کل بازدیدها:----1357066---
بازدید امروز: ----16-----
بازدید دیروز: ----70-----
بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • پول، کثیف‌تر از چرک!
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 3:34 عصر

    پول، کثیف‌تر از چرک!

    شنیده‌اید که می‌گویند، پول، چرک کف دست است و بدون شک همیشه گمان کرده‌اید که به بی‌ارزشی آن اشاره دارد؛ اما بد نیست بدانید که معنی ظاهری این جمله هم بسیار درست است.

    در واقع، پول از چرک کف دست هم کثیف‌تر است، چرا که بیماری‌های واگیردار می‌توانند از طریق تماس با اشیای آلوده که عوامل بیماری‌زا را منتقل می‌کنند، انتشار یابند و در این میان، پول کاغذی می‌تواند نقش مهمی را ایفا کند.


    گفته می‌شود اسکناس، یکی از عمده‎ترین ناقلان بیماری‎های مسری است که با کاهش دست به دست شدن آن، کمک شایانی نیز به بهداشت عمومی خواهد شد. اسکناس‌های کاغذی در همه جا مورد استفاده قرار می‌گیرند، طی مدت زمان گردش خود در میان افراد بی‌شماری رد و بدل می‌شوند و هر فردی در هر شغلی که باشد، با آن سر و کار دارد.

    حالا می‌توانید به قضیه از این منظر نگاه کنید که اگر برخی از این اسکناس‌ها آلوده به باکتری‌های بیماری زا باشند، چه دایره وسیعی برای انتقال این بیماری‌ها به وجود خواهد آمد.

    بررسی آلودگی میکروبی پول، موضوع تازه‌ای نیست، چرا که از سال‌ها پیش تحقیقات متعددی روی انواع اسکناس‌ها و سکه‌ها انجام شده که تمامی آنها هم وجود آلودگی وسیع را تأیید کرده‌اند.

    مثلا در اوایل دهه 1970، 2محقق آمریکایی گزارش دادند که روی 13درصد از سکه‌ها و 42درصد از اسکناس‌های کاغذی جمع آوری شده در کشور آمریکا، میکروب‌های بیماری‌زای بالقوه وجود دارد. آنها استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشریشیاکلی، گونه‌های کلبسیلا و سودوموناس آئروژینوزا و پروتئوس- میرابیلیس را مورد جداسازی قرار دادند. در یک مطالعه مشابه هم که در سال 1972 در همین کشور انجام شد، باکتری‌ها از 200 سکه و اسکناس جدا شدند و اعلام شد که پول واقعا آلوده است.

    در همین اواخر نیز مطالعه‌ای در دانشگاه کالیفرنیا، روی 113 نمونه از اسکناس‌های رایج در آمریکا انجام شد که نشان داد اکثر اسکناس‌های مورد مطالعه، آلودگی میکروبی به اشریشیاکلی و استاف اورئوس دارند.

    شاید خبری هم که چندی پیش منتشر شد که ویروس آنفلوآنزا می‌تواند تا 17 روز روی اسکناس زنده بماند و از این طریق به دیگران انتقال یابد را هم شنیده باشید. اما بشنوید از تحقیقی جدید که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده و نشان دهنده آن است که اسکناس‌ها بیش از حد تصور آلوده‌اند.

    محققان دانشگاه علوم پزشکی ایران، پژوهشی از نوع توصیفی- مقطعی و بنیادی- کاربردی را روی 400 نمونه از اسکناس‌های کاغذی مختلف که به شکل تصادفی از مکان‌های مختلف ایران از قبیل تهران، مشهد، اهواز، تبریز، سنندج، کرمانشاه و قزوین جمع آوری شده بود، انجام دادند. این محققان، اسکناس‌ها را وارد بطری‌های حاوی آب استریل کرده و به مدت 12تا 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی‌گراد گرمخانه گذاری کردند. سپس به کمک پنس استریل، اسکناس‌ها را برداشته و از محلول به‌جا مانده، کشت میکروبی دادند.

    نتیجه این بود: از 400 نمونه اسکناس مورد بررسی، 273 باکتری جدا از هم به‌دست آمد، به شکلی که 46 درصد از انواع اسکناس‌های کاغذی دارای آلودگی به باکتری‌های گرم مثبت و 54 درصد دارای آلودگی به باکتری‌های گرم منفی بودند.

    ترتیب آلودگی باکتریایی اسکناس‌های کاغذی نیز جالب بود: اسکناس‌های10و20 تومانی(که البته الآن تقریبا از رده خارج شده)، 100 تومانی، 200 تومانی و 500 تومانی، بیشتر از اسکناس‌های 50 تومانی، 1000 تومانی و 2000 تومانی آلوده بودند؛ شاید به این دلیل که اسکناس‌های 100تومانی، 200 تومانی و 500 تومانی، به‌طور روزمره، به مراتب بیشتر از سایر اسکناس‌ها در بین مردم رد و بدل می‌شود.

    اگرچه تاکنون هیچ بیماری مشخص بالینی در ارتباط مستقیم تماس بدن با اسکناس به ثبت نرسیده است اما نکته قابل توجه، انتقال ارگانیسم‌های مقاوم از فردی به فرد دیگر است؛ به این معنا که حتی اگر در ابتدا فقط باکتری‌ها در بدن موجود گیرنده سکنی گزیده باشند و بیماری خاصی را ایجاد نکنند، بعدها ممکن است در صورتی که فرد بستری شود یا سامانه ایمنی بدنش ضعیف شود، از نظر بالینی، عفونت چشمگیری ایجاد کنند.

    بنابراین، بد نیست در اینجا کمی هم در مورد نوع باکتری‌های پیدا شده و اینکه چه بیماری‌هایی را ایجاد می‌کنند، صحبت کنیم. به‌عنوان مثال در بین میکروارگانیسم‌های شناسایی‌شده روی اسکناس‌ها، تنها استافیلوکوکوس کواگولاز منفی، جزو باکتری های ساکن پوست و فلور طبیعی تمام مناطق مختلف پوست انسان است که یک باکتری غیر بیماری‌زا بوده و بالقوه پاتوژن نیست، اما استافیلوکوکوس اورئوس، یکی دیگراز باکتری‌هایی که روی اسکناس پیدا می‌شود، یک ارگانیسم بسیار مقاوم است که می‌تواند تا مدت‌های مدیدی خارج از بدن میزبان زنده بماند و پس از ورود به بدن میزبان که در اینجا انسان‌ها هستند، بیماری‌های عفونی جلدی از قبیل جوش، کورک، کفگیرک، زرد زخم، عفونت‌های پستان، سندروم شوک سمی، باکتریمی، سلولیت و... ایجاد کند. کلبسیلا پنومونیه نیز ارگانیسم یافته شده دیگری است که ممکن است موجب عفونت‌های محیطی و بیمارستانی شود.

    البته، بخش اعظم باکتری‌های جداشده، معمولا در میزبانان بستری نشده، ایجاد بیماری نمی‌کنند اما در بیماران بستری شده یا دارای ضعف سامانه ایمنی، این باکتری‌ها می‌توانند از نظر بالینی، عفونت‌های قابل ملاحظه‌ای را به وجود آورند. البته جالب اینجاست که همان باکتری غیربیماری‌زایی هم که در این میان گفته شد، یعنی استافیلوکوکوس کواگولاز منفی، سابقاً غیربیماری‌زا به حساب می‌آمده اما تحقیقات جدید حاکی از آن است که این باکتری‌ها نیز از نظر بالینی بیماری‌های قابل ملاحظه‌ای را سبب می‌شوند؛ به این معنا که آلودگی با استافیلوکوک‌های کواگولاز منفی، معمولاً با جای گرفتن در بدن افراد دارای ضعف ایمنی در ارتباط است که البته این عفونت‌ها معمولاً خفیف است، اما مقاومت در برابر آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند درمان آنها را دشوار کند.

    با این اوصاف، 400 اسکناس کاغذی مورد مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران، تنها نمونه کوچکی از بیلیون‌ها اسکناس در حال گردش است و بررسی وسیعی لازم است تا بتوان با اطمینان، درصد اسکناس‌های آلوده به باکتری‌های بیماری‌زا را اعلام کرد؛ اما به هر حال این بررسی نشان می‌دهد که آلودگی پول کاغذی به باکتری‌هایی که بالقوه مضر هستند، همواره می‌تواند صورت گیرد و رعایت نکات بهداشتی نظیر شستن دست‌ها بعد از استفاده از اسکناس یا نگهداری آنها در کیف پول، استفاده از کارت‌های اعتباری و چک به جای پول نقد، و جلوگیری از تماس آنها با کودکان و... می‌تواند انتقال بیماری‌ها از طریق اسکناس را کاهش دهد.

    صدف کوه کن


        نظرات دیگران ( )

  • عوامل مؤثر در بروز سردرد
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 3:31 عصر

    عوامل مؤثر در بروز سردرد

    در ادامه مطلب سر درد ، تشخیص و درمان ،بررسی حالات و هیجانات روحی، اکنون به بررسی سایر عوامل مؤثر می پردازیم.

    تغذیه
    تحقیقات نشان می دهد، یک چهارم از افراد مبتلا به سردرد ،در اثر مصرف بعضی مواد غذایی به این عارضه دچار می شوند. مواد تشکیل دهنده این مواد غذایی موجب تحریک نورون های عصبی و رهایی نئوروترانس میتر و عاقبت بروز سردرد می گردد.

    در این قسمت به ذکر بعضی از این مواد اشاره می کنیم :

    تیرامین :

    این ماده جزو گروه آمین ها(ترکیبات آلی حاوی نیتروژن ) است. ماست ،سرشیر ، پنیر ، سس سویا ، جگر ،مخمر آبجو و مشروبات الکلی جزو این گروه اند .

    نیتریت ها :

    این ماده به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود و از تغییر رنگ و طمع مواد جلوگیری می کند. مواد غذایی حاوی نیتریت عبارتند از : انواع کنسروها ،ماهی ، گوشت و سوسیس دودی شده و گوشت گاو نمک زده .

    گلوتامات مونوسدیم :

    این ماده افزودنی ،MGS نامیده می شود و یکی دیگر از عوامل بروز سردرد به شمار می رود .این ماده همچنین به نام HPP پروتئین گیاهی هیدرولیز شده و طعم دهنده طبیعی معروف است.

    آجیل ،چیپس ،انواع سس ها ،غذاهای چینی ،رژیمی و منجمد حاوی این مواد هستند .

    ویتامین ها :

    مصرف بیش از حد ویتامین های A , B و به ویژه اسید نیکوتینیک (ویتامین محلول در آب از گروه ویتامین های B می تواند باعث بروز سردرد شود) .

    آب :

    کاهش آب بدن ،یکی از عوامل اصلی ایجاد سردرد ،به خصوص میگرن است .مصرف مشروبات الکلی ،فعالیت های ورزشی درتابستان و بیماری هایی نظیر تب و اسهال موجب کاهش میزان آب بدن و نهایت بروز سردرد می شود .

    کافئین : 

    این ماده نافذ و تأثیر گذار به دلیل خاصیت افزایش جذب روده ای داروها ، تکسین دهنده دردهاست. کمبود این ماده در بدن به مدت 8 تا 16ساعت بعد از آخرین مصرف ، موجب بروز سردرد ،هنگام صبح بعد از بیدار شدن و در پایان کار روزانه می شود .

    کافئین محرکی ست که بر روی قلب ،ریه ،رگ های خونی ، ماهیچه ها، معده ، کلیه ها و متابولیسم بدن تأثیرمی گذارد ومصرف بیش از حد آن موجب بروز علائمی نظیر اضطراب ،نگرانی ،ترس و دلهره ، بی خوابی ،خستگی و بی حالی ، دردهای ضربانی و فکرکردن به امور غم انگیز می شود. مصرف 8 تا  10 فنجان قهوه (1گرم کافئین ) به طور مداوم ،برای بدن مضر است و حتی مصرف 10گرم و یا بیشتر منجر به فوت می گردد .

    مواد خوراکی دیگر :

    مصرف بعضی از مواد خوراکی نظیر مرکبات ،محصولات لبنی ، سویا ، پیاز ، غذاهای چرب ، خوراک دریایی ، مواد مصنوعی شیرین ساز مانند ساخارین و اسپارتام در بعضی از افراد منجر به بروز سردرد می گردد .

    داروها
    نیتروگلیسیرین (مخصوص بیماران قلبی ) قرص های ضد بارداری ، داروهایی که برای فشار خون  و اتساع رگ های خونی ،استفاده می شود . به عنوان عامل مؤثر در ایجاد سردرد شناخته شده است .

    مصرف بیش از حد مسکن ها نه تنها تأثیری در بهبودی سردرد ندارند بکله اثر داروهای دیگر را هم خنثی می کنند .
    سردردهای واکنشی
    اکثر افرادی که از سردرد رنج می برند از قرص های مسکن نظیر آسپرین ، استامینوفن وارگوتامین استفاده می کنند.این در حالی است که مصرف بیش از حد این داروها نه تنها از میزان درد نمی کاهد بلکه آن را تشدید هم می کند .

    در سال  1982 دانشمندان برای اولین بار ، تحقیقی را بر روی افراد مبتلا به سردرد انجام دادند ، آنها افراد را به چهار گروه تقسیم کردند. گروه اول از قرص ضد افسردگی (آمی تریپتیلین ) گروه دوم از مسکن و آمی پیتیلین و گروه سوم ازمسکن استفاده کردند . گروه چهارم هیچ دارویی را مصرف نکردند .حدود یک ماه بعد ، نتایج این تحقیق اعلام شد : گروه اول 70 درصد ، گروه دوم 30 درصد ،گروه سوم 18 درصد و گروه چهارم 43 درصد از بهبودی خود را باز یافتند .

    بعد از کسب این نتایج ،دانشمندان دریافتند که مصرف بیش از حد مسکن ها نه تنها تأثیری در بهبودی سردرد ندارند بکله اثر داروهای دیگر را هم خنثی می کنند . پژوهشگران به تازگی هم ، این تحقیق را بروی مبتلایان به سردردهای مزمن که دربیمارستان بستری بودند ، انجام دادند ، 77 درصد ازبیماران با قطع مصرف مسکن ها حالشان رو به بهبودی رفت و دیگر هیچ علائمی از سردرد درآنها دیده نشد .

    خواب و خوراک
    پژوهشگران با تحقیق بر روی  2000 نفر از افراد مبتلا به میگرن ، به این نتیجه رسیدند که پرهیز از غذا به مدت 5 ساعت در روز و 13 ساعت طی شب ، یکی دیگر از عوامل بروز سردرد به شمار می رود . علت اصلی آن هنوز مشخص نیست . اما دانشمندان گمان می کنند ،تغییر میزان نئوروترانس میترس و یا کاهش قند خون که باعث انبساط رگ ها می شود از عوامل ایجاد این عارضه اند . کم خوابی ، یا بیش از حد خوابیدن هم منجر به بروز سردرد در بعضی از افراد مستعد می شود .

    عوامل محیطی

    فعالیت هایی را که در طول روز انجام می دهید ،‌یا مکان هایی که بیشتر وقتتان را در آنجا  می گذرانید ،به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده سردرد شناخته شده اند.

    استنشاق گاز و مواد سمی نظیر بنزین ، تتراکلرید کربن ، مونواکسید کربن ،‌سرب و تربانتین وعوامل دیگر مانند سرو صدا ، نورهای درخشان و مطالعه زیر نور فلورسنت از آن جمله اند. مطالعه زیاد و خیره شدن به صفحه کامپیوترهم موجب خستگی ماهیچه های حرکت دهنده چشم و نهایت بروز سردرد می شو د. ناروآنگل گلاکوما یکی از بیماری های نادر چشم است که باعث بروز درد در نواحی دور چشم ،پیشانی و گیجگاه می شود .در صورت احساس درد در این نواحی ،با یک چشم پزشک مشورت کنید .

    عوامل دیگر
    فعالیت های ورزشی نظیر تنیس ،هندبال ،دویدن و طناب زدن به دلیل کاهش قند خون ،مصرف بیش از حد دخانیات و تغییرات آب و هوایی به علت دگرگونی مواد شیمیایی در بدن ،از عوامل بروز سردرد در افراد مستعد شناخته شده است.

    ادامه دارد...

                                                                                                                                                          ترجمه : لیلا صابر


        نظرات دیگران ( )

  • سردرد تشخیص و درمان
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 3:31 عصر

    سردرد تشخیص و درمان

    سردرد عارضه ای است که همه ما در زندگی آ نرا تجربه کرده ایم ،تا کنون  دانشمندان انقباض و انبساط عروق مغز را ،عامل بروز میگرن و علت سردردهای عصبی را انقباض ماهیچه های سرمی پنداشتند ، البته این علائم هنوز هم به عنوان عوامل بروز سردرد مطرح است اما محققان به تازگی دریافته اند که منشاء بروز میگرن و سردردهای عصبی در مغز مشترک است. ساقه مغز ، که به عنوان سیستم ضد درد، شناخته شده بخش ساقه ای شکلی است که پشت چشم ها و بینی قرار گرفته، نمیکره های مخ را به طناب نخاعی وصل کرده و شامل پل مغزی ، بصل النخاع و مغز میانی است .عصب تری ژمینال در سطح خارجی پل مغز قرار گرفته و ریشه حسی دارد و در نواحی  صورت ، دهان و دندان ،حفره بینی و ماهیچه های مخصوص جویدن غذا گسترده شده است.

    علل بروز سردرد ،اضطراب و نگرانی ،خشم ،متابولیسم بدن (سوخت و ساز سلولی )، نوعی اختلاف بینایی (Glare) ،عوامل ژنتیکی و استرس زا می باشد.
    هنگام سردرد عصب تری ژمینال تحریک شده و ماده شیمیایی به نام سرتونین از آن رها می شود و نورون بعدی را تحریک می کند، به طور طبیعی این ماده درمقابل صداهای ضعیف آشنا و مداوم نظیر موسیقی و مکالمه افراد ، مانند یک صافی عمل کرده و میزان آن را تغییر نمی دهد اما در برابر صداهای ناهنجار مثل بوق ماشین و گریه کودک واکنش نشان داده و میزان آن را افزایش می دهد. با افزایش این ماده سیگنال های درد خنثی می شوند. محققان با آزمایش سرتونین برروی افرادی که از سردرد رنج می برند به این نتیجه رسیدند که افزایش این ماده مساوی است با کاهش سردرد و بالعکس ، بنابراین کمبود این ماده عامل اصلی بروز سردردهای عصبی و میگرن است.

    آنها همچنین دریافتند که فقدان این ماده موجب افسردگی و بی خوابی می شود . بهترین راه کنترل و درمان سردرد شناخت عوامل بروز آن است .با تحقیقی که بر روی 199 نفر از افراد مبتلا به سردردهای مزمن صورت گرفت ، علل بروز سردرد ،اضطراب و نگرانی ،خشم ،متابولیسم بدن (سوخت و ساز سلولی )، نوعی اختلاف بینایی (Glare) ،عوامل ژنتیکی و استرس زا ذکر شد. اکنون به بررسی بعضی از عوامل شناخته شده که نقش اصلی را در بروز سردرد ایفا می کنند می پردازیم .

    حالات و هیجانات روحی
    سایکوسوماتیک حالت هایی از روان ،فکر و ذهن وهیجانات که بروی مکانیسم بدن تأثیر می گذارند و واکنش بدن در مقابل این حالات منجربه بروز سردرد ،آسم و ضربات نامنظم قلب می شود. محققان با انجام آزمایش MMPI ،تست روانشناسی که تعیین کننده خصوصیات شخصیتی است، برروی مبتلایان به سردرد ، به این نتیجه رسیدند که اکثر این افراد دچار افسردگی ،حواس پرتی ،انکار (نوعی مکانیسم دفاعی که در آن وجود اعمال و عقاید به طور ناخود آگاه تکذیب می شود ) هستند . دانشمندان برسر این مسئله که آیا سردرد عامل بروز این حالات است و یا بالعکس اختلاف نظر دارند ولی آنها معتقدند افرادی که مستعد ابتلا به سردرد هستند ،استرس ها را بیشتر دریافت می کنند .در این آزمایش همچنین فرق میان میگرن و سردردهای عصبی مشخص شد. افسردگی از نشانه های میگرن و علائمی نظیر حواس پرتی ،نگرانی و انکار، از مشخصه های افراد مبتلا به سردردهای عصبی عنوان شد.

    افرادی که از سردردهای عصبی رنج می برند به دلیل دردهای پی درپی ،ازنظر احساسی ،آسیب پذیرترند .احساس ناتوانی دربرخورد با مشکلات یأس و نا امیدی و فروخوردن خشم و بیان نکردن احساسات ،موجب افزایش افسردگی در افرادی می شود که دچار سردردهای مزمن هستند


        نظرات دیگران ( )

  • پارکینسون از کجا می‌ آید؟
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 3:29 عصر

    پارکینسون از کجا می‌ آید؟

    چندی پیش هنرپیشه مشهور انگلیسی ، دبورا کر که به بیماری پارکینسون مبتلا شده بود، جان باخت. در تاریخ معاصر افراد مشهور زیادی به این بیماری مبتلا شدند. هیتلر، سالوادور دالی، مائو و محمدعلی کلی از این جمله‌اند. امروزه شیوع بیماری پارکینسون رو به افزایش است و مشاغل گوناگون و کار با مواد شیمیایی و صنعتی، استرس و تغییر سبک زندگی، همه در افزایش شیوع این بیماری مؤثرند. خوب است درباره پارکینسون بیشتر بدانید.

    علت ایجاد بیماری پارکینسون در یک شخص هنوز مبهم باقی مانده است. علت احتمالاً ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی بوده و ممکن است از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد.
    اگرچه علت بیماری پارکینسون ناشناخته مانده است اما دانشمندان عواملی را مرتبط با بیماری پارکینسون شناسایی کرده‌اند. به عنوان مثال، در افراد بالای 60 سال ، احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون حدود 2 تا 4 درصد است، در مقایسه با سایر افراد که حدود یک تا دو درصد است.

    ردپای بیماری در خانواده
    در حدود 15 تا 25 درصد افراد مبتلا به پارکینسون دارای یک خویشاوند مبتلا به پارکینسون، هستند. در یک تحقیق بزرگ، محققان دریافتند که در افرادی که دارای یک خویشاوند درجه اول مبتلا به پارکینسون مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر مبتلا هستند، احتمال ابتلا به پارکینسون حدود دو تا سه برابر جمعیت عادی است. این به این معنی است که اگر والدین شما مبتلا به بیماری پارکینسون هستند، احتمال ایجاد این بیماری در شما کمی بالاتر از سایرین است.

    بیماری پارکینسون در بسیاری از مبتلایان به صورت مستقیم با وراثت در ارتباط نیست اما محققان تعدادی از ژن‌های دخیل در این بیماری را در تعدادی از خانواده‌ها شناسایی کرده‌اند. بعضی از این ژن‌ها در پروتئین‌هایی که در عملکرد‌های سلول‌های دوپامینی دخیل‌اند، تغییراتی ایجاد می ‌کنند. به دلیل امکان مطالعات وسیع در آزمایشگاه‌های مدرن، امروزه جنبه‌های گوناگون وراثتی این بیماری، تحت تحقیقات گسترده‌ای قرار گرفته است.

    صدمات محیطی
    بعضی از دانشمندان بر این باورند که بیماری پارکینسون ممکن است در نتیجه تماس با سموم یا آسیب‌های محیطی به وجود بیاید. تحقیقات، تعدادی از عوامل‌ مرتبط با پارکینسون مانند زندگی در مناطق حاشیه‌ای شهر، استفاده از آب چاه یا مصرف ترکیبات آفت‌کش را مشخص کرده‌اند. تزریق ماده مخدری به نام متیل فنیل تتراهیدروپیریدین می ‌تواند به سرعت موجب ایجاد بیماری پارکینسون به صورت دائمی شود. اما در حقیقت هیچگونه مدرک محکمی درباره اینکه یک عامل محیطی به تنهایی موجب ایجاد این بیماری شده است، وجود ندارد. اگرچه این عوامل محیطی در مطالعات نمونه‌های آزمایشگاهی پارکینسون کمک‌ کننده هستند و محققان هنوز به دنبال سرنخ‌ها و ارتباطات تازه‌ای میان عوامل گوناگون و ایجاد پارکینسون می‌ گردند. اغلب متخصصان بر اینکه این بیماری ناشی از ترکیبی از عوامل وراثتی و محیطی است، هم عقیده‌اند، اگرچه ما هنوز ماهیت این ترکیب را نمی ‌دانیم.


    پارکینسون چیست؟
    بیماری پارکینسون اختلال حرکتی مزمن و پیش رونده‌ است به این معنی که علائم این بیماری به مرور زمان بدتر می‌ شوند. حدود 15 درصد مبتلایان به پارکینسون پیش از 50 سالگی تشخیص داده می‌ شوند. شیوع این بیماری با افزایش سن، زیاد می شود. علت این بیماری ناشناخته است و در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما تعدادی از روش‌های دارو درمانی و جراحی برای بهبود علائم وجود دارند.

    بیماری پارکینسون زمانی که سلول‌های مغزی موجود در قسمتی از مغز به نام جسم سیاه دچار اختلال عملکرد می‌ شوند یا می ‌میرند، به وجود می‌ آید. این سلول‌ها ماده شیمیایی به نام دوپامین را تولید می ‌کنند. دوپامین یک واسطه شیمیایی است که اطلاعات را به قسمت‌هایی از مغز که در کنترل حرکت و تعادل بدن دخیل‌اند، می‌ فرستد. زمانی شخص دچار پارکینسون می‌ شود که سلول‌های مولد دوپامین شروع به از بین رفتن بکنند و میزان دوپامین تولید شده در مغز پایین بیاید.
     بنابراین پیام‌هایی که در ارتباط با شیوه و زمان حرکت بدن  هستند، از مغز آهسته‌تر فرستاده می‌ شوند که سبب می‌ شود، شخص مبتلا قادر به شروع و کنترل حرکاتش به صورت طبیعی نباشد. بیماری پارکینسون علائم متفاوتی دارد که از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، مانند لرزش دست و پا، صورت و فک، سفتی یا گرفتگی عضلات اندام‌ها و تنه، کاهش سرعت حرکات و اختلال تعادل و هماهنگی.

    دارودرمانی
    محققان هنوز در پی ارزیابی سودمندی چند ماده گوناگون روی کاهش سرعت پیشرفت این بیماری و درمان علائم آن هستند. بهتر است مبتلایان به این بیماری پیش از مصرف هرگونه دارویی، برای جلوگیری از ایجاد تداخلات دارویی خطرناک با پزشک‌شان مشورت کنند. از آنجایی که شواهدی در رابطه با آسیب‌های اکسیداتیو به سلول‌های عصبی در بیماری پارکینسون وجود دارد، مصرف آنتی ‌اکسیدان‌ها تحت بررسی قرار دارد.


    از مکمل‌ها چه خبر؟
    کوآنزیم  Q10یک آنتی‌اکسیدان قوی  موجود در میتوکندری سلول است. میتوکندری‌ها یک ساختار مولد انرژی در سلول هستند و بعضی از دانشمندان عقیده دارند که اختلالات عملکرد میتوکندری‌ها در ایجاد پارکینسون مؤثر است. یک تحقیق کلینیکی جدید، نشانگر آن بود که میزان‌ زیادی از کوآنزیم Q10 موجب کاهش سرعت پیشرفت این بیماری در تعدادی از مبتلایان شده است اما تحقیقات درباره این آنزیم هنوز به طور گسترده‌ای صورت نگرفته است تا بتوان مصرف این ماده را به مبتلایان توصیه کرد.

    ویتامین E نیز می‌ تواند در مقابله با آسیب‌های مغزی ناشی از رادیکال‌های آزاد، مؤثر باشد و به نظر می ‌رسد که احتمال ابتلا به پارکینسون را پایین می ‌آورد، اگرچه شواهد محکمی در این زمینه وجود ندارد اما از آنجایی که ویتامین E عوارض جانبی کمی دارد، بسیاری از مبتلایان به پارکینسون از این دارو استفاده می‌ کنند. تحقیقات درباره مصرف انبه هندی و زغال‌اخته  و نقش آنها در کاهش مرگ سلول‌های عصبی در حال انجام گرفتن  است.

    کراتین یکی دیگر از ترکیبات مورد علاقه دانشمندان است زیرا این ترکیب موجب افزایش میزان فسفوکراتین که یک منبع انرژی برای عضلات و مغز است، می‌ شود. بررسی درباره تأثیر این ماده روی آسیب‌های سلول‌های عصبی، در حال انجام است. تحقیقات همچنین روی ماده‌ای به نام گلوتاتیون و تأثیر آن روی متابولیسم سلولی و قدرت آنتی اکسیدانی آن تحت انجام است. هر دوی این ترکیبات به نظر امیدوارکننده می ‌رسند، اگرچه روش تجویز مفید آنها، عوارض و خطرات استفاده طولانی ‌مدت از آنها مشخص نیست. داروهای متفاوتی برای مبتلایان به پارکینسون در بازار وجود دارد. این داروها اغلب گران و از کارخانه‌های متفاوتی هستند. این داروها اغلب دارای عوارض جانبی و تداخلات دارویی با سایر داروها هستند، بنابراین قبل از استفاده از این داروها، مشورت با پزشکتان بسیار مهم است.

                                                                                                                                                        دکتر مهدی یزدانی


        نظرات دیگران ( )

  • روش های تشخیص بیماری سردرد
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 3:28 عصر

    روش های تشخیص بیماری سردرد

    در ادامه مطالب مربوط به سر درد تشخیص و درمان به بررسی روش های تشخیص این بیماری می پردازیم.

    مراجعه به روانپرشک :
    اولین قدم برای تشخیص علت سردرد در بیمارانی که دائمآ با این بیماری مواجهند ،مشورت با یک پزشک متخصص است ،که با آگاهی از مشکلات فرد و تشخیص و ارزیابی عوامل روان شناختی می تواند بیماری را درمان کند .

    آزمایش های Office:
    گاهی اوقات بروز عفونت در نواحی گوش ها ،بینی ،دهان و گلو منجر به ایجاد سردرد می شود . با انجام این آزمایش ساده می توان به وجود این عفونت ها پی برد .

    آزمایش خون :

    دادن آزمایش خون ،فرد را از وجود بیماری های کلیوی ،کبدی ، کم خونی ، کاهش قند خون  و تیروئید آگاه می سازد .این بیماری ها ، در بروز سردرد نقش دارند .

    اشعه ایکس :

    با استفاده از این اشعه ، می توان به وجود بعضی از علائم نظیر عفونت سینوس ها و مایع اضافی اطراف مغز پی برد .

    الکتروانسفالوگرافی (ثبت نوار مغزی ):

    برای نمایش فعالیت های الکتریکی و جریانات نامنظم مغز، تأثیر سوخت و ساز مواد بر روی سیستم عصبی و همچنین پی بردن به وجود بیماری صرع ، می توان از این روش استفاده کرد.

    توموگرافی کامیپیوتری :

    فرم پیشرفته اشعه ایکس است که با نمایش برشی از ساختار مغز ، می توان به موقعیت داخلی مغز، عوامل فیزیکی مسبب سردرد و لخته های خون پی برد .

    MRI:

    در این روش به جای اشعه ایکس از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی استفاده می شود.

    میدان مغناطیسی ،بعضی از اتم های مغز را به یک جهت خاص هدایت می کند ، سپس امواج رادیویی، تغییرات حرکات این اتم ها را نشان داده و عکس مشروحی از مغز گرفته می شود .

    روش های کنترل سردرد
    درمان بیماری با دارو :

    یک روانپزشک ،ابتدا روش های غلبه بر افکار منفی ، خشم و فشارهای عصبی را به بیمار نشان می دهد و در صورت لزوم ، داروی مناسب را تجویز می کند .

    خنده :

    خنده بهترین دارو برای هر درد است. زمانی که فردی می خندد تغییرات سودمندی در سیستم ضد درد مغز ، پدید می آید که باعث کاهش فشارهای عصبی و آرامش روحی می شود .

    مشکلات خود را بروی کاغذ بیاورید :

    نوشتن نامه و بیان مشکلات و احساسات جریحه دار شده ، موجب کاهش استرس شده و به شما احساس آرامش می دهد .

    بیوفیدبک (استفاده از توانائی ذهن برای بهبود وضعیت سلامت بدن)  :

    در این روش ،‌با به کارگیری الکترود برروی قسمت هایی از بدن و یا با قرار دادن یک دستگاه ویژه بر روی انگشتان ،تغییرات فیزیولوژیک و حرارتی بدن به نمایش گذاشته می شود . با استفاده از این فرآیند، می توان مواردی چون فشارهای عصبی ، ضربان قلب و فشار خون را تحت کنترل قرار داد .

    مصرف مکمل های منیزیم :‌

    کاهش میزان منیزیوم در بدن ، به ویژه درزمان عادت ماهانه موجب بروز سردرد ،زود خشمی و انقباض عضلات می شود .

    در تحقیقی که بر روی 3000 زن مبتلا به سردردهای مزمن صورت گرفت ،‌80 درصد از آنها با مصرف مکمل ها ی منیزیوم بهبود یافتند. دوز مصرف منیزیوم 200 میلی گرم در روز پیشنهاد شده که اگر به مدت دو ماه از آن استفاده کنید، شاهد تآثیر آن خواهید بود .اگر مبتلا به بیماری های کلیوی هستید از مصرف آن اجتناب کنید . مصرف بیش از حد منیزیوم باعث بروز اسهال می گردد .

    ورزش :

    اگرچه تمرینات ورزشی سنگین ممکن است باعث بروز سردرد در بعضی از افراد گردد ، اما براساس تحقیقات صورت گرفته ، مرتب ورزش کردن انجام حرکات موزون و فعالیت های ورزشی نظیر یوگا و شنا ، که جذب اکسیژن را تشدید می کنند، باعث کاهش فشارهای عصبی می شوند .

    اجتناب از مصرف دخانیات :

    سیگار کشیدن به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجاد سردرد در بعضی از افراد شناخته شده است .سعی کنید این عادت را ترک کرده و یا مصرف سیگار را به حداقل برسانید .

                                                                                                                                                           ترجمه : لیلا صابر


        نظرات دیگران ( )

    <   <<   36   37   38   39   40   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]