برنامه وزارت بهداشت برای پیشگیری از ایدز
رئیس اداره ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برنامههای پیشگیری از بیماری ایدز در کشور را تشریح کرد.
دکتر" عباس صداقت" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ایدز درمان قطعی ندارد، گفت: به همین دلیل پیشگیری از بروز این بیماری، راحت تر و ارزان تر از درمان آن است.
وی، افزایش سطح دانش و آگاهی جامعه را نخستین برنامه راهبردی وزارت بهداشت معرفی کرد و افزود: در چارچوب این برنامه تلاش می شود تا افراد رفتارهای پرخطر را بشناسند و با راه های پیشگیری و مقابله با آن آشنا شوند.
صداقت گفت: در همین راستا، هم اکنون وزارت بهداشت با رسانههای همگانی، به ویژه صدا و سیما برنامههایی را در جهت افزایش آگاهی مردم درباره ایدز اجرا می کند.
وی ساخت سریال، تیزرهای تبلیغاتی،انتشار مقالات و انجام مصاحبه در زمینه خطرات ابتلا به ایدز را از برنامههایی ذکر کرد که هم اکنون در جهت افزایش آگاهی و دانش مردم درباره این بیماری انجام می شود.
صداقت، بحث سالم سازی خون را نیز از دیگر برنامههای پیشگیرانه معرفی کرد و گفت: با توجه به آنکه نخستین مورد ایدز از طریق فرآوردههای خونی وارد کشور شد، این برنامه از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی افزود: هم اکنون سازمان انتقال خون نظارت دقیق بر سالم سازی فرآوردههای خونی دارد و پروسه رسیدن این فرآوردهها به صورت سالم به بیمار، به شدت کنترل می شود.
شناسایی مبتلایان به ایدز
این مسئول در وزارت بهداشت، شناسایی مبتلایان به ایدز و همکاری آنان با کارشناسان این وزارتخانه را از دیگر برنامههای پیشگیرانه ذکر کرد.
صداقت، توضیح داد: به دلیل اینکه افراد مبتلا به ایدز به سختی در دسترس هستند، کارشناسان اداره ایدز از طریق سایتهای مشخص، دانشگاه های علوم پزشکی و کلینیکهای بیماری های رفتاری، اقدام به شناسایی این افراد می کنند.
وی گفت: پس از شناسایی این افراد، به آنان درباره خطرات شیوع ایدز و راه های کاهش ابتلا به این بیماری و رفتارهای پُر خطر آموزش داده می شود و از آنان خواسته می شود تا همسانان خود را نسبت به این برنامهها آگاه کنند.
صداقت افزود: وزارت بهداشت همچنین سرنگ یک بار مصرف، سوزن، پنبه، الکل و کاندوم در اختیار این افراد قرار می دهد و کلینیکهای بیماریهای رفتاری را که خدماتشان رایگان است به آنان معرفی می کند.
رئیس اداره ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت با اظهار اینکه هم اکنون در تمامی استان ها یک مرکز مشاوره بیماری های رفتاری وجود دارد،اظهار داشت: مبتلایان به ایدز می توانند به این کلینیکها مراجعه کرده، از خدمات آن بهرهمند شوند.
وی تأمین داروهای مرتبط با ایدز را از دیگر برنامههای پیشگیرانه وزارت بهداشت معرفی کرد و گفت که از سال 81 تا کنون به تدریج اعتبارات مورد نیاز برای تأمین داروهای مرتبط با ایدز از ? 18به 40 درصد افزایش یافته است.
صداقت افزود که تمامی داروهای مورد نیاز برای بیماران مبتلا به ایدز، به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می گیرد.
این مسئول در وزارت بهداشت با اظهار اینکه مصرف این داروها، حجم ویروس را در بدن کم می کند، گفت: این داروها زمان مرگ بیمار را هم به تأخیر می اندازد.
رئیس اداره ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت از مدارس به عنوان یکی از محیط های مناسب برای اجرای برنامههای پیشگیری از ایدز نام برد و اظهار داشت: امسال با همکاری آموزش و پرورش، بستههای آموزشی در زمینه رفتارهای پُر خطر و مهارتهای زندگی تدارک گردیده که در قالب 60 برنامه، بین دانش آموزان مقاطع متوسطه توزیع می شود.
وی افزود: وزارت بهداشت به آموزش و پرورش پیشنهاد داده است تا بحث مهارتهای زندگی را که آشنایی به بیماری ایدز را در بر می گیرد، در برنامههای درسی بگنجاند و از این طریق الگوهای فکری و رفتاری دانش آموزان را به سمت و سوی صحیح هدایت کند.
صداقت، در پایان از تدوین پروتکل ارائه شیرمصنوعی رایگان به مادران مبتلا به ایدز خبر داد و گفت: این پروتکل را دفتر سلامت و جمعیت خانواده وزارت بهداشت تدوین کرده است تا مادارنی که مبتلا به ایدز هستند، برای شیردهی نوزاد خود از شیر مصنوعی استفاده کنند.