حشیش چگونه وی مغز تاثیر می گذارد؟
سم موجود در حشیش ،سلولهای عصبی موجود در قسمتی از مغز را که حافظه در آن شکل گرفته، از هم جدا می سازد. این مسئله باعث می شود تا فرد به سختی حوادثی را که اخیرا اتفاق افتاده است بهخاطر بیاورد (مثل اتفاقی که چند دقیقه پیش روی داده است) وهمچنین یادگیری در زمان سرخوشی (نسئگی)بسیار مشکل است.فرد حشیشی برای آنکه بتواند از حافظه کواه مدت بهره بگیرد باید آنچه را که می خواهد یاد بگیرد یا وظیفه ای ر که می خواهد انجام دهد،در بیش از دو مرحله عملی سازد. (آن راپله پله فراگیرد) بعضی از مطالعات نشان می دهند که مصرف مقادیر زیاد حشیش در طول زمان روی فعالیتهای مغزی از جمله حافظه تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت. طی مطالعه ای ، از مصرف کنندگان حشیش (با مقادیر زیاد) تست استاندار حافظه بعمل آمد .بدین شکل که لیست کوچکی از لغات در اختیار آنان قرار گرفت وسپس خواسته شد تا آن لغات را مجددا بیاد بیاورند. مشاهده گردیدگروه فوق الذکر در به یاد آوردن لغات بسیار دچار مشکل شدند . افراد حاضر در این گروه اغلب اظهار می داشتند که تمرکز نمودن روی لیست لغات برایشان بسیار مشکل بوده است. این مسئله احتمالا" ناشی از آسیب حشیش به سلولها ی مغزی است. در تحقیقات آزمایشگاهی به عمل آمده ،به موشهای جوان مقادیر بالایی سم حشیش (دلتا-9- تتراهیدرو کانا بینول) داده شد ومشاهده گردید که سلولهای مغزی آنان از بین رفت ودر سنین 11تا12 ماهگی (در حدود نصف سن طبیعی موشها )مغز آنان شبیه موشهای بسیار پیر شد.
تحقیقات در خصوص سایر راههای تاثیر حشیش بر مغز همچنان ادامه دارد.
آیا حشیش می تواند بیماری مغزی ایجاد کند؟
محققان هنوز نمی دانند که چگونه مصرف حشیش با بیماریها ی مغزی ارتباط دارد ولی بعضی از محققین در سوئد گزارش کردهاند که مصرف مداوم ودراز مدت حشیش وجذب سم حشیش (دلتا -9- تتراهیدرو کانا بینول) خطر پیشرفت بیماریهای مغزی از جمله اسکیزوفرنی را افزایش می دهد. هنوز عدهایبر این عقیدهاند که مصرف مداوم حشیش میتواند به اضطراب مزمن ، نوسانات شخصیتی وافسردگی منجر گردد.
آیا معتادان به حشیش انگیزه خود را ار دست می هند؟
بله ! اغلب مصرف کنندگان طولانی مدت حشیش ،علائم از دست دادن انگیزه را نشان می دهند . مشکلات آنها عبارتنداز:
عدم آگاهی از آنچه پیرامون آنها اتفاق می افتد ،بی علا قگی نسبت به کار منظم،خستگیو بی توجهی به آراستگی ظاهر.
در نهایت این غلائم باعث می گردد تا کار آیی افراد فوق در مدرسه ومحیط کار روز به روز کمتر شود. بررسی وتحقیق دانشمندان در این زمینه همچنان ادامه دارد.