سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کل بازدیدها:----1340298---
بازدید امروز: ----11-----
بازدید دیروز: ----89-----
ایدز - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    ایدز - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    ایدز - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • ایدز و علا ئم دهانی آن
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:14 عصر

    کاپوسی سارکوما یک نئوپلاسم بدخیم است که در کسانی که دچار ضعف سیستم ایمنی شده اند دیده می شود. در کاپوسی سارکوما سلولهای اندوتلیالی رگهای خونی حالت نئوپلاسمیک یافته شروع به تکثیر می کنند. به عقیده بعضی از محققین سیتومگالو- ویروسها سلولهای اندوتلیال را متاثر ساخته و آنان را وادار به تکثیر می نمایند. محل تظاهرات دهانی این تومور بدخیم در غدد بزاقی، مخاط لثه، کام سخت، کام نرم ، قاعده زبان و قسمت خلفی حلق می باشد. KS در پوست ، گره های لنفاوی ، دستگاه گوارش (بخصوص معده و روده ) ، و در اندامهای داخلی از جمله قلب، پانکراس، ششها و غدد آدرنال و طحال، استخوان و بیضه ها نیز گزارش شده است. اما تظاهرات دهانی این ضایعه نسبت به سایر اندامهای بدن شایعتر است.
    ضایعه دهانی این تومور بدخیم در مراحل اولیه بصورت لکه های قرمز و گاهی متمایل به آبی می باشد که بمرور تیره تر، بزرگتر و برجسته شده و بسرعت اعضا» داخلی را نیز درگیر می سازد و معمولا حساس و دردناک می باشد.
    لنفومای غیر هوچکینی
    ( Iymphoma  Hobgkins  Non ) ( L.H.N ) :
    NHL در افراد مبتلا به Aids بطور فزاینده ای دیده شده است. این ضایعه بعد از سارکوم کاپوسی دومین بدخیمی شایع در مبتلایان به Aids می باشد. بیشترین محل بروز این ضایعه در دهان، کام و ریج آلوئولار می باشد. منشا آن cells.B ذکر شده است. نمای کلینیکی NHL شباهت زیادی به سارکوم کاپوسی دارد.

    سایر تظاهرات این بیماری عبارتند از :


    مایکوباکتریوم اویوم درون سلولی :
    این میکروارگانیسم بعنوان عامل موضعی ایجاد کننده بیماریهای ریوی شناخته شده است. که با علائمی چون تب، کاهش وزن و ناتوانی مشخص می شود.
    در این آلودگی پاسخ بافتی بدن بصورت آبسه است که با ضایعه گرانولوماتوز احاطه شده است.
    نوکاردیا ( Nocarbiosis ) :
    نوکاردیا یک باکتری مژکدار غیرهوازی در خاک است که قادر است در انسان بیماریهای ریوی و یا سیستمیک نوکاردیس ایجاد کند. این عفونت بسیار نادر است و بروز آن نشانه ای از ضعف سیستم ایمنی بدن است و در افراد Hiv مثبت نشانه پیشرفت بیماری به Aids است.
    باکتریمی عود کننده سالمونلا :
    سپتی سمی یا باکتریمی سالمونلا بسیار نادر است و چنانچه بروز کند بر اثر ضعف سیستم ایمنی بدن و در افراد Hiv مثبت دلیل پیشرفت بیماری به Aids است.
    ضایعات چندجانبه هرپس زوستر :
    هرپس زوستر که معمولا بصورت ضایعات یکطرفه در پوست دیده می شود ( عامل آن varicella است که عامل آبله مرغان نیز هست) . وجود ضایعات چند جانبه پوستی در افراد Hiv مثبت نشانه پیشرفت بیماری به Aids است.

    راههای پیشگیری از انتقال ایدز :


    پیشگیری از انتقال عفونت ایدز در مطبهای دندانپزشکی، کلینیکها و بیمارستانها با تمهیدات لازم جهت کنترل عفونت عملی خواهد بود.
    حفاظت فردی برای بیمار و درمانگر و پرسنل خدمات درمانی بهداشتی، ضد عفونی نمودن کلیه ابزاری که با خون و ترشحات آلوده شده اند و استرلیزاسیون وسایل با استفاده از اتوکلاو در کارهای دندانپزشکی، مامائی، جراحیهای بزرگ و کوچک و رعایت اصول کامل سترون سازی در اعمالی نظیر خالکوبی، حجامت، سوراخ کردن گوش و استفاده از تیغ سلمانی و کنترل خون و فرآورده های خونی اعم از داخلی یا وارداتی و نظارت دقیق بر انجام آزمایشات تشخیص ویروس ایدز از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین دفع صحیح زباله های آلوده و Repac کردن کامل سرسوزن از خطر انتقال عفونت به افرادی که با زباله سر و کار دارند می کاهد.
    با آگاه نمودن مردم از خطرات مرگبار بی بند و باریهای جنسی و تزریق مواد مخدر و آموزش همگانی در زمینه راههای سرایت و روشهای پیشگیری از ابتلا» به عفونت ایدز می توان از انتقال ایدز پیشگیری کرد. زیرا که  ایدز درمان ندارد، واکسن ندارد و آگاهی می تواند راههای انتقال بیماری را مسدود کند. برای جلوگیری از گسترش آلودگی ویروس Hiv لازم است بر این فرض باشید که تمام افراد جامعه ممکن است عفونت زا باشند. در افراد مبتلا به این بیماری بعلت اختلال در سیستم ایمنی ، اختلال ایجاد پوسیدگی دندانها و عفونت نسج نرم بیشتر از افراد سالم است. بنابراین این افراد نیازمند کنترل بهداشت دهان و دندان و درمانهای دندانپزشکی بیشتری هستند. با معاینات دهانی و کشف اولین علائم پیشرفت بیماری بسادگی می توان افراد Hiv مثبت را شناسائی کرده تدابیر لازم جهت تشکیل پرونده محرمانه و مراحل ارسال بیمار به مراجع ذیصلاح را بکاربست. یک دندانپزشک می تواند با در نظر گرفتن اصول اخلاقی، درمانی مناسب را برای همه افراد، چه سالم و چه مبتلا به ایدز انجام دهد و در مورد مبتلایان به عفونت ایدز، لازم است در تمام مراحل درمان، کلیه نکات ایمنی در رابطه با پیشگیری از انتقال عفونت را مراعات نماید.
    وحشت بیماران از انتقال ایدز در مطب دندانپزشکی ( بیمورد است ) :
    مدتی است مشاهده می کنیم که تعدادی از رفتن به مطب های دندانپزشکی خودداری می کنند و زمانی که به ضایعات پیشرفته دهان و دندان مبتلا شدند بناچار به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنند. آنان علت تاخیر خود را وحشت از ایدز عنوان می کنند.
    میدانیم از آغاز ورود ویروس Hiv به بدن میزبان تا تغییرات سرمی و تولید آنتی بادی ممکنست بین 4 هفته تا یکسال طول بکشد و پیشرفت بیماری تا مرحله ایدز تا 15 سال تاخیر داشته باشد. همچنین می دانیم در فاصله ای که هنوز وجود آنتی بادی قابل تشخیص نیست شخص آلوده قادر به انتقال ویروس است. بنابراین یک دندانپزشک اگر حتی همه بیمارانش را پیشاپیش به آزمایشگاه بفرستد در رابطه با شناسائی بیماران مبتلا به Hiv نتیجه دقیقی نخواهد گرفت. مطمئنا دندانپزشک برای حفظ جان خود و خانواده اش و بیمارانش همه بیماران را آلوده به عفونت Hiv فرض کرده و بمنظور پیشگیری از احتمال بروز هرگونه آلودگی تمهیدات مربوط به حفاظت فردی و سترون سازی را کاملا رعایت می کند.
    در اعمال دندانپزشکی خطر انتقال بسیاری از عفونتهای دیگر وجود دارد که از ویروس ایدز بسیار مقاوم ترند. مثلا هپاتیت B که تعداد ناقلین سالم ویروس این عفونت در جامعه کم نیستند. این ویروس بمراتب مقاوم تر و خطرناک تر از ویروس ایدز است و رعایت دقیق سترون سازی در مطب عمدتا برای از بین بردن خطر هپاتیت B و C و سل و اسپور باکتریهای دیگری است که بسیار مقاوم تر از ویروس ایدز هستند. بنابراین رعایت اصول سترون سازی در مطبهای دندانپزشکی تنها بخاطر ویروس ایدز نیست. ویروس ایدز ویروس ضعیفی است که با ضد عفونی کننده های متوسط از بین می رود چون لایه خارجی ویروس ایدز از مواد چربی است و براحتی بوسیله مواد حلال چربی و مواد ضدعفونی کننده و حرارت از بین می رود، این ویروس در همان مراحل اولیه ضدعفونی کردن از بین خواهد رفت.
    تذکر:
    1- بزاق دهان در صورتی که به خون آلوده نباشد از انتشار Hiv جلوگیری می کند. موسین بزاق بمحض برخورد با Hiv بآن جسبیده و ویروس را غیرفعال می سازد. ویروس غیرفعال Hiv همراه با بزاق وارد معده شده و در آنجا توسط اسید معده از بین می رود.
    2-علائم اصلی آماس عبارتند ازقرمزی (rudor) و تورم، قرمزی نتیجه پرخونی و تورم نتیجه تراوش اکسودا می باشد.
    3- در بیماران مبتلا به ایدز ضایعات عود کننده HSV درناحیه دهان و دستگاه تناسلی مکررا بوجود می آید.
    4- تظاهرات بالینی ناشی از فعالیت این ویروس در اواخر سیر بیماری Hiv رخ می دهد. CMV گرایش شدیدی به غدد بزاقی دارد و احتمالا علت خشکی دهان در افراد مبتلا به ایدز ناشی از التهاب غدد بزاقی تحت تاثیر این ویروس است.
    5 -در بیماران مبتلا به ایدز عامل ایجاد منونوکلئوز عفونی می باشد. این ویروس علاوه بر ایجاد لنفوم در ایجاد لکوپلاکیای مودار هم نقش دارد.
    6- معمولا اینگونه بیماران در نواحی تناسلی و مقعدی نیز تظاهراتی از این بیماری را دارند.

    منبع:روزنامه آفرینش


        نظرات دیگران ( )

  • وقتیHIV مثبت میشود
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:13 عصر

    وقتی فردیHIV مثبت است هیچ علامتی ندارد اما کم‌کم با از بین رفتن سیستم ایمنی، فرد به مرحله ایدز می‌رسد که در این مرحله بدن مقاومت خود را به هر عامل عفونی و ویروس حتی بسیار کوچک از دست می‌دهد.
    متاسفانه این بیماری در دنیا به سرعت در حال گسترش است. در هر بیماری عامل بیماری‌زا تمایل به لانه‌گزینی در مکان خاصی از بدن دارد اما در این بیماری عامل بیماری‌زا به سمت سیستم ایمنی بدن می‌رود.
    ایدز در سیستم‌ایمنی‌بدن‌ضعف ایجاد می‌کند. این‌امر باعث‌کاهش‌توانایی‌بدن‌در مقابله ‌با عفونت‌ها و توانایی‌ سرکوب‌ سلول‌های‌ غیر طبیعی‌ مثل ‌سلول‌های ‌سرطانی ‌می‌شود. ویروس‌ایدز سلول‌های ‌ایمنی‌موجود در خون ‌و سلول‌های ‌ایمنی‌ موجود در بافت‌ها مانند مغز استخوان‌، طحال‌، کبد و گره‌های ‌لنفاوی‌را درگیر می‌سازد. این‌سلول‌ها در تولید پادتن ‌برای ‌مقابله‌با بیماری‌ها و سرطان‌ها نقش‌دارند.
    ایدز 10 ساله می کشد
    کیانوش خلیلی، پزشک عمومی می‌گوید: آمار بیماران مبتلا هر سه ماه یکبار اعلام می‌شود که آخرین آمار اعلام‌شده تا تاریخ 1/7/86 در ایران 16 هزار و 90 نفر شناسایی شده است.
    60 درصد این بیماری از راه تزریقی (معتادان)، 9 درصد از طریق تماس جنسی، پنج درصد از مادر به جنین و کودک، 12 درصد از راه خون و فرآورده‌های خونی انتقال می‌یابد و 24 درصد دیگر علت نامشخصی دارند و برای ابتلا به آنها علت خاصی بیان نشده است.
    این بیماری بین 2 تا 10 سال طول می‌کشد تا بتواند به طور کامل سیستم ایمنی را از بین ببرد. ابتلا به عفونت‌های ثانویه‌ای مانند سل یا حتی انواع سرطان‌هاست که باعث مرگ بیمار می‌شود.
    مردان 94 درصد ایدزی‌های کشوروی در ادامه بیان داشت: در کشور ما 5/94 درصد مبتلایان را آقایان و 5/5 درصد را خانم‌ها تشکیل می‌دهند اما این آماری است که تا به حال شناسایی شده‌اند و آمار دقیقی از مبتلایان به ایدز وجود ندارد. البته این آمار به دلیل اینکه شاید زنان کمتر برای آگاهی از ابتلا به این ویروس مراجعه می‌کنند، از لحاظ تفکیک جنسیتی کاملا دقیق نباشد. میزان مبتلایان به ایدز در کشور همانطور که گفتیم 16 هزار نفر است که این آمار تعداد افرادی هستند که در کشور شناسایی شده‌اند و تخمین‌زده می‌شود که تعداد افراد مبتلا بهHIV مثبت که هنوز شناسایی نشده‌اند، بیشتر باشد.
    در دهه 60 عامل اصلی ابتلا به این بیماری تزریق خون‌های آلوده بود در حالی که پیش‌بینی می‌شود در دهه 80 عامل اصلی این بیماری تماس جنسی است.
    داروی ایدز ایرانی درمان قطعی نیست‌
    کیانوش خلیلی بیان داشت: برای این بیماری تا به‌حال محققان داروهای زیادی کشف کرده‌اند. همانطور که اعلام شد ایران نیز توانسته داروی جدید ایدز به‌نام آیمود را تهیه کند. آیمود دارویی است که متخصصان ایرانی به مدت دو سال با همکاری کشور روسیه قادر به ساخت آن شدند. این دارو روی 200 نفر آزمایش شده که شکل این دارو در ابتدا به‌صورت تزریقی بوده که تنظیم‌کننده سیستم ایمنی بدن است و مقاومت سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. در رسانه‌ها از این دارو به عنوان داروی درمان بیماری ایدز نام برده شده که این گفته اشتباه است زیرا این دارو ضدایدز نیست و استفاده از آن فقط باعث افزایش زمان بروز علایم بیماری در بدن می‌شود. در واقع این دارو دوره کمون بیماری را افزایش می‌دهد و این کار باعث طول عمر بیشتر بیمار برای چند سال می‌شود و فرد دارای کیفیت بهتری برای ادامه زندگی خود می‌شود بنابراین برخلاف گفته‌ها و باورهای مردم این دارو در بدن ویروسHIV را از بین نمی‌برد.
    علت شیوع این بیماری در کشور و پیشرفت آن در این چند سال اخیر به این علت است که میزان آگاهی و بینش مردم نسبت به این بیماری کم است و قشر جوان ما هنوز توانایی و آگاهی لازم برای مراقبت از خود را پیدا نکرده‌اند.
    داروی خوراکی ایدز در راه است‌
    داروی آیمود ابتدا فقط به روش تزریقی بود که باید بیمار هفته‌ای یک‌بار به مدت سه ماه تزریق را در بیمارستان انجام می‌داد و در نتیجه بیمار باید در بیمارستان بستری می‌شد که به علت تعداد زیاد مبتلایان مشکلات زیادی برای بیمارستان‌ها به‌وجود می‌آمد. اما وزیر بهداشت اعلام کرد که این دارو به شکل خوراکی و کپسول به مدت سه ماه دیگر وارد بازار ایران می‌شود که به‌راحتی قابل دسترس مردم بوده و دیگر نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست.
    رسانه ملی نقش بیشتر و پررنگ‌تری در افزایش آگاهی مردم درباره این بیماری دارد در واقع از رادیو و تلویزیون به عنوان یک رسانه قدرتمند و ثروتمند در این زمینه باید استفاده شود.
    وی می‌گوید: طبق آمارهای گرفته شده از مردم جامعه، 50درصد آنها رادیو و تلویزیون را در افزایش سطح آگاهی خود معرفی کردند اما متاسفانه انعکاس کار در تلویزیون آن چیزی که باید باشد، نیست و استانداردهایی که مدنظر است، بیان نمی‌شود.
    ایدز بسان کوه یخ است‌
    این پزشک عمومی ادامه داد: سیاست‌های ملی مبارزه با ایدز که در CCM (کمیته کشوری مبارزه با ایدز) تصویب شد از شهریورماه سال گذشته یعنی حدود یک سال و سه ماه به حالت تعلیق باقیمانده که این موضوع باعث می‌شود فعالیت‌ها درباره این بیماری کند شود و دولت و مجلس باید با تعامل یکدیگر هرچه سریع‌تر مساله را حل کنند.
    کیانوش خلیلی در پایان افزود: واکسن ایدز نیز هنوز مراحل تحقیقاتی خود را سپری می‌کند و هنوز مشخص نیست که تزریق این واکسن در بدن موفقیت‌آمیز است یا خیر.
    همیشه باید به یاد داشت که این بیماری مانند یک کوه یخ است که عمق فاجعه هنوز به صورت آشکار نمایان نشده و در چند سال آینده با مشکلات ناشی از ابتلا به این بیماری روبه‌رو خواهیم شد.

    منبع:روزنامه جهان صنعت


        نظرات دیگران ( )

  • ایدز و عفونت های فرصت طلب
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:13 عصر

    ایدز، در حقیقت همان نارسایی سندرم ایمنی بدن است. این نارسایی به معنای ضعف سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری هاست و «سندرم» به معنای وجود تعدادی از مشکلات در سلامت بدن است که ایجاد بیماری می کند. «ایدز»، توسط ویروسی به نام «اچ.آی.وی» ایجاد می شود که ویروس ضعف سیستم ایمنی بدن است. چنانچه بدن شما به این ویروس آلوده شود، بدنتان تلاش می کند تا با این عفونت بجنگد. بنابراین «آنتی بادی»هایی را تولید می کند. این ها مولکول هایی هستند که به نظر می رسد برای مبارزه با «اچ.آی.وی» ایجاد شده اند. هنگامی که شما برای «اچ.آی.وی»، آزمایش خون می دهید، تست به دنبال این آنتی بادی ها می گردد. اگر در خون شما این آنتی بادی ها وجود داشته باشد، این بدان معناست که شما عفونت «اچ.آی.وی» دارید. اگر HIV مثبت باشد و یا بیماری HIV را داشته باشیم این بدان معنا نیست که ایدز داریم. بسیاری از مردم HIV مثبت هستند، ولی سال ها بیمار نشده اند. همچنانکه بیماری HIV ادامه می یابد، به آرامی سیستم ایمنی را ضعیف می کند. ویروس ها، انگل ها، قارچ و باکتری هایی که قبلا معمولا برای شما مشکلی بوجود نمی آوردند، اکنون به دلیل آسیب دیدن سیستم ایمنی باعث بیماری های بسیار سخت می شوند که به آنها «عفونت های فرصت طلب» می گویند.
    راه های ابتلا به ایدز چیست؟
    شما ممکن است ابتدا با HIV آلوده شده و بعدها پس از پیشرفت آن دچار ایدز شوید. می توان از طریق هرکسی که دارای ویروس HIV است آلوده شده، حتی اگر آن فرد بیمار به نظر نرسد. در ایالات متحده بین 800 تا900 هزار بیمار HIV مثبت وجود دارد. بیشتر از 300هزار نفر این افراد با ایدز دست به گریبان هستند. سالانه حدود چهل هزار آلودگی جدید بوجود می آید در اواسط دهه1990 ایدز یکی از مهم ترین علل مرگ بود. با این وجود هیچ درمانی نتوانست به طور مشخصی از میزان مرگ و میر بکاهد.
    اگر تست HIV مثبت باشد چه اتفاقی می افتد؟
    ممکن است هنگامیکه به عفونت ویروس HIV مبتلا می شوید متوجه آن نشوید. بعضی مردم دچار تب، سردرد، زخم عضلات و مفاصل، شکم درد، التهاب غددلنفاوی و یا التهاب پوستی به مدت یک یا دو هفته می شوند. بسیاری از مردم گمان می کنند آنفولانزا گرفته اند. بسیاری از افراد نیز هیچ نشانه ای ندارند. این ویروس در بدن به مدت چند هفته و یا حتی چندماه پیش از آنکه سیستم ایمنی به آن پاسخ دهد و پیش از آنکه تست HIV مثبت نشان دهد، تکثیر می شود، در این زمان فرد آلوده قادر به آلوده کردن دیگر افراد نیز هست. هنگامیکه سیستم ایمنی پاسخ می دهد، شروع به ساختن آنتی بادی ها می کند. وقتی این اتفاق می افتد، تست HIV مثبت می شود. پس از یک نشانه آنفولانزا مانند، بعضی افراد تا 10سال یا بیشتر سالم می مانند. اما طی این دوره HIV به سیستم ایمنی آسیب می رساند. یک راه برای  اندازه گیری میزان آسیب به سیستم ایمنی شمارش «سلول ها +CD4 » است. این سلول ها را همچنین سلول های «کمک کننده» نیز می نامند که بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن هستند. افراد سالم بین 500تا 1500 تا از این سلول ها را در هر میلی لیتر خون خود دارند. بدون درمان این سلول ها کاهش یافته و فرد آلوده را دچار علایمی چون تب، عرق ریزی شبانه، اسهال و التهاب غددلنفاوی می کند. این مسایل کمی بیش از یک هفته طول می کشد و ممکن است تا چندین هفته طول بکشد.
    بیماری ایدز از کجا شروع می شود؟
    بیماری HIV هنگامی به ایدز تبدیل می شود که سیستم ایمنی به طور جدی از طریق آن آسیب دیده باشد. چنانچه شما کمتر از 200عدد «سلول ها +CD4 » داشته باشید و یا درصد آن کمتر از 14درصد باشد، ایدز دارید. در صورت وجود عفونت های فرصت طلب نیز می توان به وجود ایدز پی برد. از معمول ترین عفونت های فرصت طلب می توان به; عفونت ریه، سرطان پوست، عفونتی که چشم ها را مبتلا می کند و عفونت قارچی که سبب برفک(لایه نازک سفید رنگ داخل دهان) و یا عفونت های موضعی می شود، اشاره کرد. از دیگر علایم ایدز می توان همچنین به کاهش وزن شدید، تومورهای مغزی و دیگر مسایل اشاره کرد. بدون درمان، این عفونت ها می توانند بیمار را از پای درآورند. ایدز در افراد مختلف متفاوت است. بعضی به محض آلودگی به این بیماری می میرند، در حالیکه بعضی دیگر سال ها زندگی طبیعی خود را می کنند، حتی پس از اینکه به طور مسلم دچار ایدز می شوند. تعداد کمی از افرادی که تست HIV آنها مثبت است سال ها سالم می مانند حتی بدون اینکه داروهای ضدHIV مصرف کنند.
    آیا ایدز درمان دارد؟
    برای ایدز درمانی وجود ندارد. داروهایی برای آرام کردن روند این ویروس وجود دارد، اما راهی برای خروج این ویروس از بدن به طور کامل وجود ندارد. البته داروهایی نیز برای مقابله با عفونت های فرصت طلب وجود دارد که از جمله آن ها می توان به «ال»ها(OLS) اشاره کرد.
    واکسیناسیون ایدز چیست؟
    واکسن های بسیاری برای افرادیکه از داروهای ضدHIV استفاده می کنند وجود ندارد. چون سیستم ایمنی آسیب دیده است و ممکن است واکسن به خوبی جواب ندهد و یا زمان تاثیر آن طولانی نباشد. این واکسن ها همچنین ممکن است بعضی از بیماری های جانبی را نیز در افراد دارای HIV ایجاد کند و یا حتی به همان بیماری که آنها قصد دارند با واکسن از آن جلوگیری کنند، مبتلا شوند. واکسیناسیون در افراد HIV مثبت می تواند سبب افزایش میزان ویروس ها برای مدت کوتاهی شود. بنابراین جلوگیری از آنفولانزا و هپاتیت در این افراد سخت تر است. بنابراین تا چهار هفته پس از هر واکسیناسیون نباید میزان ویروس ها را اندازه گرفت. این افراد نباید از اسپری بینی برای آنفلوانزا استفاده کنند، زیرا ممکن است حاوی ویروس زنده باشد.
    کدام واکسیناسیون ها برای افراد HIV مثبت مناسب است؟
    از واکسیناسیون هایی که برای افراد مبتلا به HIV مثبت است می توان به واکسن ذات الریه، هپاتیت، آنفلوانزا تتانوس، دیفتری، سرخک، اریون و سرخجه اشاره کرد. مسافران HIV مثبت هنگام ورود به هر کشور باید واکسن لازم را دریافت کنند که البته حتما باید غیرفعال و مرده باشد. آنها باید از واکسن های زنده همچون حصبه و تب زرد اجتناب کنند و با توضیح راجع به بیماری شان با ورود به هر کشوری از تزریق واکسن زنده به آنها جلوگیری می شود. در ضمن بیش از 37 نوع دارو برای این بیماری موجود است. ویروسHIV توسط پست دادن، استفاده از قاشق و چنگال مشترک، استفاده از یک فنجان مشترک، روبوسی کردن، نوشیدن آب از مکان های عمومی و موارد مشابه منتقل نمی شود.

    منبع:روزنامه ابتکار


        نظرات دیگران ( )

  • کاوش راه هاى غلبه بر ایدز
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:12 عصر

    ایدز مخفف کلمه سندرم نارسایى اکتسابى ایمنى براى نخستین بار در کشور آمریکا گزارش شد. این ویروس در سال ???? در این کشور دیده شد و از آن سال تاکنون قربانیان فراوانى گرفته است. عامل مولد این بیمارى ویروس نارسایى ایمنى انسانى (HIV) است که سبب مى شود سلول هاى سیستم ایمنى بدن آسیب دیده و یا از بین بروند و توانایى بدن براى مبارزه با عفونت ها و سرطان ها کاهش پیدا کرده و مکانیسم امنیتى بدن مختل شود.
    این ویروس ها و باکترى ها توانایى بیمار کردن افراد سالم را ندارند اما به دلیل ضعف سیستم امنیتى افراد مبتلا به ایدز این دسته از بیماران به سرعت گرفتار بیمارى شده و روز به روز سیستم ایمنى بدن آنها کاهش مى یابد. از زمان گزارش این بیمارى تاکنون نزدیک به یک میلیون ابتلا به ایدز در کشور آمریکا گزارش شده است. این ویروس معمولاً از طریق تماس جنسى مراقبت نشده به فرد انتقال مى یابد. همچنین از طریق تماس با خون آلوده نیز امکان انتقال بیمارى وجود دارد. این مورد از انتقال بیمارى پیش از آن که مسئولان بهداشتى خون اهدایى را نسبت به وجود این عفونت بررسى و آزمایش کنند به میزان قابل توجهى از طریق خون و اجزاى خونى آلوده منتقل مى شد اما به دلیل تست هاى همیشگى خون هاى اهدایى و نیز استفاده از فناورى هاى گرمادرمانى براى از میان بردن ویرویس هاى موجود در خون و فرآورده هاى خونى این مورد به حد چشم افسایى کاهش پیدا کرده است.
    * تاریخچه بیمارى
    نخستین مورد ابتلا به ویروس ایدز در سال ???? مشتمل بر ? مورد وخیم از ابتلا به بیمارى کاپوسى سارکوما یکى از انواع خوش خیم سرطان که معمولاً در میان سالمندان رواج دارد در میان مردان همجنس گراى آمریکا گزارش شد. همزمان با مورد فوق شمار مبتلایان به عفونت ریوى در کالیفرنیا و نیویورک افزایش یافت و این آغازى بود بر یک درد بى پایان در میان جوامع بشرى.
    این بیمارى ناشناخته گسترش فراوانى یافت تا این که در سال ???? جمعى از دانشمندان و پزشکان به دلیل ضعف سیستم ایمنى بدن در مقابله با بیمارى آلودا ایدز نامید (Syndrome Deficincy Immune Aquired) همزمان با ظهور ایدزدر کشور آمریکا در قاره آفریقا یک پدیده جدید بهداشتى رواج پیدا کرد. این بیمارى که در زبان محلى به آن slim مى گویند به دلیل مرگ در اثر تحلیل تدریجى بدن به وجود مى آمد. در ابتداى پیدایش این بیمارى دانشمندان هیچ دلیلى براى ارتباط داشتن میان SLIM و ایدز نداشتند اما با افزایش مطالعات و تحقیقات در این زمینه مشخص شد که ایدز و SLIM هر دو یک بیمارى هستند و دلیل منجر به مرگ شدن آنها نیز ضعف سیستم ایمنى بدن است.
    پس از یافتن منشأ ایدز تلاش دانشمندان براى تشخیص علت بروز ایدز و نحوه انتقال آن شروع شد. براى نخستین بار در سال ???? گروهى به سرپرستى دکتر رابرت گالو اعلام کرد که منشأ این بیمارى را یافته است اما گروهى از دانشمندان فرانسوى به سرپرستى لوک موننتیر نیز مدعى شدند که آنها چندین ماه قبل این مشکل را حل کرده و منشأ بروز ایدز را شناسایى کرده اند. فارغ از جدال هاى این دو گروه براى تصاحب عنوان نخستین کاشف منشأ بیمارى، آیا واقعاً منشأ بیمارى شناسایى شده است؟
    * منشأ ایدز
    براساس آخرین یافته ها در زمینه مختصات ژنتیکى ویروس ایدز، عامل پیدایش این ویروس را ترکیب دو ویروس مختلف در میمون مى دانند. این ویروس ها از نوع ویروس SIV هستند که در میمون سبب ایجاد بیمارى مى شود. براساس نظر دانشمندان این ویروس ابتدا از طریق یکى از زیرگونه هاى میمون در کشور آفریقا به انسان سرایت کرده و پس از جهشى ژنتیکى به HIV تبدیل شده است. اما دلیل انتقال این بیمارى از میمون به انسان چیست؟
    در کشور آفریقا شکار میمون و خوردن گوشت آن یکى از تفریحات مهم به حساب مى آید و مردم آفریقا علاقه فراوانى به این کار دارند و در میان کشورهاى آفریقایى این رسم در میان مردم کشور گینه بیسائو بیشتر به چشم مى خورد. این ویروس نخستین بار در سال ???? در نمونه خونى که از یک مرد ساکن کشور کنگو گرفته شده بود به چشم خورد.
    مطالعه ژنتیکى روى ویروس SIV که به وسیله دانشمندان صورت گرفت مشخص کرد که دو ویروس مختلف از دو نوع میمون ترکیب شده و ویروس SIV را به وجود آورده است. دانشمندان معتقدند که رشته اى از آلودگى ها و عفونت هاى پى در پى در میمون «مانگایى دماغ قرمز» و «دماغ نقطه اى» سبب به وجود آمدن ویروسى موسوم به SIV CPZ شده است.
    * راه هاى سرایت ایدز
    اصلى ترین راه هاى سرایت ویروس ایدز عبارت است از راه خونى، تماس جنسى، مادر به فرزند.
    راه خونى
    ـ استفاده اشتراکى از سرنگ آلوده یا ابزارهایى که براى سوراخ کردن اعضاى بدن استفاده مى شود و آلوده هستند.
    ـ زخم یا بریدگى در بدن و تماس با مایعات آلوده به ایدز.
    تماس جنسى
    ـ تماس هاى جنسى با افراد آلوده
    مادر به فرزند
    - نوزادان مادران آلوده در دوران طفولیت هنگام تولد و یا از طریق تغذیه با شیر مادر احتمال دارد که آلوده شوند.
    لازم به ذکر است برخلاف تصورات رایج بین افراد، ویروس ایدز به روش هاى زیر منتقل نمى شود:
    ـ استفاده مشترک از لوازم آشپزى
    ـ بوسیدن و دست دادن
    ـ از طریق هوا، سرفه و عطسه
    ـ از طریق نیش حشرات و یا گزیدگى
    ـ شنا در استخرهاى عمومى
    ـ خوردن غذایى که به وسیله فرد آلوده تهیه شده است
    * آخرین روش هاى درمان ایدز
    روش هاى درمانى فعلى که مورد استفاده واقع مى شود مشتمل بر ترکیبى از چند داروست که فعالیت پروتئین هاى حیاتى ویروس را متوقف کرده و مانع ورود ویروس به سلول ها مى شود اما در روش هاى درمانى که اخیراً دانشمندان آلمانى کشف کرده اند مولکولى به نام CIA کشف شده است که به ذرات پوشش خارجى ویروس چسبیده و از تجمع آنها و تولید ویروس کامل عفونى جلوگیرى به عمل مى آورد.
    به عقیده دانشمندان این روش را مى توان براى متوقف ساختن پیشروى ویروس ایدز مورد استفاده قرار داد تا از رسیدن ویروس به یک ویروس عفونى کامل ممانعت به عمل آورده و همزمان روش هاى درمان دائمى را نیز روى بیمار انجام داد.
    این روش هم اکنون در دانشگاه هایدلبرگ آلمان در حال آزمایش است و دانشمندان امید دارند که با استفاده از این روش بتوانند فعالیت ویروس عفونى را به طور کامل متوقف کرده و ویروس را نابود سازند.

    منبع:روزنامه ایران


        نظرات دیگران ( )

  • ایدز هیولای در سایه
    نویسنده: عظیم جان ابادی جمعه 87/4/28 ساعت 7:12 عصر

    بیماری ایدز یک واقعیت تلخ در جوامع امروز است که حد و مرز، نژاد و سن، جنس و آیین خاصی نمی‌شناسد. ایدز یا سندرم نقص اکتسابی، برای نخستین‌بار درسال 1981در ایالات متحده آمریکا شناخته شد و اکنون بصورت یک بیماری گسترده و مهلک درآمده و تلاشهای گسترده جهانی را برای مبارزه باآن برانگیخته است. با وجود شناخت بیماری در ابعاد مختلف و حتی تولید برخی داروهای مربوطه، نه‌تنها درمان قطعی برای ایدز پیدانشده بلکه گسترش آن در جهان نیز تشدید شده است. پیشگیری از گسترش این بیماری، توجه و دقت بیشتر مردم را می‌طلبد و آموزش و رعایت بهداشت فردی، اصلی‌ترین راه مبارزه بااین بیماری مهلک محسوب می‌شود و سکوت ناشی‌از شرم درخصوص این بیماری نیز برای جامعه خطرناک می‌باشد. نحوه خاص انتقال این بیماری به سه روش جنسی، فرآورده‌های خونی و مادر به کودک بوده و معتادان تزریقی، دریافت‌کنندگان خون و فرآورده‌های خونی آلوده و کودکان متولد شده از مادران مبتلا، بیشتر درمعرض خطر ابتلا به‌این بیماری کشنده قرار دارند. یک گزارش برنامه مبارزه با ایدز سازمان مللUNAIDS‌ ‌که در آستانه روز جهانی ایدز 10آذر(اول دسامبر) منتشر شده‌است، تعداد افراد آلوده به ویروس اچ آی وی در جهان را 20درصد کاهش داده است. این کاهش آماری که از جهاتی مورد چالش است، می‌تواند همانطور که سازمان ملل می‌گوید، بخشی به دلیل موفقیت برنامه‌های جلوگیری‌ازبیماری ایدز، و بخشی دیگر به دلیل راه‌های قابل اعتمادتر برای ارزیابی تاثیرایدز باشد. سازمان ملل در سال 2006عده افراد آلوده به ویروس اچ آی وی در جهان را نزدیک به 40 میلیون نفر اعلام کرده بود حال آنکه در گزارش جدید این نهاد مربوط به‌سال 2007، شمار افراد آلوده به‌‌ ‌‌33 میلیون نفر تقلیل یافته که نشان دهنده کاهشی حدود 20 درصد (یک پنجم) این افراد است. آمار مبتلایان و افراد آلوده به ایدز و ویروس آن همیشه و به چند دلیل محل مناقشه بوده‌است. نخست اینکه این آمارها به دلیل دوران نهفتگی بیماری که گاه تا 10 سال می رسد تنها تخمینی است و دوم بسیاری از کشورهای جهان سوم همچنان متهم هستند که به دلیل ملاحظات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، به پنهان کاری در آمار و کتمان حقایق می‌پردازند. سرعت شیوع ایدز در سال‌های اخیر در دو قاره آسیا و آفریقا بیشتراز سایر نقاط جهان بوده است. کشورهای این دو قاره نیاز فراوان به سرمایه‌گذاری خارجی دارند که پیش نیاز آن ایجاد فضای روانی برای جلب سرمایه می‌باشد. در حالی که بنظر می‌رسد گزارشUNAIDS‌ ‌می‌تواند روی انگیزه سرمایه‌گذاران در صنعت دارویی تاثیر منفی بگذارد، این بخش از گزارش که تاکید دارد برای بهبود نحوه مبارزه با ایدز، نجات 16میلیون نفر از مرگ و جلوگیری از ابتلای 43 میلیون نفر به ایدز به 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است، احتمالا یکی از تاثیراتش، ایجاد فضای روانی برای جلب سرمایه‌گذاری ها در تحقیقات، پیشگیری و درمان است. در ایران نیز که وزیر بهداشت چندین بار از این بیماری به عنوان یک خطر بالقوه نام برده، هنوز آمار قابل اطمینانی از افراد آلوده به ویروس اچ آی وی و یا مبتلا به ایدز در دست نیست. مسوولین وزارت بهداشت پیش از گزارشUNAIDS‌ ‌ازکاهش رشد 40 درصدی ابتلا به ایدز درایران خبر داده و گفته بودندحدود 16 هزار نفر بیمار مبتلا به اچ آی وی در ایران شناسایی شده‌اند که 95 درصد آن‌ها مرد و 66 درصد آن‌ها از طریق اعتیاد تزریقی آلوده شده‌اند. هنوز اکثریت این افراد معتادان تزریقی هستند، اگرچه انتقال ایدز از طریق سرنگ مشترک و اعتیاد تزریقی در کشور تا حدی کنترل شده است، امانگرانی ازامکان شیوع این بیماری از سایر روش ها به خصوص رفتارهای جنسی وجود دارد. اما به‌فاصله چندروز از این گفته، صداقت رییس اداره‌ایدز وزارت بهداشت خبر از وجود حدود 70 هزار بیمارمبتلا به ایدز درایران داد.این درحالی است که مینومحرز رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران نیز این آمار را نزدیک 100 هزار نفر عنوان کرده بود. آموزش عمومی در مورد ایدز و راه‌های انتقال آن را وزارت بهداشت ایران چند سالی است که به عنوان یک راهبرد اساسی دنبال می‌کند. عباس صداقت در این‌باره می‌گوید: برای کنترل ایدز، نظام جامع آموزش خانواده‌های ایرانی طراحی شده و از اواخر امسال اجرا می‌شود و علاوه بر آن و به رغم تنگناهای بودجه‌ای،ارایه مشاوره درمان و داروی رایگان بیماران و مراقبت از افراد در معرض خطر و نیز آموزش به مردم، کماکان ادامه می‌یابد. ایران در حالی راهبرد متکی بر آموزش برای مقابله با ایدز را در جمعیت بسیار جوان خود دنبال می‌کند که بنا بر تحقیقات صورت گرفته در نهم آبان امسال، بسیاری از جوان‌های ایرانی به‌خصوص خانم‌ها، همچنان، نه بیماری ایدز را می‌شناسند و نه از راه‌های سرایت آن و روش‌های پیشگیری‌اش اطلاع دارند و بحث و اطلاع‌رسانی درباره آن همچنان یک تابو است. پروین افسر کازرونی متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: پیشگیری و کنترل ایدز، نیاز به آموزش‌های اساسی و بدون پرده پوشی دارد. در ارایه آموزش‌ها، نباید به ناپسند و مغایر بودن آن با شان جامعه توجه کرد، بلکه باید اولویت را به آگاه‌سازی جوانان، نوجوانان و گروه‌های پرخطر اجتماعی داد. متخصصان اتفاق نظر دارند که ارایه آموزش‌ها در زمینه شناساندن،پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری‌هایی چون ایدز، باید در آموزش‌های اجباری دوره‌های دبیرستان و دانشگاه قرار گیرد. در این خصوص وزارتخانه‌های مسوول در ایران به تازگی اقداماتی مانند قراردادن مطالب آموزشی در کتاب‌ها و برنامه‌های درسی دانش آموزان و دانشجویان صورت داده‌اند، ولی مساله اصلی آن این است که برخی از مدیران آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها با خطرات و فاجعه‌ای که در اثر ایدز در کمین است، آشنا نیستند و از آموزش‌های کلامی مربیان جلوگیری می‌کنند. مبارزه باایدز نیازمند گسترش آگاهی و افزایش آموزش به‌ویژه برای کودکان، نوجوانان وجوانان است و سازمان ملل چند کارگزاری تخصصی خود از جمله سازمان بهداشت جهانیWHO‌ ‌و صندوق حمایت از کودکان ملل متحد(یونیسف) را موظف کرده است تا حداکثر دو سال دیگر، به‌صورت جدی برای تحقق آن تحت شعارامنیت سلامت بین‌المللی ،برنامه ریزی کنند.تحقق امنیت سلامت بین‌المللی، پیش نیازهایی ضروری واساسی دارد که عمده‌ترین آن‌هاازجمله به باور کنوت استبی هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در ایران، اراده سیاسی کشورها برای ایجاد سیستم مناسب سلامتی در جهان است. ایدز، مهلک‌ترین بیماری چند دهه اخیر است که به‌دلیل گستردگی آن در نقاط مختلف جهان به‌دامی دهشت‌باربرای جوانان تبدیل شده‌است.براساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، یک میلیارد و‌‌ ‌‌500 میلیون نفر از جمعیت جهان زیر 25 سال سن دارند که بیش ازگروه‌های سنی دیگر،دربرابر مسائل اجتماعی و بهداشتی آسیب پذیر هستند. گزارش تازهUNAIDS‌ ‌درآستانه روز جهانی ایدز می‌گوید هر روز حدود 7 هزار نفر در جهان به ویروس اچ آی وی آلوده می‌شوند و 5 هزار و 700 نفر در اثر بیماری جان خود را از دست می‌دهند که اغلب آنها جوان هستند. سال جاری میلادی 2 میلیون نفر باز هم بیش‌تر آن‌هم جوان و عمدتا ساکن در کشورهای جنوب صحرای آفریقااز ایدز مردند. این هشدارجدی را در بردارد که ایدز همچنان یک تهدید است، حتی اگر آمارها به هر دلیل، کاهش نشان دهد.‌

    منبع:روزنامه همبستگی


        نظرات دیگران ( )

    <      1   2   3   4   5   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]