارشناسان هم‌ اکنون کودکان زیر 3 سال در کشور ما حداقل 2 دندان خراب و  کودکان زیر 5 تا 6 سال به‌طور متوسط 5 دندان پوسیده دارند.

    بودجه‌ای که تا به حال هم برای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان اختصاص داده شده بود، بودجه‌ای حداقل بود؛ مثلاً در شهرستان‌هایی با تعداد دانش‌آموزان زیاد، دولت هر سال تنها چیزی حدود 30 میلیون تومان برای خدماتی از قبیل فلوراید‌تراپی و فیشور‌سیلندر جهت پیشگیری اختصاص می‌داد.

    دکتر غلامحسین رمضانی، دندانپزشک کودکان، عضو هیات علمی و معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که بیماری‌های لثه‌ای و پوسیدگی دندان از شایع‌ترین بیماری‌های دهان هستند، می‌گوید: سازمان جهانی بهداشت، پوسیدگی دندان را حتی یک بیماری‌ عفونی تلقی می‌کند، چون به‌دنبال این پوسیدگی ممکن است یک عفونت شدید ایجاد شود.

    به گفته این دندانپزشک کودکان برای همین است که اساس کار دولت باید روی اصل پیشگیری باشد و تمام آموزش‌های مربوط به پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان باید از همان دوران کودکی شروع شوند، چون در این صورت است که والدین نسبت به اجرای این آموزش‌ها انگیزه پیدا می‌کنند.

    باورهای غلط، اقدامات سلیقه‌ای

    در این میان، وجود باورهای غلط نسبت به بیماری‌های دهان و دندان در میان مردم، شاید اهمیت توجه به بحث پیشگیری را بیشتر نشان دهد، چون به عقیده کارشناسان هنوز خیلی از مردم تصور می‌کنند که مشکلات دهان و دندان در دوران کودکی اهمیت زیادی ندارند و آن را به دوران بزرگسالی می‌سپارند.

    دکتر رمضانی در این باره توضیح می‌دهد: یک نوع پوسیدگی ناشی از شیر شبانه وجود دارد و این اختلال زمانی به وجود می‌آید که مادر بعد از یک ‌سالگی به کودک هنگام شب شیر بدهد که این اتفاق منجر به پوسیدگی بسیار وسیعی در دهان کودک می‌شود و علاوه بر این که با درد و عفونت زیادی همراه است، درمان موفقی هم نخواهد داشت و در نهایت چاره‌ای جز کشیدن دندان پوسیده وجود ندارد.

    وی با بیان این که با صرف همان بودجه‌های اندک قبل، آگاهی مردم نسبت به این بیماری‌ها و عواقب آن‌ها کمی بیشتر شده بود، اظهار می‌دارد: هنوز خیلی از مردم خیلی از بیماری‌های دهان و دندان از قبیل پوسیدگی ناشی از شیر شبانه را نمی‌شناسند و با حذف اعتبار اختصاص یافته در امر پیشگیری باید منتظر اتفاقات وحشتناک‌تری در زمینه عدم آگاهی مردم باشیم.

    به عقیده این دندانپزشک، اقدامات سلیقه‌ای و گاه ناشی از بی‌تدبیری مسئولان در این میان، انگیزه ی بسیاری از مراکز درمانی را هم برای ارائه خدمات پیشگیری از بین می‌برد.

    دکتر رمضانی با تأکید بر این که در حال حاضر در تمام دنیا پیشگیری مهم‌تر از درمان است، در حالی‌که در کشور ما کاملا برعکس است، خاطر ‌نشان می‌کند: در کشورهای پیشرفته حتی دندان پزشکان دانشجو هم کار درمانی نمی‌کنند و پُر کردن پوسیدگی دندان و کشیدن آن در این کشورها به صفر رسیده، در حالی‌که ما هنوز منتظر فاجعه هستیم و تنها در این صورت دنبال راه‌حل آن می‌گردیم.


    سمیه شرافتی


        نظرات دیگران ( )


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]