کل بازدیدها:----1357196---
بازدید امروز: ----17-----
بازدید دیروز: ----53-----
بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • شیفت شبانه برای خانم‌ها خطر دارد
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:28 عصر

    شیفت شبانه برای خانم‌ها خطر دارد 

    در دنیای امروز، خانم‌ها هم پا به‌ پای مردان کار می‌ کنند، حالا یا به ‌دلیل نیاز خانواده به درآمد آنها، یا به این دلیل که می‌ خواهند اثبات کنند در شایستگی برای کار و تلاش، چیزی از آقایان کم ندارند.

    با این حال، توجه به ویژگی‌های خاص زنان، از لحاظ جسمی و روانی، در انتخاب نوع شغل و شرایط کاری آنها اهمیت زیادی دارد، چنانچه در نظر نداشتن این مسائل ممکن است روی سلامت آنها اثر منفی بگذارد.

    به تازگی نتایج مطالعه‌ای منتشر شده که اهمیت این موضوع را هرچه بیشتر نشان می ‌دهد. در این مطالعه که در مرکز ملی تحقیقات سلامت شغل و محیط فنلاند انجام شده، مشخص شده شب کاری، باعث بازنشستگی زودرس برای خانم‌ها می ‌شود.

    به گزارش رویترز، این محققان در بررسی‌هایشان متوجه شدند زنانی که بیشتر در نوبت‌های کاری شب مشغول به کار هستند، احتمال بیشتری دارد که به ‌دلیل ناتوانی‌های زودرس، بازنشسته شوند و کیفیت زندگی آنها هم در این دوران بسیار پایین‌تر از زنانی است که در نوبت‌های صبح و عصر کار کرده‌اند. جالب اینکه این نتایج، در مورد آقایان شاغل در نوبت کاری شب صدق نمی‌ کرد.

    این نتایج بعد از آن به دست آمد که گروه‌های مختلفی از زنان و مردان با شغل مشابه، از سال 1990، تا سن 60 سالگی یا زمانی که فوت کنند یا تا سال 2006(هر کدام که زودتر اتفاق بیفتد)، مورد مطالعه و پی‌گیری از لحاظ وضعیت بدنی و روانی قرار گرفته‌ بودند. تحلیل داده‌های به دست ‌آمده، بعد از حذف تأثیر سن ‌و سال افراد و نیز وضعیت اجتماعی و اقتصادی آنها، این طور نتیجه داد که زنان شب کار تا 39 درصد بیشتر از سایر زنان به‌ دلیل ازکارافتادگی بازنشسته شوند.

    مسائلی مانند سرطان سینه، زخم معده و اختلالات خواب و بروز مشکل در بارداری در این زنان بیشتر از دیگران دیده شده بود و گاه همین مشکلات باعث از کارافتادگی و بازنشستگی زودرس آنها شده بود.

    این نتایج حتی بعد از اینکه تأثیر سیگار و وزن و سختی کار افراد نیز حذف شد، باز به قوت خود باقی بود. نتایج این مطالعه، در آخرین شماره نشریه طب کار و محیط آمریکا منتشر شده است.

    هنوز این محققان توجیهی برای این پدیده ندارند، آنها حتی نمی ‌دانند چرا این مشکلات برای خانم‌ها بیشتر است. مطالعات قبلی نشان داده بود احتمالاً وجود نور مصنوعی که در کارگاه‌ها استفاده می‌ شود، احتمال بروز سرطان سینه را در خانم‌ها بالا می ‌برد. به همین دلیل شاید بتوان شرایط موجود در محیط کار را در نوبت‌های شبانه به این موضوع نسبت داد. اما نکته دیگری که در این بیماری‌ها وجود دارد، این است که همگی آنها را می‌ توان به نوعی، با سطح استرس و تنش روانی بالاتر ربط داد.

    شاید سیستم هورمونی و روانی زنان به نحوی است که نسبت به کار در شب حساس‌ترند و با شب کاری، احتمال بیشتری دارد که سطح استرس‌شان بالا برود. به این ترتیب، احتمال بروز بیماری‌هایی مانند زخم معده و اختلالات خواب در آنها بیشتر می‌ شود. خانم‌ها نسبت به حضور خود در خانه و در جمع خانواده نیز حساس‌ترند و احتمالاً در هنگام کار در شب، احساس عذاب وجدان و ناراحتی بیشتری می‌ کنند و این ممکن است سیستم ایمنی آنها را تحت ‌تأثیر منفی خود قرار دهد.

    البته برخی مطالعات نیز نسبت به تأثیر منفی شب کاری روی سلامت جسمی مردان نیز تأکید دارند و این نشان می ‌دهد، اصولاً بدن انسان با کار در شرایط شب به راحتی کنار نمی‌ آید. با این حال، علت اصلی هر چه که باشد، نتایج اینگونه مطالعات، می‌ تواند هم هشداری برای خانم‌ها باشد و هم برای کارشناسانی که دست‌ اندرکار سلامت شغلی جامعه هستند.

    شاید بتوان با تغییراتی در محیط کار، مرخصی‌های بیشتر و گردش مناسب‌تر نوبت کاری، از بروز برخی از این مشکلات در شاغلین شب کار جلوگیری کرد و سلامت آنها را چه مرد و چه زن، بیشتر تأمین کرد.

    منبع: روزنامه همشهری


        نظرات دیگران ( )

  • درمان بیماری ها با طب سنتی(1)
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:28 عصر

    درمان بیماری ها با طب سنتی(1)

    " ناراحتی، بیا یک لیوان گل‌‌ گاو ‌زبان بخور، حالت جا بیاد." این توصیه آشنای بسیاری از مادر‌ها و مادر بزرگ‌های ماست.

    نوشیدن چای و نبات در هنگام دل درد، عرق نعنا در هنگام نفخ، جوشانده ریشه شیرین بیان هنگام درد معده و... از جمله این توصیه‌هاست که در صندوقچه اسرار هر مادر‌بزرگی پیدا می‌شود.

    هر چند که بسیاری این توصیه‌ها را غیر ‌علمی می‌دانند و زیاد آنها را جدی نمی‌گیرند، اما تاثیر برخی از آنها به صورت علمی ثابت شده است و تعجب می‌کنید اگر بگوییم متخصصان، بسیاری از مواد معمولی و طبیعی را در درمان برخی از مشکلات، کار‌گشا می‌دانند.
    برای امتحان این نظریه‌ها فقط کافی است درب کابینت آشپزخانه را باز کنید و این بار نگاهی علمی به محتویات آن بیندازید.

    زخم‌های دهانی:
    چای بابونه در تسکین درد زخم‌های دهانی موثر است.  این نظر دکتر "راب هیکس" از لندن است که معتقد است برای تاثیر بهتر باید اجازه دهید دم کرده خنک شود و بعد مصرف شود. البته فراموش نکنید پیش از قورت‌دادن، جوشانده را  در دهان بچرخانید و هر دو ساعت یک بار این کار را تکرار کنید.  این گیاه حاوی موادی است که التهاب را برطرف می‌کند.

    عفونت ادراری:
    دکتر "جنی بایروم" متخصص زنان و زایمان یکی از دانشگاه‌های انگلیس توصیه می‌کند برای تسکین درد عفونت دستگاه ادراری،  نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را در 200سی‌سی آب حل کرده و بنوشید. این کار باعث کاهش حالت اسیدی ادرار شده و  در نتیجه سوزش و درد کمتر می‌شود. در صورت بروز اولین نشانه‌های عفونت این کار را یک یا 2 بار در روز انجام دهید.

     استفاده از آب آلبالوی خانگی هم در این مورد توصیه می‌شود. آب آلبالو حاوی موادی است که از فعالیت باکتری‌ "ایکولای(E.coli)" جلوگیری می‌کند. متخصصان به طور معمول التهاب مثانه را به این باکتری نسبت می‌دهند. بنابر‌این اگر آلبالو را بجوشانید تا مایع یکنواختی به‌دست آید و بعد از خنک شدن، آب ‌آلبالو را 2 بار در روز میل کنید، از دردتان کاسته می‌شود.

    اگزما: 
    اگر اگزما دارید یا از خشکی و خارش پوست رنج می برید طبق دستور دکتر "پاول گریفتز" از جو دوسر غافل نشوید. این ماده حاوی ترکیبات ضد التهابی به نام "آونانترامید" است که اثر ضد خارش هم دارد.

    برای بهره‌گیری از این خاصیت، کافی است چند قاشق چای خوری جو دوسر را در یک پارچه نخی نازک بریزید و آن را ببندید و در وان آبی که استحمام می‌کنید قرار دهید.

    روغن زیتون هم برای تسکین اگزما مفید است، چون مواد ضد باکتری دارد و جلوی آسیب  دیدن پوست را می‌گیرد.

    زگیل:
    دکتر "مایکل اونیل" معتقد است اگر روی زگیل را با  قسمت داخلی پوست موز رسیده بپوشانید، به ترمیم آن کمک می‌کند. این ادعای اونیل دلیل ساده‌ای دارد: درون بخش داخلی پوست موز ماده‌ای به نام "موسیلیج" وجود دارد که خاصیت ضد ویروس دارد. به اعتقاد این متخصص اگر هر شب روی زگیل را با  قسمت داخلی پوست موز بپوشانید، پس از مدتی زگیل برطرف می‌شود.

    سرکه ماده دیگری است که دکتر "راونایک" معتقد است در درمان زگیل کاربرد دارد. این متخصص دانشگاه شفیلد، اسید سرکه را نابود‌کننده بخش‌های ویروسی زگیل می‌داند و می‌گوید: هر روز حداقل 15 دقیقه ناحیه مبتلا را در سرکه رقیق شده فرو ببرید و این کار را آن قدر تکرار کنید تا زگیل برطرف شود.

    سیاتیک:
     پشت به یک دیوار بایستید و یک سیب زمینی را در ناحیه باسن، درست جایی که درد از آنجا منشأ می‌گیرد، قرار دهید. این توصیه دکتر "رابین شفرد" به تمام کسانی است که از درد سیاتیک شکایت دارند. وی که در زمینه درد‌های استخوانی تخصص دارد، معتقد است وقتی سیب‌زمینی را به دیوار فشار می‌دهید، مثل اهرم بر روی عضله عمل می‌کند و یک محور ایجاد می‌کند که عضله بر روی آن کشش پیدا می‌کند.

    این روش باعث تسکین درد تنش عضلا‌نی ناشی از سیاتیک می‌شود. عصب سیاتیک بزرگ ترین عصب بدن است که از طناب نخاعی به سمت هر پا امتداد پیدا می‌کند. اگر دردتان زیاد است، هر روز چند بار این کار را تکرار کنید.

    ادامه دارد...
    منبع : msnbc.com
    ترجمه - فرشته آل‌علی


        نظرات دیگران ( )

  • تأثیر آلودگی هوا بر کودکان
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:28 عصر

    تأثیر آلودگی هوا بر کودکان

    شایع‌ترین بیماری که در شهرهای بزرگ و آلوده بچه‌ها را مبتلا می‌ کند، بیمار‌های تنفسی و در رأس آنها آسم است. در حال حاضر آسم و آلرژی تنفسی، از بیماری‌های شایعی است که در تهران به چشم می ‌خورد و دلیل آن هم وجود آلودگی در این شهر است.

    از دیگر بیماری‌ها که به دلیل محیط آلوده ایجاد می‌ شود، می ‌توان آلرژی پوستی و سرطان را نام برد. احتمال سرطان در بچه‌هایی که در مناطق آلوده زندگی می ‌کنند، بیشتر است.

    گذشته از آن آلودگی‌هایی که در آب وجود دارد یا آلودگی‌های ناشی از سوخت مواد پلاستیکی می‌ تواند حاوی میکروب‌هایی باشد که به صورت معلق درهوا سبب عفونت‌های تنفسی و گاهی گوارشی در کودکان شوند. کودکان بیشتر از بزرگسالان به این عفونت‌ها حساسیت دارند.

    آسیب‌پذیری کودکان به دلیل حساسیت ویژه‌ای است که به خصوص در مخاط آنها وجود دارد (منظور مخاط بینی، حنجره، نای و مخاط روده کوچک و بزرگ است). به طوری که در حال حاضر بعضی از کودکان در تهران به دنبال یک سرماخوردگی کوچک و مختصر دچار سرفه‌های طولانی می ‌شوند.
    از دیگر موارد شایع در بچه‌ها سوزش چشم و پوست و کمبود اکسیژن در خون است که همگی موجب بی ‌قراری در آنها شوند.

    الان ثابت شده حتی در بیماری‌های روحی- روانی مانند افسردگی یا اسکیزوفرنی‌ها ردپایی از آلودگی هوا یافته می‌ شود.

    همچنین آلودگی‌ها می ‌تواند علت بیماری بچه‌های بیش‌فعال باشد و حتی می ‌تواند روی ضریب هوشی بچه اثر بگذارد.

    هنوز سرب به عنوان آلاینده جدی در شهرهای بزرگ وجود دارد و غیر از مواد سوختی مانند بنزین که سبب متصاعد شدن سرب می ‌شوند، وسایلی که روزمره از آنها استفاده می‌ کنیم مانند وسایل الکترونیکی و اسبا‌ب‌بازی‌ها نیز دارای سرب هستند و ثابت شده که آلودگی سرب آثار زیان‌باری بر سلامت کودکان دارد.

    بیماری اوتیسم (نوعی اختلال رشدی که با رفتارهای ارتباطی ، کلامی غیر طبیعی مشخص می شود) و همچنین گوشه‌گیری کودکان و بیماری‌های گوارشی و تنفسی از آثار مخرب سرب موجود در محیط زندگی کودکان است.

    بعضی از آلاینده‌های داخل منزل شامل وسایل گازسوز و از جمله بخاری است که اگر تهویه بخاری گازسوز صحیح نباشد، گازهای متصاعد از آن امکان آلودگی هوای داخل منزل را فراهم می ‌کند.

    همچنین دستگاه‌های تهویه هوای منزل و استعمال سیگار در منزل که اکسیژن ‌رسانی به کودک را دچار اختلال می‌ کند و استفاده از وایتکس و مواد شوینده در منزل می‌ تواند سبب ایجاد و تشدید آسم در کودکان شود.

    البته در این زمینه تبلیغات و فرهنگ سازی خوبی در ایران صورت گرفته است، به‌ خصوص صدا و سیما و مطبوعات که اطلاع ‌رسانی مناسبی داشتند و در حال حاضر سازمان بهزیستی به‌عنوان یک نهادی که پشتوانه قانونی دارد و اعمال نظر می‌ کند، شاخص‌ها و استانداردهای تعریف شده را در واحدهای تابعه اعمال می ‌کند.

    دکتر جواد غروبی- فوق تخصص طب کودکان و نوجوانان


        نظرات دیگران ( )

  • نوبرانه‌ها روی چرخ آمدند
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:27 عصر

    نوبرانه‌ها روی چرخ آمدند

    بهار که می‌آید همه چیز، از برگ‌های سبز و خوش‌رنگ درختان گرفته تا نسیم دم صبح، رنگ و بوی تازگی می‌گیرد.

    در این بین، نوبرانه‌ها هم کم‌کم جای خود را روی چرخ دستی دست فروش‌ها باز می کنند که با دیدن آنها در بحبوحه روز‌های پرمشغله‌ ، به یاد بهار می‌افتیم.

    دیدن چغاله‌های سبز و ترد و گوجه‌سبز‌های ترش روی چرخ‌دستی‌ها، رهگذران را برای خرید وسوسه می‌کند و اغلب برای نوبر کردن به خرید یک سیر از این نوبرانه‌ها که قیمت بالایی هم دارند، اکتفا می‌کنند.

    اما باید توجه داشت که این نوبرانه‌ها هم همانند میوه‌‌های دیگر به شست‌وشو نیاز دارند و نباید به امید آبی که هر از گاهی دستفروش روی آنها می‌ریزد، امیدوار بود.

    متاسفانه بیشتر دست فروش‌ها برای حفظ تازگی و شست‌وشوی ظاهری نوبرانه‌، از آب غیر بهداشتی استفاده می‌کنند که آلوده بودن آن کاملا روشن است.

    به همین دلیل توصیه می‌شود نوبرانه‌ها را قبل از رسیدن به منزل و شست‌وشوی کامل آنها نوش جان نکنید. از سویی دیگر معمولا نوبرانه‌ها طبع سردی دارند و در صورت مصرف زیاد، مشکلات گوارشی ایجاد می‌کنند.

    بچه‌ها معمولاً پس از خوردن زیاد چغاله یا گوجه سبز دل درد می‌گیرند و بزرگ تر‌ها هم به مشکلی مشابه دچار می‌شوند. به همین دلیل باید از زیاده‌روی در خوردن این نوبرانه‌ها خودداری کرد.


        نظرات دیگران ( )

  • آنچه تو را نکشد، قوی‌ترت می ‌کند!
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 2:24 عصر

    آنچه تو را نکشد، قوی‌ترت می ‌کند!  


    شیوه‌های جدید زندگی، بیماری‌های جدیدی را به همراه می ‌آورد که گاه برای فرار از آنها به محصولات تازه‌ای روی می ‌آوریم که اگر چه در ظاهر، قوی‌تر به نظر می ‌رسند، اما معلوم نیست به اندازه محصولات قدیمی کارآمد باشند.

    توبرکلوزیس، مسمومیت غذایی ، کلرا، پنومونیا، گلودرد استرپتوکوکی و مننژیت همگی نمونه‌هایی از بیماری‌های ناخوشایندی هستند که به وسیله باکتری‌ها ایجاد می ‌شوند.

    از مدت‌ها پیش هم برای مقابله با این باکتری‌ها از "هایژن " ماده ضد عفونی کننده (چه در محصولات خانگی و چه در مواد مورد استفاده برای بدن) استفاده می ‌شده است، تا اینکه در سال‌های اخیر، مصرف‌کنندگان، پیغامی را دریافت کرده‌اند که شست‌وشو با صابون‌های معمولی کافی نیست! در حالی که محصولات آنتی باکتریال هم هرگز عامه پسند نبوده‌اند.

    البته بیشتر مردم، به شکل سنتی برای از بین بردن باکتری‌ها و شست‌وشوی بهداشتی بدن و خانه هایشان از آب گرم وصابون، الکل، سفیدکننده‌های حاوی کلر(وایتکس) یا پراکسید- هیدروژن استفاده می کنند که هیچکدام از این مواد به شکل اختصاصی عمل نمی ‌کنند؛ به این معنی که این مواد تقریباً هر نوعی از میکروب از قبیل قارچ‌ها، باکتری ها و بعضی از ویروس‌ها را از بین می ‌برند و این طورنیست که تنها گونه خاصی از میکروب‌ها را تحت ‌تأثیر قرار دهند.

    مثلاً، صابون به وسیله کندن و پاک کردن آلودگی‌ها، چربی‌ها و میکروب‌ها از سطوح، باعث تمیزی می ‌شود. در مواقعی هم این آلودگی‌ها به راحتی به وسیله آب، شسته می‌ شوند. در حالی که پاک کننده‌هایی مثل الکل، با ویران کردن و جارو کردن ساختمان سلولی میکروب‌ها آنها را از بین می‌ برد و به تندی هم تبخیر می ‌شود.

    این در حالی است که این روزها، صابون‌های بدن، شوینده‌های خانگی، اسفنج‌ها حتی تشک‌ها و برق لب‌ها در بسته‌بندی‌هایی حاوی مواد باکتری کش برای ایمنی بیشترعرضه می ‌شوند. سؤال دانشمندان هم دقیقاً همین جاست که این مواد شیمیایی باکتری کش به جز رخنه در زندگی مردمی که نسبت به سلامتی شان وسواس دارند، کجا می‌ توانند بروند؟

    استوارت لوی، میکروبیولوژیست از دانشکده پزشکی دانشگاه تافت، معتقد است که مواد شوینده سنتی به سهولت کار خود را انجام می‌ دهند و سپس در محیط پراکنده می ‌شوند، اما محصولات آنتی باکتریال بر خلاف شوینده‌های سنتی، پس از استفاده، باقیمانده‌هایی را در سطوح به‌جا می‌ گذارند و موقعیتی را به وجود می‌ آورند که ممکن است منجربه گسترش انواع مقاوم تری از باکتری‌ها شود.
    به ‌عنوان مثال، بعد از اینکه کابینت‌های آشپزخانه به وسیله اسپری‌های آنتی باکتریال تمیز می ‌شود، ترکیبات فعال شیمیایی موجود در آنها باقی می ماند و به کشتن باکتری‌ها ادامه می ‌دهند که آن هم دقیقاً به این معنا نیست که همه باکتری‌ها را از بین می ‌برند.

    می خواهند زنده بمانند
    در واقع زمانی که یک جمعیت باکتریایی، تحت ‌تأثیر ماده شیمیایی از بین برنده‌ای قرار می ‌گیرد، قسمتی از باکتری‌ها از بین رفته و آنهایی که باقی می ‌مانند، دوباره تکثیر شده و جمعیت مقاوم تری را به وجود می ‌آورند. این موضوع مصداق تمام عیار ضرب المثلی است که می‌ گوید:"چیزی که تو را نکشد، قوی ترت می‌ کند!"

    بر اساس بررسی‌های انجام شده، مقاومت باکتری‌ها در برابر محصولات آنتی باکتریال، روندی شبیه به مقاوم شدن در برابر برخی از آنتی بیوتیک‌های معین را طی می‌ کند. این پدیده که پایداری گذرا (crossresistance) نامیده می ‌شود، از طریق آزمایش‌‌های متعدد در چندین آزمایشگاه مطالعاتی که از تریکلوزان استفاده کرده اند، به اثبات رسیده است.

    تریکلوزان یکی از متداول‌ترین مواد شیمیایی است که در پاک کننده‌های دست، مایع‌های ظرفشویی و سایر محصولات شوینده آنتی باکتریال یافت می ‌شود.

    آلیسون آییلو، میکروبیولوژیستی از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان، در این رابطه می‌ گوید: تریکلوزان، خاصیت مهارکننده ویژه‌ای بر اهداف باکتریایی خود دارد و درست مثل آنتی بیوتیک‌ها عمل می‌ کند، یعنی وقتی باکتری‌ها برای مدتی طولانی در معرض تریکلوزان قرار می‌ گیرند، دچار جهش ژنتیکی می ‌شوند.

    بعضی از این جهش‌ها سبب ایجاد مقاومت در باکتری‌ها می ‌شود، مثل اتفاقی که برای باکتری‌ها در برابر ایزونیازید می ‌افتد( ایزونیازید از دسته آنتی بیوتیک‌هایی است که برای مقابله با سل از آن استفاده می ‌کنند).

    البته هر آنچه گفته شد، از بررسی نتایج آزمایشگاهی و نه از بررسی‌های خانگی درمحیط طبیعی به دست آمده است. با این حال، آلییو معتقد است تا وقتی چنین پتانسیلی در باکتری‌ها وجود دارد، هیچ بعید نیست گونه‌های مقاوم به درمانی از باکتری‌ها در همین محیط‌های خانگی به وجود آیند که پیدا کردن شیوه مناسب درمانی برای آنها چندان هم آسان نباشد.

    جدای از آنچه در رابطه با مقاوم شدن باکتری‌ها در برابر داروها به وسیله محصولات آنتی باکتریال گفته شد، دانشمندان محیط زیست هم در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که تریکلوزان و تریکلوکربن (ماده شیمیایی مشابهی که آن هم به شکل وسیعی درمحصولات شوینده آنتی باکتریال استفاده می‌ شود) تا 60 درصد قابلیت وارد شدن به آب‌های مسیل‌ها و رودخانه‌ها را دارند.

    رولف هالدن، یکی از متخصصان محیط زیست در مرکزمطالعات آب دانشگاه جان هاپکینز، در توضیح این تحقیقات می ‌گوید: مواد شیمیایی تریکلوزان و تریکلوکربن به راحتی در آب حل می ‌شوند. از آنجایی که بسیاری از این فاضلاب‌ها برای تهیه کود استفاده می ‌شوند، در نتیجه از طریق همین آب‌ها به گیاهان می‌ رسند و خطر از آنجایی شروع می ‌شود که ما این گیاهان را می‌ خوریم!

    نکته جالب دیگر این است که تریکلوزان حتی در پلاسمای خون انسان یا شیرمادر هم پیدا شده و البته غلظت آن در حد خطرناک برای نوزاد نبوده است.

    در این میان با وجود اینکه شواهدی از ایجاد بیماری به وسیله ترکیبات تریکلوزانی که وارد بدن می ‌شود، به دست نیامده است، بررسی‌ها نشانگر ایجاد اختلالات داخلی در بدن موش‌ها و قورباغه‌های آزمایشگاهی است که تحت‌ تأثیر ترکیبات حاوی تریکلوزان قرار گرفته‌اند. با تمام آنچه گفته شد، متخصصان عفونی دانشگاه بریگهام یانگ، معتقدند که استفاده از محصولات آنتی باکتریال مناسب تمام خانواده‌ها نیست، اما شامل میلیون‌ها نفری می ‌شود که دچار ضعف سیستم ایمنی بوده، باردار هستند یا به بیماری‌هایی نظیر ایدز که ناشی از ضعف در سیستم ایمنی است، دچارند.

    این دانشمندان همچنین معتقدند که در موارد عمومی دیگر، استفاده مداوم از صابون‌های معمولی و نه انواع آنتی باکتریال و شستن دست‌ها به میزان 3 بار در روز برای پیشگیری از بیمارها و از بین بردن آلودگی‌ها، کفایت می‌ کند.

     


        نظرات دیگران ( )

    <   <<   46   47   48   49   50   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]