بعضی از انواع کانابیس عبارتند از :
حشیش: صمغی چسبناک است که از گلهای کیاه شاهدانه هندی ماده به دست می آید. مقدار سم (دلتا -9- تتراهیدرو کانا بینول) موجود در آن بطور میانگین 3/6درصد است ولی در بعضی انواع آن غلظت سم موجود تا 28درصد نیز افزایش می یابد.
روغن حشیش: مایعی قیر مانند است واز تقطیر حشیش بدست می آید.مقدار سم (دلتا -9- تتراهیدرو کانا بینول) موجود در آن بطور میانگین 15 درصد است ولی در بعضعی انواع آن غلظت سم موجود تا 43 درصد نیز افزایش می یابد.
ماری جوانا: یکماده سبز ،قهوهای یا خاکستری است که از برگها یا گلهای خشک وخرد شده گیاه شاهدانه هندی بدست می آید .میانگین سم موجود در آن 3درصد است.
سین سمیلا: مادهای که از غنچه ها ویا نوک گلهای گیاه شاهدا نه هندی ماده بدست می آید.مقدار سم موجود در ان بطور میانگین 7/5درصد است ولی در بعضی انواع آن غلظت سم موجود تا 24درصد نیز افزایش می یابد.
اسامی رایج انواع مواد هم خانواده حشیش کدامند؟
اسامی رایج انواع مواد هم خانواده حشیش در کشور ما عبارتنداز :علف،گراس،ماری جوانا، بنگ،جوینت و سیگاری.تا کنون در آمریکا بیش از 200 واژ مختلف تنها برای جوانا پیدا شده است .
حشیش چگونه مصرف می شود؟
توتون سیگار را خالی می کنند، آن را با حشیش گرم شده مخلوط می کنند و مجددا" سیگار را پر کرده ومخلوط توتون وحشیش را دود می کنند. عده ای نیز آن را داخل پیپ مصرف می نمایند. عدهای دیگر آنرا با غذا مخلوط کرده و می خورند وگاهی نیز مصرف کنندگان آن را در چای حل کرده ومی نوشند.
ماری جونا ،علف وگراس را بعد از خشک شدن پودر می کنند وبصورت خالص ویا در ترکیب با توتون در سیگار و یا پیپ دود می کنند.
چطور می توانیید بفهمید که فرزند شما حشیش مصرف کرده است؟
اگر فرزند شما حشیش مصرف کرده باشد علائمی در حین نشئگی بروز می کند که شاید شما بتوانید آنها را تشخیص دهید:
- فرد گیج به نظر می رسد وهنگام راه رفتن با مشکل مو اجه می شود.
- او بدون هیچ دلیلی می خندد وافکارش احمقانه به نظر می رسد.
- ملتحمه چشم آنها از رنگ سفید به رنگ سفید به رنگ قرمز تغییر می یابد .
- زمان و آنچه اتفاق افتاده است را سخت به خاطر می آورد.
- ببعد از چند ساعت شدیشا"خواب آلوده می شود.
والدین باید از تغییرات رفتاری فرزند خود آگاه باشند. هرچند که کنترل گروه سنی نوجوانان مشکل است اما والدین باید علائم زیر را در فرزندان خود جستجو کنند.
این علائم می تواند ناشی از مصرف حشیش باشد . هرچند در سایر مشکلات غیر از مصرف مواد نیز دیده می شود:
تغییر در رفتارهای روزانه ،خوردن وخوابیدن،افسردگی،خستگی،سهل انگاری در مسئولیت های محوله،مسمومیت،آشفتگی در روابط با اعضای خانواده و دوستان ،تغییر در انجام تکالیف مدرسه،افزایش غیبت های درسی وفرار از مدرسه ،از دست دادن علاقه مندی به ورزش یا سایر فعالیت هایی که قبلا"مورد علاقه وی بوده است.
علائم ترک نیز عبارتنداز:
اختلال خواب، بیقراری، تحریک پذیری، اضطراب،تعریق و لرز ، بی اشتهایی،تهوع و استفراغ،اسهال،دردهای عضلانی و افزایش درجه حرارت بدن .
علاوه بر موارد فوق والدین باید به مسایل زیر نیز توجه کنند:
علائمی از وجود مواد مخدر ولو ازم مصرف حشیش مثل پیپ وکاغذهای لوله شده در منزل یا اتاق فرزندتان ؛بو و رایحه خاص در لباس ها و تخت وی ؛ مصرف بیش از حد خوشبو کننده وانواع عطر؛استفاده بی دلیل از قطره های چشمی .
چرا جوانان حشیش مصرف می کنند؟
بچه ها،جوانان ونوجوانان به علل مختلفی مصرف حشیش را آغاز می کنند. کنجکاوی وکسب لذت از شایع ترین دلایل مصرف مواد اعتیاد آور در کشور ما هستند. آنانکه قبلا"مصرف سیگار یا نوشیدن مشروبات الکلی را آغاز کردهاند،احتمال بیشتری دارد که به سمت حشیش روِِی آورند.
همچنین تحقیقات نشان می دهد که مصرف الکل یا سایر مواد اعتیاد آور توسط یکی از اعضای خانواده نقش بسیار مهمی در شروع مصرفمواد توسط نوجوانان دارد. والدین،پدر بزرگها و مادر بزرگها، برادران بزرگتر و خواهران برای فرزندان شما در منزا مدلهایی هستند تا رفتار آنها را تقلید کنند.
فرزند شما اگر ماده ای مصرف می کند مطمئنا" این کار را در مقابل شما انجام نمی دهد. پس باید این احتمال رادر نظر بگیرید که دوستانی دارد که آنان مواد مصرف می کنند ووی را نیز به مصرف مواد تشویق می کنند. (فشار گروه هم سالان ) محیط اطراف یک کودک از قبیل مدرسه ،خانه، همسایگان وغیره کمک می کنندتا این مسئله را روشن سازید که یک کودک به دنبال مصرف مواد مخدر خواهد رفت یا نه؟ بچه هایی که به طور جدی تری حشیش مصرف می کنند به آن وابسته می شوند واین یکی از اصلی ترین دلایل آنها برای مصرف مواد خطرناک تر است.
سایر دلایل روانی ذکر شده برای مصرف مواد ، فائق آمدن بر حالاتی از قبیل: افسردگی، بی حوصلگی، کسالت، اضطراب، عصبانیت و غیره است.مصرف حشیش روش مناسب وموثری برای حل مشکلات زندگی نیست بلکه درآن مدتی که فرد در نشئگی به سر می برد، تنها مشکل را ساده تصور می کند اما نهایتا" بر آن فائق نمی آید،چه بسا که مشکل وی در این مدت حادتر وشدیدتر هم شده باشد.