کل بازدیدها:----1357186---
بازدید امروز: ----7-----
بازدید دیروز: ----53-----
بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • هر سال هزار نفر از مسمومیت می‌میرند
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:51 عصر

    هر سال هزار نفر از مسمومیت می‌میرند


    هفته اول اسفند، هفته‌ای که «پیشگیری از مسمومیت‌ها» نام‌گذاری شده، امسال در حالی پایان یافت که کارشناسان با اعلام آمار مسمومیت‌های تعمدی و تصادفی در جامعه، نسبت به افزایش شیوع مسمومیت‌ها و مرگ‌های ناشی از آن هشدار دادند.

    به گفته کارشناسان، با وجود اینکه بسیاری از این مسمومیت‌ها توسط کادر پزشکی- درمانی کنترل شده و به مرگ منتهی نمی‌شود، اما خسارت‌های جبران‌ناپذیری به اقتصاد، سلامت و بهداشت جسمی و روانی جامعه و خانواده‌ها وارد می‌آورد.

    طبق آمار اعلام شده از بیمارستان لقمان حکیم، به‌عنوان تنها بیمارستان دارای بخش مسمومیت‌ها در تهران، تعداد افراد بزرگسال دچار مسمومیت مراجعه‌کننده به این بیمارستان حدود 30 هزار مورد در سال است که از این تعداد حدود 12 هزار نفر بستری می‌شوند و به‌طور متوسط 500 نفر از آنان نیز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند؛ علاوه بر آن‌که 120 مورد- یعنی حدود یک درصد از این افراد- جان خود را از دست می‌دهند.

    همچنین بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی، سال گذشته  322 نفر بر اثر مسمومیت دارویی و  749 نفر نیز بر اثر سموم فوت کردند که در 9 ماهه امسال این آمار به‌ترتیب  383 مورد و  602 مورد بود. همچنین در سال گذشته حدود 3 هزار و 650 کودک به‌علت مسمومیت در بیمارستان لقمان حکیم تهران بستری شدند و متأسفانه 40 نفر از این کودکان جان خود را بر اثر این مسمومیت‌ها از دست دادند.

    داروها در صدرند

    اما صرف‌نظر از مسمومیت‌های تعمدی که افراد ظاهرا به قصد خود‌کشی به آن دچار می‌شوند، به عقیده کارشناسان، مهم‌ترین عامل مسمومیت، داروها به‌خصوص داروهای آرام‌بخش است. دکتر ناصر جلالی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس سابق بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان لقمان با اشاره به اینکه مسمومیت‌های اتفاقی دارویی بیشتر در دو طیف کودکان و سالخوردگان دیده می‌شود، به همشهری می‌گوید: متأسفانه اغلب والدین از عوارض این داروها آگاه نیستند و آن را در دسترس کودکان قرار می‌دهند.

    وی با بیان اینکه سالمندان نیز مسلما مثل افراد عادی، آشنایی کامل به داروی مصرفی ندارند و ممکن است حتی به خاطر وجود بیماری آلزایمر، یک دارو را طی روز چندین بار مصرف کنند، ادامه می‌دهد: بیشترین مسمومیت‌ها در قرص‌ها مربوط به آرام‌بخش‌هایی از قبیل اگزازپام، آلپرازولام و دیازپام و ضد‌افسردگی‌هایی از قبیل نوروتریپتیلین هستند.

    دکتر جلالی در توضیح عوارض این داروها خاطرنشان می‌کند: داروهای آرام‌بخش خواب‌آلودگی شدید، افت فشار خون و کاهش ضربان قلب را به همراه دارند. همچنین داروهای ضد‌افسردگی، بیمار را دچار علائم بی‌قراری، تحریک‌پذیری، تشنج و نابهنجاری در ضربان قلب می‌کنند که البته این عوارض موقتی است  که در بهترین حالت ممکن است رخ دهد.

    شمشیر‌های دولبه

    در حالی‌که در مورد مصرف انواع قرص‌های در دسترس خانواده‌ها و مسمومیت‌های ناشی از آنها هشدارهای مداوم داده می‌شود، به عقیده کارشناسان، مواد ‌مخدر نیز ازجمله مسموم‌کننده‌هایی هستند که شاید بتوان آنها را شمشیر‌های دولبه خواند.

    دکتر شاهین شادنیا، رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان با بیان اینکه ما در علم پزشکی یک لبه این شمشیر را به‌عنوان مرفین و کدئین- که در واقع همان ترکیبات تریاک هستند- به کار می‌بریم، به همشهری می‌گوید: لبه دیگر این شمشیر که تیزتر هم هست، این است که خود فرد اقدام به استفاده از این مواد کند و این لبه تیز علاوه بر اینکه خانواده و جامعه را نابود می‌کند، فرد را دچار مسمومیت‌های شدیدی می‌کند که در بسیاری از موارد غیرقابل جبران هستند. وی در توضیح نحوه مسموم شدن با این مواد می‌گوید: اغلب افراد به خاطر اثرات جسمانی و سرخوشی اقدام به استفاده از این مواد می‌کنند، ولی بعد از مدتی با بالا رفتن نیاز بدن دوز این داروها نیز افزایش می‌یابد تا جایی که ماده مورد نظر دیگر کفاف نیاز جسمانی فرد را نداده و او را به سمت مواد دیگری سوق می‌دهد. وی ادامه می‌دهد: همین امر اکسیژن‌رسانی بافت‌های حیاتی بدن را دچار مشکل می‌کند و عوارض پایدار عصبی به همراه دارد که در نهایت منجر به مرگ فرد می‌شود.

    فصول سال هم مقصرند!

    با این حال اگرچه به گفته کارشناسان مسمومیت‌های دارویی و بعد از آن مسمومیت ناشی از استفاده از مواد‌مخدر، در راس مسمومیت‌های اتفاقی هستند، اما هر کدام از مسمومیت‌ها را می‌توان مربوط به فصلی خاص دانست. دکتر شادنیا در این باره می‌گوید: واضح است که با شروع فصل زمستان مسمومیت با گاز مونواکسید کربن بیشتر آمار کشته‌شدگان را به‌خود اختصاص می‌دهد، به‌طوری که پس از موج سرمای اخیر، فقط در تهران 150 نفر تلفات ناشی از گاز گرفتگی گزارش شد؛ اما در تابستان نیز به‌علت افزایش میزان مسافرت‌ها مسمومیت ناشی از گزیدگی حیوانات مختلف افزایش می‌یابد و عده‌ای از افراد نیز در بیرون از منزل و در فصل سم‌پاشی در معرض مسمومیت ناشی از سم‌پاشی گیاهان مختلف قرار می‌گیرند. به عقیده وی نکته مهم دیگر این است که الان نزدیک عید است و همین خانه‌تکانی‌های مربوط به عید باید اعلام خطری باشد، نسبت به اینکه چقدر خانواده‌ها از اثرات مسموم‌کنندگی مواد پاک‌کننده و شوینده بی‌خبرند.

    رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان با بیان اینکه هنوز هم در خیلی از خانه‌ها افراد مواد سفید‌کننده را بدون استفاده از وسایل حفاظتی به کار می‌برند، می‌افزاید: هنگام استفاده از این سفید‌کننده‌ها، بخاراتی از آنها ساطع شود. این بخارات سبب تحریک مخاط بینی، حلق، مجاری تنفسی و... می‌شوند و اگر غلظت آنها زیاد باشد، مسلما ریه را تخریب می‌کند که خود عوارضی مثل سرفه‌های شدید سیانوز و تنگی نفس شدید و آبریزش بینی را به همراه دارد. اما به گفته دکتر شادنیا در خیلی از موارد هم، افراد این مواد سفید‌کننده را برای شست‌وشوی حمام و دستشویی با اسید یا جوهر نمک مخلوط می‌کنند که همین امر باعث آزاد شدن گاز کلر می‌شود و تخریب مجاری تنفسی را در پی دارد.

    دکتر شادنیا هشدار می‌دهد: پس در استفاده از این مواد باید از وسایل حفاظتی استفاده کنیم، دریچه‌ها را باز نگه‌داریم و به‌خصوص در مواجه کودکان با این مواد کاملا مراقب باشیم که حاوی برچسب نام ماده و دور از دسترس کودکان باشند، چون ما مراجعان زیادی را از جمله کودکان داشتیم که این محلول‌ها را نوشیده بودند و قسمت‌های فوقانی دستگاه گوارش‌شان سوخته بود. وی با ابراز تاسف از اینکه خانواده‌ها در بسیاری از موارد و در هنگام بروز اینگونه مسمومیت‌ها به‌دلیل بی‌اطلاعی فرد را مجبور به استفراغ کرده‌اند یا به او آبلیمو خورانده‌اند، خاطرنشان می‌کند: در حالی‌که مهم‌ترین اقدام در این زمان این است که هیچ کاری با فرد مسموم نکنیم و فقط به اورژانس اطلاع دهیم، چون این ها مسمومیت‌هایی است که با اقدامات اولیه فرد مسموم بهبود پیدا می‌کند، اما در موارد محدودی به‌خصوص در افرادی با زمینه بیماری‌های قبلی، ممکن است این مسمومیت‌ها منجر به مرگ شوند.

    سمیه شرافتی


        نظرات دیگران ( )

  • آیا معده تان ترش می کند؟
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:51 عصر

    آیا معده تان ترش می کند؟

    همه ما در زندگی روزمره‌مان حالت ترش کردن یا سوزش سردل را تجربه‌ کرده‌ایم و بسیاری نیز به راحتی از کنار آن گذشته‌ایم و با یک لیوان آب، شیر یا شربت آلومینیوم ام.جی‌.اس آن را درمان کرده‌ایم اما شاید ندانید که این علامت در صورت تداوم، نشانه بیماری خطرناکی به نام ریفلاکس است که می‌تواند حتی موجب سرطان مری شود. برای آشنایی بیشتر با این مشکل شایع به سراغ دکتر ایرج خسرونیا، متخصص بیماری‌های داخلی و رییس جامعه متخصصان داخلی ایران رفتیم تا سوالات‌مان را از ایشان بپرسیم.

    افرادی که دچار سوزش سردل هستند اغلب از ترش کردن شکایت می‌کنند. به نظر شما این مشکل نوعی بیماری است یا اینکه طبیعی به شمار می‌رود؟


    به احتمال زیاد شما نیز تا به حال احساس ناخوشایند ترش کردن را تجربه کرده‌اید. این فرآیند که به علت برگشت محتویات معده به ویژه اسید به داخل مری ایجاد می‌شود، در حدود پنج تا هفت درصد مردم جامعه را مبتلا می‌کند.
    آیا به جز ترش کردن و احساس جوشش در پشت جناغ سینه، این بیماری علامت دیگری نیز دارد؟


    بله، احساس جوشش در پشت جناغ سینه شایع‌ترین علامت این بیماری است، اما آروغ زدن مکرر، خشکی و تلخی مزمن دهان، افزایش ترشحات بزاق دهان و جمع شدن آب در دهان، درد پشت جناغ سینه، گرفتگی صدای صبحگاهی و خس‌خس سینه، پوسیدگی سریع دندان‌ها و همچنین برگشت محتویات معده به دهان و اختلال و درد در بلع غذا(در موارد پیشرفته و شدید بیماری) از دیگر علایم این بیماری به شمار می‌رود.
    گاهی این علایم به معنی تشخیص حتمی تلقی می‌شود؟


    همان‌طور که اشاره کردم، علایم این بیماری بسیار متنوع است و بسیاری از آنها حداقل یک بار در طول زندگی تجربه می‌شوند، ولی باید توجه داشت که بروز گاه‌به‌گاه این علایم نمی ‌تواند بیماری تلقی شود، بلکه ترش کردن بیش از دو تا سه بار در هفته و وجود حالت مزمن علایم یاد شده می‌تواند حاکی از بیماری مزمن ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری باشد.
    ساز و کار این بیماری چگونه است؟


    ساز و کار این بیماری از بین رفتن عملکرد صحیح دریچه‌ای است که بین معده و مری قرار دارد و در حالت طبیعی مانع برگشت محتویات معده به مری می‌شود. همچنین صنعتی شدن زندگی انسان‌ها و به دنبال آن کم‌تحرکی، چاقی، مصرف فست‌فودها(غذاهای آماده و فوری) و غذاهای کنسروی شیوع بیماری ریفلاکس را افزایش داده است.
    اهمیت تشخیص و پیشگیری از بیماری ریفلاکس چیست؟


    بسیاری از مردم بر این باورند که ترش کردن چند بار در هفته آن‌قدر اهمیت ندارد که نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد، ولی باید توجه داشت که بیماری ریفلاکس در صورت درمان نشدن می‌تواند عوارض مهمی در پی داشته باشد.
    مهم‌ترین این عوارض شامل چه مواردی می‌شود؟


    نخست ایجاد جراحت در مری است، به طوری که محتویات معده به علت خاصیت اسیدی می‌تواند موجب آسیب به سلول‌ها شود. جدار معده دارای ساز و کارهای دفاعی متعددی برای جلوگیری از صدمه اسیدی است، ولی جدار مری چنین خاصیتی ندارد و تماس مداوم اسید با آن می‌تواند به جراحت‌هایی در مخاط مری منجر ‌شود که به آن ورم انتهای مری یا ازوفاژیک می‌گویند. جراحت‌های حاصل از برگشت اسید به مری در صورت درمان نشدن پیشرفت می‌کند و ممکن است به زخم در مری منجر شود.
    عارضه دیگر، تنگی مری و گیر کردن غذا در مری است. بروز زخم و جراحت در مری ممکن است موجب تنگی انتهای مری شود و عبور غذا را با مشکل مواجه کند. این عارضه اغلب در ریفلاکس‌های شدید و طولانی مدت ایجاد می‌شود.

    تغییر ماهیت بافت انتهای مری نیز از عوارض دیگر است. در اثر تحریک مداوم اسید در مری، سلول‌های مخاط مری ممکن است تغییر ماهیت دهند و به اصطلاح مری بارت ایجاد شود که برای بروز سرطان مری بسیار مستعد است و مهم‌ترین عارضه نیز ایجاد سرطان مری است که در نهایت بعد از سال‌ها ریفلاکس و ایجاد بارت در مری احتمال بروز سرطان مری در فرد افزایش می‌یابد.

    با توجه به اینکه این بیماری حتی می‌تواند به سرطان مری منجر شود، چه توصیه‌هایی برای تشخیص و درمان به موقع آن دارید؟


    هر فردی که بیش از دو تا سه بار در هفته علایم یاد شده را که مهم‌ترین آن ترش کردن و جوشش پشت جناغ است تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند. در صورت سن بالای 40 سال، طول کشیدن علایم بیشتر از پنج سال، احساس گیر کردن غذا یا کاهش وزن باید برای بررسی عوارض احتمالی، اقدامات تشخیصی از جمله اندوسکوپی انجام شود، ولی در صورتی که سن فرد کمتر از 40 سال و مدت شروع علایم کمتر از پنج سال باشد، توصیه می ‌شود در دوره‌ای چهار تا شش هفته‌ای با تجویز پزشک از داروهای آنتی‌اسید استفاده شود.
    به جز درمان دارویی، چه توصیه‌هایی از نظر رژیم و عادات غذایی خاص برای این افراد دارید؟


    افرادی که دچار چنین مشکلی هستند، بهتر است از دراز کشیدن بلافاصله پس از مصرف غذا پرهیز کنند. از مصرف غذاهای حجیم و پرچرب و پرخوری خودداری کنند. همچنین از مصرف مایعات زیاد همراه غذا اجتناب کنند و بیش از حد قهوه، شکلات و نوشابه‌های گازدار نخورند. هنگام خواب نیز توصیه می‌شود سر و شانه‌ها 15 درجه بالاتر از کمر قرار گیرد. به همین دلیل برای مثال، با گذاشتن پتو زیر تشک یا شیب‌دار کردن تخت می‌توان این کار را انجام داد. همچنین باید از پوشیدن لباس‌های تنگ و کمربند سفت هنگام غذا خوردن و تا دو ساعت بعد از صرف غذا پرهیز شود.
     دکتر ایرج خسرونیا متخصص داخلی


        نظرات دیگران ( )

  • آنفلوآنزای مرغی، جان گرفت
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:50 عصر

    آنفلوآنزای مرغی، جان گرفت


    چین و پاکستان در مقابل ویروس آنفلوآنزای مرغی اعلام وضعیت خطر کرده‌اند.

    به گزارش رویترز، چین و پاکستان با وقوع دومین مورد مرگ بر اثر آنفلوآنزای مرغی در این کشورها وضعیت هشدار اعلام کردند.

    تائید آنفلوآنزای مرغی چین اولین بار در استان "گیژو" صورت گرفت که مقامات برای از بین بردن آن دست کم 4000 پرنده را کشته و230 هزار مورد را در قرنطینه قرار دادند.

    به گفته مقامات این کشور، از زمانی که آب و هوا در چین به شدت تغییر کرده و برف و سرما سراسر این کشور را فرا گرفته است آمار این بیماری بالا رفته و نگرانی‌هایی را در پی داشته است.

    برخی رسانه‌های چین عنوان می‌کنند که با وجود ده ها هزار پرنده و مرغداری‌های بیشمار در این کشور، وضعیت هشدار برای آنان بسیار جدی است و این بیماری می‌تواند به زودی به یک اپیدمی تبدیل شود.

    در پاکستان نیز با دیده شدن یک مورد جدید این ویروس در نزدیکی کراچی و مرگ یک شهروند بر اثر آن، بار دیگر  وضعیت فوق العاده اعلام شده است.

    هنگ کنگ و ویتنام نیز جزو کشور‌هایی هستند که در مرز آن‌ها پرنده‌های بیمار دیده شده‌اند.

    منبع : همشهری آنلاین


        نظرات دیگران ( )

  • روش جدید افزایش قد
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:50 عصر

    روش جدید افزایش قد

     


    افزایش طول استخوان به روش الیزاروف شیوه‌ای رایج درعلم پزشکی است که متخصصان کشورمان همگام با محققان دیگر کشور‌ها این عمل را انجام می‌دهند.اما استفاده از سلول‌های بنیادی در این فرآیند، شیوه‌ای است تقریبا منحصر به فرد که در صورت موفقیت آزمایش انسانی، یک‌بار دیگر نام محققان ایرانی را در جهان مطرح می‌کند.

    این طرح که محصول همکاری پژوهشگاه رویان، کلینیک افزایش قد تهران و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است، فاز آزمایش روی حیوان را با موفقیت به پایان برده و اکنون پژوهشگران مترصد دریافت مجوز کمیته اخلاق برای آزمایش انسانی هستند.

    دکتر محمد‌رضا باغبان اسلامی‌نژاد، مسئول آزمایشگاه سلول‌های بنیادی بزرگسال رویان که سرپرستی تیم تحقیقات را بر عهده داشته است، در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: استفاده از سلول‌های بنیادی در افزایش طول استخوان به روش الیزاروف، علاوه بر اینکه هزینه و طول درمان را کاهش می‌دهد، منجر به افزایش کیفیت استخوان‌های ساخته شده می‌شود و این روشی است که علاوه بر تیم ایرانی، گروهی از محققان ژاپنی هم درصدد اجرای آن هستند.

    روش روسی، بومی‌سازی ایرانی

    در دهه 1950 میلادی الیزاروف جراح روسی، روشی برای افزایش طول استخوان‌های آسیب‌دیده ارائه کرد که این روش تا مدت‌ها در انحصار متخصصان روسی بود و تنها پس از فروپاشی شوروی، دیگر دانشمندان با این روش آشنا شدند.

    در این شیوه روی محل مورد نظر فیکسچرهایی بسته می‌شود و استخوانی که باید بلند شود، برش می‌خورد و محل برش به کمک فیکسچر از هم فاصله می‌گیرد. این فاصله به مرور با سلول‌های استخوان‌ساز پر می‌شود و در نهایت طول استخوان حداکثر تا 30 درصد طول اولیه آن بلند می‌شود.

    این روش که از حدود 5 سال پیش در ایران نیز انجام می‌شود، با وجود تمام محاسنی که دارد، به‌دلیل طولانی بودن دوره درمان از سنگین‌ترین اعمال جراحی ارتوپدی به حساب می‌آید.

    به گفته دکتر اسلامی‌نژاد، با کمک فیکسچر‌ها در هر 24 ساعت، یک میلی‌متر فاصله میان 2 قسمت استخوان ایجاد می‌شود. در مراحل ابتدایی این فاصله با لخته خونی و به مرور با بافت‌های همبند پر می‌شود و مدتی طول می‌کشد تا سلول‌های استخوان ساز به این(گپ) استخوانی مراجعت کنند و فرایند استخوان‌سازی کامل شود.

    به‌عنوان مثال اگر افزایش طولی معادل 5 سانتی‌متر مورد نظر باشد، 50 روز برای افزایش این طول زمان لازم است و حداقل 50 روز دیگر برای کامل شدن این فرایند و به این ترتیب بیمار مجبور است در تمام این مدت همچنان دستگاه فیکسچر را روی عضو خود تحمل کند.

    کیفیت نامناسب استخوان‌های ساخته شده، از دیگر محدودیت‌های این روش است که دکتر اسلامی‌نژاد به آن اشاره می‌کند: (گاهی اوقات استخوان‌هایی که به این روش ساخته می‌شوند از کیفیت و استحکام لازم بی‌بهره‌اند و شکستن این استخوان‌ها مشکل دیگری است که بیماران با آن مواجه می‌شوند.)

    مجموعه این محدودیت‌ها باعث شد تا کلینیک افزایش قد ایران، طرح‌ بهبود کیفیت الیزاروف را به پژوهشگاه رویان پیشنهاد دهد. پس از این پیشنهاد و انجام فاز مطالعاتی، در نهایت انجام جراحی با استفاده از سلول‌های بنیادی روی 10 سگ تصویب شد و به این ترتیب پای دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران نیز به این طرح مشترک باز ‌شد.

    شباهت بیومکانیکی، علت آزمایش روی سگ‌ها

    (ما 10 سگ 15 تا 25 کیلوگرمی را برای این عمل انتخاب کردیم. روی استخوان درشت‌نی 5 سگ روش الیزاروف را به شیوه معمول آن انجام دادیم و از آن‌ها به‌عنوان گروه شاهد استفاده کردیم. میزان افزایش طول مورد نظر 5 سانتی‌متر بود و این کار 50 روز زمان می‌برد. 5 سگ دیگر که گروه آزمایش بودند در دو مقطع ( روز 25 و روز 50) و هنگامی که استخوان تحت کشش بود، سلول‌های بنیادی را دریافت کردند.)

    دکتر اسلامی‌نژاد با بیان این مطلب، می‌افزاید: ما سلول‌های بنیادی مزانشیمی (بزرگسال) را از مغز استخوان بازوی سگ‌ها به دست آوردیم و پس از کشت سلول در آزمایشگاه و به دست آوردن حدود 20 میلیون سلول بنیادی، سلول‌های بنیادی هر سگ را در 2 مرحله به لخته خونی گپ استخوانی در ناحیه تحت کشش همان سگ تزریق کردیم.

    وی در مورد تعداد سلول‌های مورد نیاز می‌گوید: تعداد سلول‌های مورد نیاز بر اساس وزن بدن تعیین می‌شود، علاوه بر این ما در کشت سلول در محیط آزمایشگاه هم محدودیت داریم.

    برآیند این دو مسئله محققان را به عدد 10 میلیون سلول در هر نوبت تزریق رسانده است.

    از سوی دیگر نیاز به 10 تا 15 میلی‌لیتر مغز استخوان برای دستیابی به هر 10 میلیون سلول بنیادی مهم‌ترین دلیل استفاده از مغز استخوان برای استخراج سلول‌های بنیادی بوده است: (برای استخراج سلول‌های بنیادی منابعی چون خون بند ناف، پالپ دندانی و مغز استخوان وجود دارد که در این میان ما به خون بند ناف که دسترسی نداشتیم و در میان دیگر منابع، مغز استخوان ساده‌ترین روش برای استحصال میزان سلول بنیادی مزانشیمی مورد نیاز را در اختیارمان قرار می‌داد.)

    اما چرا از سگ برای چنین آزمایشی استفاده شده است؟ سرپرست تیم تحقیقاتی در پاسخ به این سؤال می‌گوید:(سگ‌ها از نظر بیومکانیکی بیشترین شباهت را به انسان دارند و در تحقیقات مشابه معمولا از این حیوان استفاده می‌شود.)

    سرانجام آزمایش‌ها نشان داد که در گروه آزمایش که سلول بنیادی دریافت کرده بودند، ‌گپ استخوانی تقریبا 2 برابر سریع‌تر پر شده است و دانسیته استخوان ایجاد شده به مراتب بالاتر از گروه کنترل بوده است.

    100 روز پس از زمان آغاز این آزمایش، این 10 سگ به تاریخ پیوستند: ( در پایان این دوره سگ‌ها معدوم شدند و از استخوان مورد نظر هر دو گروه لام‌های پاتولوژیک تهیه کردیم.)

    این آزمایش ثابت کرد که میزان استخوان ساخته شده در گروه آزمایش حدود 30 تا 40 درصد بیشتر از گروه کنترل بوده است.

    مجموع این آزمایش‌ها هم محققان را به این نتیجه رساند که ترکیب الیزاروف با استفاده از سلول‌های بنیادی، علاوه بر کاهش دوره درمان و هزینه‌های این جراحی، موجب به دست آوردن استخوانی با کیفیت و استحکام بالاتر می‌شود.

    موفقیت‌آمیز بودن این آزمایش موجب شده تا پژوهشگران برای آغاز آزمایش انسانی برنامه‌ریزی کنند: (دلیلی برای عدم موفقیت آزمایش انسانی وجود ندارد و با تصویب کمیته اخلاق پژوهشگاه به زودی آزمایش انسانی را روی داوطلبان آغاز می‌کنیم.)

    اما آیا چنین عملی صرفا به منظور افزایش قد و یک عمل زیبایی توصیه می‌شود؟

    دکتر اسلامی‌نژاد در پاسخ این سؤال می‌گوید: به هر حال هر جراحی خطرات و مشکلات خاص خود را دارد و چنین جراحی سنگینی هم از این امر مستثنی نیست.

    او تأکید می‌کند: هدف ما استفاده از این روش به‌عنوان یک شیوه درمان برای کسانی است که به دلایلی چون تصادف یا دیگر حوادث دچار نقص عضو شده‌اند و استفاده از این روش به منظور زیبایی را توصیه نمی‌کنیم.

     


        نظرات دیگران ( )

  • خطرات آلاینده های خانگی
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:50 عصر

    خطرات آلاینده های خانگی

    متخصص بیماری‌های ریوی در مورد انواع خطرناک آلاینده‌های موجود در هوای خانه توضیح می ‌دهد.

     


     

    همه ما تا به حال در مورد خطرات ناشى از هواى آلوده شهر زیاد شنیده‌ایم. منشا تمام آلودگى‌هاى هوا را هم کم و بیش مى ‌دانیم، ولى چاره‌اى نداریم، جز اینکه وارد این آلودگى‌ها شویم و هیچ گریزى هم از آن‌ها نیست. با این‌حال آلودگى داخل خانه هم، بخش دیگرى از آلودگى‌هاى اطراف ماست.

    نکته‌اى که بسیارى از ما نمى‌دانیم این است که به گفته کارشناسان، خطر آلودگى هوای داخل منزل می‌تواند بسیار بیشتر از خارج خانه باشد، حداقل به خاطر این‌که بسیارى از ما بیشتر وقتمان یعنى چیزى حول و حوش 80 تا 90 درصد از زمان شبانه روز را در خانه هستیم؛‌ به‌خصوص این روزها و هفته‌ها که بحث خانه‌تکانی و نظافت آخر سال هم مطرح است.

    دکتر حمید سهراب‌پور، متخصص بیماری‌های داخلی، فوق تخصص بیماری‌های ریوی و رئیس بیمارستان لبافی‌نژاد، درباره ی آلاینده‌های خانگی و عوارض و بیماری‌های ناشی از آن‌‌ها توضیح می ‌دهد.


    آقای دکتر، نوع آلاینده‌های داخل خانه با نوع آلاینده‌های محیط بیرون متفاوتند. با این حال و با وجود عدم آگاهی مردم نسبت به این آلاینده‌ها، کدام نوع آن‌ها به خصوص در داخل خانه شناخته ‌شده‌تر است؟

    درست است که خیلی از مردم هنوز با آلاینده‌های خانه آشنا نیستند، ولی فکر کنم الان دیگر همه با خطرات سیگار آشنا هستند. هنوز هم از نظر ما در خانه‌ها شایع ترین آلاینده و در صدر همه آلاینده‌ها دود سیگار است. چون دود سیگار آلاینده بسیار قوی است و در حدود 5 هزار ماده سمی در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها سرطان‌زا هستند و برای همین است که امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته، سیگار کشیدن به‌ طور کامل ممنوع شده است.

    از دود سیگار که بگذریم خیلی از آلاینده‌های دیگر هستند که مردم کمتر با آنها آشنا هستند.

    بله، ببینید الان شاید با وجود سرمای اخیر و اعلام آمار تعداد کشته شدگان در اثر مسمومیت با گاز مونواکسید کربن و همچنین هشدارهای مکرر کارشناسان مبنی بر استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، تقریبا اکثر مردم به خصوص در تهران با خطرات وسایل گرمایشی غیر استاندارد و حتی بوی ناشی از سوخت آن‌ها آشنا هستند، چون منهای تولید گاز مونو، سوخت نادرست این وسایل در کسانی که حساسیت‌های تنفسی دارند منجر به بروز اختلالات شدید ریوی می ‌شود، ولی یکی از آلاینده‌هایی که در ساختمان‌ها به خصوص در طبقات پایین و زیرزمین‌ها ایجاد می‌شوند، اشعه رادون است. این اشعه یکی از عوامل بروز سرطان ریه است.

    البته این اشعه مقدار مجاز دارد که اگر از این مقدار بالاتر رود، احتمال بروز سرطان ریه در کسانی که با آن در تماسند وجود دارد.

    در خانه‌ها شایع ترین آلاینده و در صدر همه آلاینده‌ها دود سیگار است. چون دود سیگار آلاینده بسیار قوی است و در حدود 5 هزار ماده سمی در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها سرطان‌زا هستند.
    خب، علاوه بر شناخت ناکافی مردم نسبت به آلاینده‌‌های اینچنینی، موادی وجود دارد که مثلا استفاده از آن منسوخ شده باشد، ولی در کشور ما هنوز مردم با آن سر و کار داشته باشند؟

    این نکته بسیار مهمی است. ببینید، یکی دیگر از آلاینده‌ها که امروزه در تمام دنیا منسوخ است، ولی متأسفانه هنوز در کشور ما از آن استفاده می‌شود،" آزبَست" است. این یک ماده معدنی است که در عایق کاری‌ها و در ساخت مصالح ساختمانی بکار می ‌رود. این ماده منجر به بروز بیماری به نام " آزبستوزیس" می ‌شود و در نسج ریه تغییراتی ایجاد می‌کند، چون الیافی که در این ماده وجود دارد استنشاق شده و از این طریق وارد ریه شده و آن را ملتهب می‌کند که این واکنش التهابی شدید بعدا به فیبروز یا همان تغییر نسج ریه تبدیل می ‌شود.

    عوارض این ماده در همان تغییر بافت ریه خلاصه می ‌شود؟

    علائم عمده ناشی از استنشاق این ماده همان تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه است، ولی مهم‌تر از آن این است که این ماده، سرطان‌زا هم هست و در کسانی که به‌طور مداوم با آن سر و کار دارند، ایجاد سرطان می ‌کند. حتی ما موارد زیادی از کارگران ساختمانی داریم که در تماس با این ماده دچار تومورهای بسیار بدخیم شدند، چون این ماده هنوز متاسفانه در صنایع ما ممنوع نشده، ولی در کشورهای دیگر از سال 1990 به بعد کاملا حذف شد، حتی خیلی از ساختمان‌هایی که در ساخت آن‌ها از این ماده استفاده شده بود، کاملا تخلیه شده‌اند، مثل ساختمان‌ دویچه‌وله آلمان.


        نظرات دیگران ( )

    <   <<   46   47   48   49   50   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]