پایان اداهای روشنفکرانه در کافه ها
تصاویر قدیمی از کافه های پاریس را به فراموشی بسپارید، چرا که از این پس، کشیدن سیگار که جزء لاینفک تصویر ذهنی ما از این کافهها بود، ممنوع می شود.
دخانیات، یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سالهای اخیر به شمار می رود و سالانه موجب مرگ 5 میلیون نفر در جهان می شود.
استنشاق تحمیلی دود هم مثل استعمال مستقیم آن، زیان آور است و موجب ایجاد و تشدید بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها می شود. همه ی اینها باعث شده دولتها و مجامع جهانی به فکر بیفتند.
ایرلند، اولین کشور اروپایی بود که در سال 2004 استعمال دخانیات را در تمام مراکز دولتی و عمومی ممنوع کرد. پس از آن نیز کشورهای نروژ، اسپانیا، بلژیک، انگلیس ، ایتالیا، مالت و سوئد این قانون را در کشورشان به اجرا گذاشتند. ممنوعیت کشیدن سیگار در فضاهای عمومی در فرانسه هم از پنجشنبه ی اول فوریه (12 بهمن) آغاز شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، این روزها 15 میلیون نفر سیگاری فرانسوی از روشن کردن سیگار در محلهای کار، مدارس، فرودگاهها، بیمارستانها و سایر مکانهای عمومی محصور و بسته منع شدهاند، ممنوعیتی که در عرض یک سال به کافهها و رستورانها هم گسترش خواهد یافت و تصویر کلاسیک خیابانها و کافههای فرانسه، جایی که نویسندگانی مانند آلبر کامو و ژان پل سارتر با سیگاری در گوشه ی لب به یادآورده می شوند را تغییر خواهد داد.
بهشت افراد سیگاری
آلمان تنها کشور اروپایی است که به بهشت افراد سیگاری شهرت دارد و تا کنون قانونی برای ممنوعیت استعمال سیگار در این کشور تصویب نشده است، بلکه فقط پارلمان آلمان، در دسامبر سال گذشته تبلیغ سیگار را در اماکن دولتی ممنوع کرده است.
فرانسه نیز که همانند بسیاری از کشورهای اروپایی، ممنوعیت استعمال دخانیات را در بیشتر اماکن عمومی خود وضع کرده است، مدتی است تلاش می کند تا از شمار سیگاریهای خود بکاهد. هر چند ترک سیگار برای فرد سیگاری دشوار است، اما فرانسه نیز همانند تعداد دیگری از کشورهای اروپایی، استعمال دخانیات را با همه ی گرفتاریها و دشواریهای ناشی از آن، از اول فوریه در اماکن عمومی ممنوع کرده است و قرار است بیش از 175هزار مامور این ممنوعیت را با جریمه 88 دلاری برای سیگاریها و جریمه 174 دلاری برای کارفرمایان اعمال کنند.
در حقیقت، آمارهایی مثل مرگ 66 سیگاری در هر سال در فرانسه تخیلات رومانتیک همراه سیگار را، از سرها پرانده است.
تقریبا یک چهارم فرانسویها سیگاری هستند، با این حال یک روز پیش از شروع ممنوعیت، علامتی از نگرانی در خیابانها دیده نشد. بررسی پراکنده از چند داروخانه نشان داد که تا به حال سیگاریها آرام مانده اند و هجومی برای خرید برچسبهای نیکوتین دار هم دیده نشد!
مبارزه ی 150 میلیون دلاری
از چندی پیش، شهردار نیویورک نیز، کشیدن سیگار در اماکن عمومی را ممنوع کرده است. شهردار میلیاردر نیویورک، این ممنوعیت را با چنان شدتی به اجرا درآورده است که اغلب سیگاریها و حتی غیر سیگاریها را به خشم آورده است.
هنگامی که او در نیویورک بر سیگار مالیات بست، ادعا کرد اهمیتی به ضرر و سود مالی نیویورک در این باره نمی دهد، بلکه می خواهد از آلوده شدن کودکان به این عادت جلوگیری کند. او حتی خبرنگارانی را که با او روبه رو می شوند و سیگار می کشند، سرزنش می کند. جالب است بدانید که او می خواهد،125 میلیون دلار از دارایی شخصی اش را برای مبارزه با سیگار اختصاص دهد که هدف آن مبارزه با دخانیات در سراسر جهان است.
به گزارش رویترز، تقریبا دو سال پیش از اینکه ایرلند به عنوان نخستین کشور، قانون منع سیگار در مجامع عمومی را اجرا کند، در برخی شهرهای اروپایی و آمریکایی قانون مشابهی به اجرا درآمد و نتیجه ی آن که کاهش تعداد حملات قلبی بود، خیلی زود معلوم شد.
حتی در یک شهر، طی اجرای شش ماهه این طرح، تعداد مراجعه کنندگان مبتلا به حملات قلبی 40 درصد کاهش یافت. اجرای چنین طرحهایی بود که راه را برای طرحهای شجاعانه تر باز کرد.
صدف کوه کن-کارشناس تغذیه